ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κόντρα στην πίεση και στην γκαντεμιά

Κόντρα στην πίεση και στην γκαντεμιά
INTIME SPORTS

Ατυχία και γκαντεμιά δεν έχουν αφήσει ήσυχη την Εθνική όλες αυτές τις ημέρες. Το "ενός κακού μύρια έπονται" στην πιο πιστή εφαρμογή του, όμως Ρανιέρι και παίκτες είναι ορκισμένοι για το τρίποντο.

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά... πέντε προβλήματα προέκυψαν για τον Κλάουντιο Ρανιέρι από την στιγμή που ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής για τα ματς με Φινλανδία και Βόρεια Ιρλανδία την ημέρα της παρουσίασης του Γιώργου Καραγκούνη στην θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου των εθνικών ομάδων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΩΔΗΣ

Ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος κουβαλάει την ήττα της πρεμιέρας με τη Ρουμανία στο Φάληρο και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα ήθελε να γίνει το... "2 στα 2" σε αυτό το κρίσιμο ματς στο παγωμένο και βροχερό Ελσίνκι, βλέπει να του γυρίζει και η τύχη την πλάτη, χάνοντας βασικά "εργαλεία" του πριν απ' αυτές τις δυο κρίσιμες μάχες.

Η αρχή έγινε με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, στον οποίο πόνταρε ο Ρανιέρι. Εντούτοις, δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί εξαιτίας του τραυματισμού του στο ζυγωματικό και για τουλάχιστον δέκα ημέρες μπήκε στα... πιτς. Ο Γιάννης Σκόνδρας κλήθηκε να τον αντικαταστήσει και είναι σίγουρο πως θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί από τη μεριά του.

Μετέπειτα, ήρθε η... ιταλική παροικία με τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Παναγιώτη Κονέ, Χοσέ Χολέμπας και τώρα τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος "θα σφίξει τα δόντια" και θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την οσφυαλγία που υπέστη στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους. Ένα πολύτιμο "γρανάζι" στα χέρια του Ρανιέρι, με τον Ιταλό κόουτς να περιμένει πως και πως το τι θα γίνει με την περίπτωσή του και αν τον υπολογίζει για τον αγώνα.

Όσο για τους τρεις προαναφερθέντες, επίσης τραυματίστηκαν και δεν υπολογίζονται. Ο Χριστοδουλόπουλος έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο και χάνει και τους δυο αγώνες, ο Κονέ έχει θλάση στον δικέφαλο και οστικό οίδημα στον προσαγωγό ο Χολέμπας. Προσθέστε και την (δικαιολογημένη) άσχημη ψυχολογική κατάσταση του Μανωλά, ο οποίος έχασε τον παππού του. Ο καθένας αντιλαμβάνεται την θέση του, ειδικά αν το έχει βιώσει.

Όλα αυτά τα προβλήματα μαζεμένα σε μια πολύ κρίσιμη καμπή των προκριματικών, με τον Ρανιέρι να καλύπτει όλα αυτά τα κενά και να προσπαθεί να παρουσιάσει μια ομάδα ανταγωνιστική, ψυχωμένη, έτοιμη και με πλάνο στο χορτάρι, που θα προσπαθήσει να φτάσει στο νικηφόρο αποτέλεσμα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι.

Στο μυαλό του Ιταλού προπονητή

Αναφορικά με τις σκέψεις του για την 11άδα, αυτές θα γίνουν περισσότερο γνωστές στην σημερινή προπόνηση (10/10, 20:00) που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο που θα γίνει και ο αγώνας με τη Φινλανδία.

Με βάση τα όσα έχει δείξει ως τώρα και βάζοντας λίγο και τη λογική, ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης (αν είναι καλά), αριστερά ο Γιαννούλης και ανάμεσά τους οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς. Η τριάδα στα χαφ θα αποτελείται από τους Σάμαρη, Μανωλά και Μανιάτη, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Σαμαράς και ένας εκ των Μήτρογλου - Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Εκτός αν επιλέξει να παίξει με Μήτρογλου και Αθανασιάδη σε 4-4-2, με τον Σαμαρά πίσω τους και την 4άδα σε ρόμβο. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν σε λίγες ώρες στην προπόνηση της "γαλανόλευκης".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ