ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Γιάννης Φετφατζίδης στο Sport24.gr

Ο Γιάννης Φετφατζίδης στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα είπε στο Sport24.gr ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος μίλησε για την Εθνική ομάδα, τους αντιπάλους της και το επικείμενο Μουντιάλ.

Προτού καν προλάβει να... μπουσουλήσει ποδοσφαιρικά, ξεκίνησαν οι συγκρίσεις. Ήταν τέτοια τα χαρίσματά του και όσα -δεδομένα- μπορούσε να κάνει με την μπάλα στα πόδια, ώστε να του προσδώσουν τον χαρακτηρισμό του "Έλληνα Μέσι". Ο ίδιος ποτέ δεν θέλησε να μπει σε αυτό το τρυπάκι, παρέμεινε σεμνός, έσκυβε πάντα το κεφάλι και προσπαθούσε να χαράξει την δική του πορεία.

Στα 24 του χρόνια και έχοντας στην... πλάτη του μια διαδρομή τεσσάρων ετών στον Ολυμπιακό, τη φανέλα του οποίου φόρεσε από το 2009 μέχρι το 2013, ο Γιάννης Φετφατζίδης αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να κάνει το μεγάλο βήμα για το σαφώς πιο δυνατό Καμπιονάτο και την Τζένοα. Ήθελε να παίξει στο εξωτερικό, ήρθε η ευκαιρία και δεν την άφησε να περάσει από μπροστά του.

Πλέον, πιο ώριμος από ποτέ, δείχνει να έχει βρει την ηρεμία του μακριά από την τρέλα και την πίεση της Ελλάδας, δίχως πάντως να έχουν... στερέψει τα όνειρά του για το κάτι παραπάνω. Γι' αυτά όμως υπάρχει χρόνος, αφού αυτή την περίοδο έχει μυαλό μονάχα για το Μουντιάλ και την πορεία της Εθνικής μας ομάδας στην Βραζιλία.

Ο "Φέτφα" μίλησε στο Sport24.gr και αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αναφέρθηκε στους αντιπάλους της, τους οποίους σέβεται αλλά δεν φοβάται, έκανε τις προβλέψεις του για την Ελλάδά και τα φαβορί για το τρόπαιο, ενώ έστειλε και το μήνυμά του προς τους Έλληνες φιλάθλους.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο Sport24.gr:

Πως έχει κυλήσει η προετοιμασία και πόσο έτοιμοι αισθάνεστε γι' αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο;

Όλα τα παιδιά προσπαθούμε καθημερινά πάρα πολύ, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το Μουντιάλ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στην Εθνική ομάδα, κάνουμε δυνατή προετοιμασία με τον κ. Σάντος και δίνουμε βοήθεια ο ένας στον άλλον.

Αυτή η ομάδα έχει ελπίδες ουσιαστικής διάκρισης; Θα θεωρηθεί επιτυχία μια πρόκριση στον επόμενο γύρο ή έστω ένας αξιοπρεπής αποκλεισμός;

Επιτυχία για μας είναι η πρόκριση. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας, η πρόκριση αρχικά στον επόμενο γύρο. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εγώ πιστεύω πάντως ότι μπορούμε να πάμε ψηλά στην διοργάνωση.

Ποια ομάδα ταιριάζει περισσότερο στο στυλ παιχνιδιού μας και ποια λιγότερο;

Πιστεύω ότι εμείς είμαστε αυτοί που καθορίζουμε το τι θα γίνει και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας, εμείς θα πρέπει να παίξουμε αυτό που μπορούμε και τότε πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Σε ποια σημεία δώσατε έμφαση στην προετοιμασία σας και δουλέψατε πιο πολύ; Τι να περιμένουμε από την Εθνική ομάδα;

Έχουμε δουλέψει πολύ στην τακτική με τον προπονητή μας, αλλά και στην αμυντική και στην επιθετική λειτουργία. Αυτό που εμείς θέλουμε, είναι να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες.

Με το χέρι στην καρδιά, επηρεάζει καθόλου την προετοιμασία σας το γεγονός ότι ξέρετε πως ο Φερνάντο Σάντος δεν θα είναι μαζί σας μετά το Μουντιάλ; Το έχετε καθόλου στο μυαλό σας;

Όχι, καθόλου δε μας επηρεάζει. Προπονούμαστε σκληρά, σα να μένει και μετά το Μουντιάλ ο κ. Σάντος. Εντάξει, ξέρουμε ότι δεν θα είναι μαζί μας, αλλά δεν επηρεαζόμαστε, ούτε και το σκεφτόμαστε. Κοιτάζουμε να είμαστε έτοιμοι για το Μουντιάλ, αυτό έχουμε στο μυαλό μας.

Ποια είναι η δική σου ατομική προετοιμασία γι' αυτό το Μουντιάλ; Κάνεις κάτι ιδιαίτερο για να είσαι πανέτοιμος γι' αυτό το μεγάλο γεγονός;

Όχι, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε συγκεντρωμένοι και δουλεύουμε σκληρά όλοι μαζί με τα παιδιά για την Εθνική ομάδα. Βέβαια, υπάρχει λίγη κούραση, διότι έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά για όλους μας είναι όνειρο και χαρά που θα παίξουμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ένα σχόλιο για τους τρεις αντιπάλους μας.

Εντάξει, η Κολομβία και η Ακτή Ελεφαντοστού είναι πολύ ποιοτικές ομάδες, έχουν ποιοτικούς παίκτες και ορισμένοι εξ αυτών ανήκουν στην αφρόκρεμα. Και η Ιαπωνία όμως, έχει τον Χαγκάβα, τον Χόντα. Είναι όλες δυνατές ομάδες, αλλά εμείς είμαστε πιο έμπειρη ομάδα.

Ποιες ομάδες θεωρείς φαβορί για να πάρουν το τρόπαιο; Έχεις ξεχωρίσει κάποιες;

Ακόμα δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει κάποιο φαβορί στο Μουντιάλ. Είναι όμως η Βραζιλία, που παίζει και στο σπίτι της, η Ισπανία είναι πολύ δυνατή, η Αργεντινή, η Γερμανία, το Βέλγιο.

Με πρόλαβες, διότι θα σε ρωτούσα αν περιμένουμε κάποια έκπληξη. Πολλοί λένε το Βέλγιο. Ποια είναι η δική σου άποψη;

Ναι, το πιστεύω και εγώ για το Βέλγιο. Είναι πολύ καλή ομάδα και διαθέτει εκπληκτικούς παίκτες και μπορεί να τα πάει πολύ καλά.

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους Έλληνες που θα έχουν την ίδια αγωνία με σας και τι θα προειδοποιούσες τους αντιπάλους μας.

Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους Έλληνες, είναι να είναι υπερήφανοι που θα είμαστε στο Μουντιάλ και θα δώσουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο για την Εθνική ομάδα. Όσο για τους αντιπάλους μας, να μη μας υποτιμήσουν σε καμία των περιπτώσεων και να είναι έτοιμοι για μας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ