ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πολωνία - Ελλάδα 0-0

Πολωνία - Ελλάδα 0-0
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα πήρε λευκή ισοπαλία στο Γκντανσκ με την Πολωνία, πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Δοκάρι οι γηπεδούχοι στο 40' με τον Μίλικ, πιθανότατα τελευταίο ματς για Κατσουράνη.

Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της, εντούτοις η εικόνα της ήταν σαφώς πιο μεστή και σοβαρή σε σχέση με αυτή πριν τρία βράδια στο Τορσχάβν με τα Νησιά Φερόε. Η Εθνική μας ομάδα έμεινε στο 0-0 με την Πολωνία στην κατάμεστη "PGE Arena", δείχνοντας θετικά σημάδια στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε πάντως πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Γεωργία.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 40' με τον Μίλικ, ενώ όποτε χρειάστηκε ο Στέφανος Καπίνο, δήλωσε "παρών" με τις επεμβάσεις του στο ματς. Ο Κατσουράνης έκανε πιθανότατα το τελευταίο του ματς με την "γαλανόλευκη" φανέλα, παίζοντας μέχρι το 90' (μπήκε στην θέση του ο Σάμαρης), ενώ ντεμπούτο έκανε στις καθυστερήσεις του ματς ο Βελλίδης, που πρόλαβε να κάνει και μια πολύ καλή επέμβαση.

Πλέον, άπαντες πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη μέρα της Εθνικής, το πως θα μπορέσει να σηκώσει εκ νέου κεφάλι και να πορευτεί σε μονοπάτια επιτυχίας, όπως δηλαδή την προηγούμενη δεκαετία. Το δεδομένο είναι πως οφείλουν όλοι να βρουν ένα συγκεκριμένο πλάνο, πάνω στο οποίο θα πορευτεί η ομάδα για να μπει και πάλι στον ίσιο δρόμο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "PGE Arena"

Διαιτητής: Άλεν Μπιέρι (30' Μάρτσιν Μπόρσκι)

Βοηθοί: Γιοχάνες Βόγκελ, Ρεμί Ζγκράντεν

ΠΟΛΩΝΙΑ (Ναβάλκα): Μπόρουτς (46’ Σέζνι) ,Τσιόνεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Κομορόφσκι (60’ Μαζίνσκι), Μπόρουσιουκ, Λινάτι, Ζιελίνσκι (60’ Μίλα), Γκροσίτσκι, Μπλαστσικόβσκι (60’ Πέζσκο), Μίλικ (78’ Ρίμπους).

ΕΛΛΑΔΑ (Μαρκαριάν): Καπίνο (92' Βελλίδης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (46' Ταυλαρίδης), Μόρας, Βύντρα, Κατσουράνης (92' Σάμαρης), Τζιόλης, Ταχτσίδης, Φούντας (75' Κολοβός), Νίνης (70' Φετφατζίδης), Καρέλης (60' Μήτρογλου).

Γκολ: -

Κάρτες: - 89' Σταφυλίδης

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Αν με τα Νησιά Φερόε τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν εφιαλτικά, με την Πολωνία η εικόνα της Εθνικής μας ήταν σαφώς καλύτερη. Με διάθεση να έχει κοντά τις γραμμές της, να πιέσει ψηλά και να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας στους γηπεδούχους, κατάφερε να "βραχυκυκλώσει" τους παίκτες του Άνταμ Ναβάλκα. Οι Φούντας και Νίνης άλλαζαν συνεχώς θέσεις στα δυο άκρα, ενώ η τριάδα των Ταχτσίδη - Κατσουράνη - Τζιόλη κατάφερε να ελέγξει τα πράγματα στη μεσαία γραμμή, την ώρα που ο κινητικός Καρέλης προσπαθούσε να "πονοκεφαλιάσει" την πολωνική άμυνα.

Στο 9' και στο 16', η Εθνική είχε δυο καλές στιγμές με τα σουτ των Τζιόλη και Κατσουράνη, όπου στο δεύτερο ο Μπόρουτς χρειάστηκε να επιστρατεύσει τα αντανακλαστικά του. Η απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε δέκα λεπτά μετά με τον Καπίνο να αποκρούει υπέροχα το κοντινό σουτ του Μπλαστσικόβσκι, ενώ στο 28' ο Τσιόνεκ ενήργησε περισσότερο ως αμυντικός, με την κεφαλιά του να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Πολωνία - Ελλάδα 0-0
INTIME SPORTS

Στο 30' ο διαιτητής του αγώνα, Άλεν Μπιέρι, βγήκε εκτός λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα και από εκείνο το σημείο και μετά οι Πολωνοί κυριάρχησαν για τα καλά. Αποκορύφωμα της πίεσής τους ήταν το οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Μίλικ ύστερα από σέντρα του Γκροσίτσκι. Στις δυο μεγάλες φάσεις των γηπεδούχων, υπήρξε σημαντική αδράνεια στην "καρδιά" της ελληνικής άμυνας.

Το δεύτερο μέρος δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τις φάσεις να είναι λιγοστές μπροστά από τις δυο εστίες. Η Εθνική είχε ένα καλό σουτ με τον Φούντα (72'), το οποίο δεν βρήκε στόχο, ενώ οι Πολωνοί άφηναν ημιτελείς τις περισσότερες προσπάθειές τους ή έπεφταν πάνω στην ελληνική άμυνα, που ανταποκρίθηκε σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό στις απαιτήσεις του ματς.

Πολωνία - Ελλάδα 0-0
INTIME SPORTS

Ο Καπίνο ήταν πολύ καλός και έκανε σημαντικές επεμβάσεις όπως στο σουτ του Μίλικ στο 75', ενώ πρόλαβε να πραγματοποιήσει μια και ο Βελλίδης στις καθυστερήσεις και ενώ λίγο πριν είχε μπει στο ματς, κάνοντας το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών. Το 0-0 σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι των Πολωνών στο 40' με τον Μίλικ. Ο φορ των γηπεδούχων έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, αλλά δεν κατέληξε εντός της εστίας του Καπίνο.

Ο διαιτητής

Στο 30' ο Μπιέρι έδωσε την θέση του στον Μπόρσκι. Αμφότεροι τα πήγαν πολύ καλά, με τον δεύτερο να είναι Πολωνός, αλλά να μην σφυρίζει έδρα. Δεν επηρέασε στο ελάχιστο η διαιτησία την εξέλιξη του ματς.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Πολωνία - Ελλάδα 0-0
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Καπίνο ήταν πολύ καλός, μετέδωσε σιγουριά στους συμπαίκτες του και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι για να κρατήσει το μηδέν πίσω. Έκανε επεμβάσεις, ήταν σταθερός στις σέντρες που του έγιναν και γενικά ξεχώρισε. Έχει πολύ μέλλον, αρκεί να δουλέψει σκληρά και να βελτιώσει τις αδυναμίες του.

Μας άρεσε

Η γενικότερη εικόνα της Εθνικής μετά το σοκ με τα Νησιά Φερόε. Όχι, δεν έβγαλε μάτια η ομάδα, αλλά τουλάχιστον έδειξε μια αντίδραση. Θα χρειαστεί βέβαια συνέχεια, δε λέει τίποτα ένα φιλικό ματς.

Δεν μας άρεσε

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε περισσότερο με αγγαρεία από τους περισσότερους παίκτες, με αποτέλεσμα να δούμε λίγα πράγματα. Θα το ξεχάσουμε γρήγορα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ