ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σαλπιγγίδης: "Πιστεύω ότι θα πάμε στο Euro 2016"

Σαλπιγγίδης: "Πιστεύω ότι θα πάμε στο Euro 2016"

Την πεποίθησή του πως η Εθνική Ελλάδας θα προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2016 στη Γαλλία, εξέφρασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Μίλησαν και οι Διαμαντάκος, Σαμαράς και Μόρας.

Εκδήλωση της Vodafone πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα της Γλυφάδας, με παρόντες διεθνείς παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο αρχηγός, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αλλά και οι Δημήτρης Διαμαντάκος, Βαγγέλης Μόρας και Γιώργος Σαμαράς βρέθηκαν εκεί και μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου.

Αρχικά, ο "Σάλπι" μίλησε για την απουσία των Κατσουράνη και Καραγκούνη και αν θα ηγηθούν οι αρχηγοί στα προκριματικά: " Θεωρώ πως δεν ισχύει αυτό. Είμαστε ένα σύνολο από άξιους ποδοσφαιριστές και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα. Είμαστε σε καλή κατάσταση τόσο αγωνιστικά αλλά και το κλίμα στην ομάδα. Ξεκινά μια μεγάλη διαδικασία με τα προκριματικά. Είναι ένας δύσκολος… δρόμος που πρέπει να διανύσουμε. Θέλουμε και την τύχη στο πλευρό μας. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι θα πάμε στο Euro 2016".

Για τον αγώνα με την Ρουμανία, τόνισε: "Είναι ένα δύσκολο ματς. Ειδικά από την στιγμή που δεν θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Θέλουμε τη νίκη, η οποία θα είναι πολύ σημαντική γιατί και η Ρουμανία έχει τους ίδιους στόχους με εμάς".

Διαμαντάκος: "Οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε"

Τιμή χαρακτήρισε την παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας, ο Δημήτρης Διαμαντάκος. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, είναι στην αποστολή για το πρώτο ματς με την Ρουμανία και αρχικά είπε: "Ο Ρανιέρι θέλει να μας βάλει στο κλίμα της ομάδας. Οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε για να τους βοηθήσω. Δεν είναι εύκολο να καθιερωθείς στην Εθνική ομάδα".

Όσον αφορά στο πώς έζησε την πρόκριση με το τέρμα του Σαμαρά, απάντησε: "Το έβλεπα από την τηλεόραση και είναι τιμή μου που βρίσκομαι δίπλα του".

Σαμαράς: "Το να έχουμε επιτυχίες, είναι μια συνήθεια"

Ο Γιώργος Σαμαράς, ανέφερε αρχικά: "Το να έχουμε επιτυχίες είναι μια συνήθεια. Όλα αυτά τα χρόνια δείχνουμε σοβαρό πρόσωπο και έχουμε υπομονή. Θέλουμε να πετύχουμε στα προκριματικά. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι αναγκαστικό να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι μια διαδικασία που τα ματς μεταξύ τους έχουν μεγάλη χρονική απόσταση. Έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε πλάνο για όλα τα προκριματικά".

Για το πόσο αλλαγμένη θα είναι η Ρουμανία σε σχέση με τα μπαράζ, είπε: "Δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Θα έχει την ίδια νοοτροπία και παραμένει μια δυνατή ομάδα. Είναι περίεργο που θα παίξουμε χωρίς τον κόσμο".

Όσον αφορά στην επιλογή του για να συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχηγών, απάντησε: "Είναι ένα δώρο για εμάς τους τέσσερις. Η απουσία των Καραγκούνη και Κατσουράνη είναι σημαντική".

Τέλος, σε ερώτηση από Ρουμάνο δημοσιογράφο για τις διαφορές που θα έχουν τα ματς των μπαράζ με το ματς της Κυριακής, απάντησε: "Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Τότε παιζόταν μια πρόκριση και τώρα είναι απλά μια νίκη στα προκριματικά. Θέλουμε τη νίκη. Θα είμαστε αυτοί που πρέπει και θα κάνουμε αυτό που πρέπει".

Μόρας: "Είμαστε από τις δυνατές ομάδες"

Τέλος, ο Βαγγέλης Μόρας είπε για τον Κλάουντιο Ρανιέρι και την ομάδα: "Δεν έχει δουλέψει μόνο στην Ιταλία και έχει συνδυάσει το δικό του τρόπο παιχνιδιού, τον Ιταλικό και το Ευρωπαϊκό. Θέλω να πιστεύω πως είναι διαφορετικό να δουλεύει από τους υπόλοιπους Ιταλούς προπονητές, έχει εξελίξει τον τρόπο παιχνιδιού του και είναι πιο εύκολο να το περάσει σε εμάς και εμείς θα το δεχθούμε πιο εύκολα. Δεν θα δυσκολευτεί, είναι αρχή ακόμα, δεν μπορεί να δώσει πολλά από την πρώτη βδομάδα, πρέπει να έχουμε υπομονή και εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να πάρουμε το ματς που είναι σημαντικό.

Η δύναμη που είχε αυτή η ομάδα τόσα χρόνια οφειλόταν στο γκρουπ. Το να έχει παίκτες που να αγωνίζονται για τη φανέλα για το συμπαίκτη τους, είναι αυτό που έφερε την επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της Εθνικής. Ο προπονητής αλλάζει, οι παίκτες φεύγουν, αλλά η Εθνική πρέπει να έχει την ίδια φιλοσοφία και νοοτροπία.

Αν δούμε τις ομάδες που υπάρχουν, ναι, είμαστε από τις δυνατές ομάδες. Επειδή είναι αρχή πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε οι δυνατές ομάδες και πρέπει να πάμε στην τελική ευθεία. Τα πάντα φαίνονται στο γήπεδο και τα αποτελέσματα θα δείξουν ποιοι είναι οι καλοί".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ