ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ορφανίδης: "Να κάνουμε το δυο στα δυο για να καθαρίσουμε την πρόκριση"

Ορφανίδης: "Να κάνουμε το δυο στα δυο για να καθαρίσουμε την πρόκριση"
INTIME SPORTS

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Εθνικής Νέων στο ματς με την Ουκρανία και δημιουργός του δεύτερου γκολ, Πέτρος Ορφανίδης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA για τη νίκη της Ελλάδος, το γεμάτο γήπεδο, την συνέχεια του τουρνουά αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις.

Συντέλεσε τα μέγιστα στη νίκη της Εθνικής Νέων στην πρεμιέρα του EURO 2015 κόντρα στην Ουκρανία καθώς πλην του γκολ που πέτυχε με το οποίο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε μπροστά στο σκορ ήταν και ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος. Ο λόγος για τον Πέτρο Ορφανίδη, τον επιθετικό της Ξάνθης, ο οποίος μια μέρα μετά μίλησε στην επίσημη της UEFA για το ντεμπούτο της Εθνικής Νέων, το ματς με την Ουκρανία, την δική του απόδοση, την παρουσία του κόσμου αλλά και τις εξελίξεις στον πολιτικό τομέα.

UEFA.com: Αρχίσατε με νίκη της αγωνιστικές υποχρεώσεις στο τουρνουά. Φαντάζομαι πως αυτός ήταν και ο στόχος σας;
Ορφανίδης
: Έπρεπε να κάνουμε μια καλή αρχή στην πρεμιέρα. Προσπαθήσαμε πολύ και τελικά τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε με την ίδια θέληση γιατί πρέπει να πετύχουμε τον αρχικό στόχο μας, δηλαδή την πρόκριση στα ημιτελικά.

UEFA.com: Η Ουκρανία, όμως, σας δυσκόλεψε αρκετά;
Ορφανίδης
: Η Ουκρανία είναι μια πολύ καλή ομάδα. Τους έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και γνωρίζαμε τις δυσκολίες του ματς. Αυτό που κρατάμε είναι ότι καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε.

UEFA.com: Οι αλλαγές που έκανε ο προπονητής σας στο δεύτερο ημίχρονο, ώστε να περιορίσει του Ουκρανούς φάνηκε να είχαν αποτέλεσμα;
Ορφανίδης
: Όταν έχεις το αποτέλεσμα με το μέρος σου είναι σημαντικό να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις με σκοπό να το διατηρήσεις. Ο προπονητής μας έκανε αυτό που χρειαζόταν ώστε να οδηγήσει την ομάδα σε αυτή τη σημαντική νίκη.

UEFA.com: Στο χθεσινό αγώνα ήσουν πρωταγωνιστής. Έβαλες το πρώτο γκολ και έκανες την ασίστ για το γκολ του Καραχάλιου. Πρέπει να είσαι αρκετά χαρούμενος;
Ορφανίδης
: Είμαι όντως πολύ χαρούμενος. Όμως, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως αυτό της πρεμιέρας δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει και ποιος κάνει τις ασίστ. Σημασία έχει η συνολική προσπάθεια. Όλοι οι συμπαίκτες μου συνέβαλαν σε αυτή τη νίκη και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα.

UEFA.com: Περίμενες πως θα έρθει τόσος κόσμος στο γήπεδο για εσάς;
Ορφανίδης
: Ναι το περίμενα, γιατί είναι καλοκαίρι και κόσμος δεν έχει πολλές υποχρεώσεις. Επίσης, φαντάζομαι πως είναι χαρά για όλους μια τόσο σημαντική διοργάνωση να φιλοξενείται εδώ στην Ελλάδα.

UEFA.com: Ο κόσμος που ήρθε ήταν και ιδιαίτερα ενθουσιώδης. Σας βοήθησε αυτό;
Ορφανίδης
: Φυσικά. Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή. Όλοι φώναζαν και μας εμψύχωναν διαρκώς. Η παρουσία των φιλάθλων είναι πάντα ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την απόδοση ενός ποδοσφαιριστή.

UEFA.com: Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια, είναι η μοναδική ομάδα που δεν αγωνίστηκε στις προκριματικές φάσεις. Με βάση αυτό, είχατε κάποια αμφιβολία για το αν θα καταφέρνατε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του τουρνουά;
Ορφανίδης
: Η αλήθεια είναι πως η αγωνιστική περίοδος έχει τελειώσει εδώ και δύο μήνες. Αυτό όμως δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Σε μια τέτοια διοργάνωση αυτό που μετράει περισσότερο είναι η θέληση και η αποφασιστικότητα. Οφείλεις να είσαι έτοιμος ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

UEFA.com: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τον επόμενο αγώνα με την Αυστρία;
Ορφανίδης
: Για εμάς αυτός ο αγώνας είναι ένας τελικός, γιατί αν κερδίσουμε περνάμε στα ημιτελικά. Εμείς από την πλευρά μας θα παρουσιαστούμε έτοιμοι με στόχο τη νίκη. Έχοντας κερδίσει στο πρώτο ματς, πρέπει να κάνουμε το δύο στα δύο και να καθαρίσουμε την υπόθεση πρόκριση.

UEFA.com: Πώς είναι η μέχρι τώρα εμπειρία σου από τη συμμετοχή σου σε αυτή την τελική φάση;
Ορφανίδης
: Θέλω να βιώνω την κάθε στιγμή και την κάθε μέρα ξεχωριστά. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία. Αποτελεί τεράστια τιμή για μένα το γεγονός ότι βρίσκομαι αυτή τη στιγμή εδώ ως μέλος της Εθνικής Ελλάδας.

UEFA.com: Σας επηρεάζει η πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα;
Ορφανίδης
: Όλοι ο ι παίκτες μιλάμε με τους δικούς μας και ενημερωνόμαστε για ότι συμβαίνει. Όμως, προσπαθούμε να τα αφήνουμε στην άκρη. Έχουμε έρθει εδώ για έναν στόχο και οφείλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κάνουμε μια καλή πορεία σε αυτό το τουρνουά.

UEFA.com: Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι την καριέρα σου;
Ορφανίδης
: Στόχος μου είναι κάθε χρόνο να βελτιώνομαι ως παίκτης και να φτάσω σε ένα υψηλό επίπεδο. Η Ξάνθη είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα και είναι πολύ σημαντικό για εμένα να καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ