ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Σάντος, ο χαρακτήρας και η Βραζιλία

Ο Σάντος, ο χαρακτήρας και η Βραζιλία

Ο Παναγιώτης Χαραλάμπους γράφει για τη νίκη της Εθνικής μας στην Λιθουανία, το "καμπανάκι" του Σάντος προς τους παίκτες και τον χαρακτήρα που έδειξαν.

Ο αγώνας στην Λιθουανία και στο μαγευτικό Βίλνιους έχει τελειώσει και η Εθνική μας ομάδα έχει "κλειδώσει" ουσιαστικά την δεύτερη θέση του ομίλου της που οδηγεί στα μπαράζ της τελικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας ( δείτε τους πιθανούς αντιπάλους στα μπαράζ )

Μια νίκη που ήρθε κάτω από αντίξοες συνθήκες και αφορά αποκλειστικά τον αγωνιστικό χώρο ο οποίος ήταν πλαστικός, τον οποίο μόνο η Λιθουανία γνωρίζει πολύ καλά και καμία άλλα ομάδα στην Ευρώπη.

Η Εθνική μας λοιπόν αγωνίστηκε με την πλάτη στον τοίχο στο Βίλνιους, καθώς προερχόταν από μια βαριά ήττα από την Βοσνία και έπρεπε να δείξει την χαρακτήρα που διαθέτει για να επανέλθει στις νίκες.

Το βράδυ της Παρασκευής αυτό έγινε. Οι Έλληνες διεθνείς μπορεί να απέδωσαν καλά ένα εικοσάλεπτο στο ματς, ωστόσο μετά μίλησε ο χαρακτήρας της.

Έχοντας παίκτες παθιασμένους που να πέφτουν πάνω στην μπάλα με δύναμη, κάνοντας τάκλιν και σε πλαστικό υπό τον φόβο ενός τραυματισμού και με λίγο Βραζιλία στο μυαλό οι διεθνείς μας πήραν αυτό που ήθελαν.

Δεν θα σταθώ κυρίως στην απόδοση της ομάδας, γιατί σε τέτοια παιχνίδια αυτό που μετράει είναι η πρόκριση, μόνο οι βαθμοί.

Θα σταθώ κυρίως στο γεγονός που έκανε τους παίκτες να "ξυπνήσουν" από την ήττα στην Βοσνία και να πάρουν τη νίκη στη Λιθουανία.

Αυτό δεν είναι άλλο από το "καμπανάκι" που "χτύπησε" ο Φερνάντο Σάντος. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός παραμονές του αγώνα, έστειλε δύο μηνύματα, τα οποία σίγουρα έκαναν τους παίκτες να σκεφτούν κάποια πράγματα και έδειξαν τον χαρακτήρα τους.

Το ένα είναι πως ο Πορτογάλος ξεκαθάρισε σε όλους πως θέλει να δώσει το παρών στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, στέλνοντας το μήνυμα πως "όποιος θέλει να είναι και αυτός στην χώρα της σάμπας και του καφέ" θα πρέπει να το δείξει μέσα στο γήπεδο.

Αυτό έγινε. Αρκετοί παίκτες μπορεί να μην έδειξαν αυτό που μπορούν (λόγω τερέν, ή λόγω που έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματα, ή λόγω κούρασης), αλλά ως σύνολο η Εθνική έκανε το καθήκον της.

Το άλλο είναι πως ο Σάντος τόνισε στους παίκτες πως όποιος δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί ή δεν θέλει να αγωνιστεί να το πει, χωρίς να υπάρχει καμία επίπτωση στο μέλλον.

Οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν πως ήθελαν να αγωνιστούν σε αυτό το κρίσιμο ματς, κάτι που τιμά όλους μέσα στην ομάδα, δείχνοντας παράλληλα πως ακόμα και υπό το φόβο ενός τραυματισμού, δεν θα τα παρατήσουν και θα είναι παρών όποτε τους ζητηθεί από τον Φερνάντο Σάντος.

Στην τελευταία περίπτωση ανήκει και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο οποίος κλήθηκε να παίξει βασικός (ήταν πιο φρέσκος από τον Σαλπιγγίδη), για πρώτη φορά στα προκριματικά πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης που ήταν και το πρώτο του με την "γαλανόλευκη", δικαιώνοντας παράλληλα και τον Φερνάντο Σάντος για την επιλογή του.

Ένα ακόμη ματς ανήκει στο παρελθόν, για την Εθνική η οποία έχει μπροστά της ακόμα τέσσερα (χωρίς τα μπαράζ) στο δρόμο για την Βραζιλία.

Μια χώρα που ζει και αναπνέει για το κορυφαίο γεγονός στον κόσμο και που οι Έλληνες έδειξαν με κάθε τρόπο πως θέλουν να είναι παρών σε αυτή τη γιορτή.

Υ.Γ.: Ο Φερνάντο Σάντος εκτός από το "καμπανάκι" που "χτύπησε" στους παίκτες έστειλε ακόμη ένα μήνυμα για να σταματήσουν τα σενάρια γύρω από το όνομά του και άλλες ομάδες. Έχει συμβόλαιο και θα το τηρήσει μέχρι τέλους.

Υ.Γ1: Μια ομάδα καλή η οποία διεκδικεί διακρίσεις, ξεκινά από έναν καλό τερματοφύλακα. Ο Ορέστης Καρνέζης απέδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και όποτε χρειάστηκε λειτούργησε σωστά.

Υ.Γ.2: Επόμενος σταθμός Λιχτενστάιν...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ