ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κονέ: "Να διώξουμε το μικρόβιο της ήττας"

Κονέ: "Να διώξουμε το μικρόβιο της ήττας"
INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Κονέ υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει ανασύνταξη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και πως ο ίδιος φυσικά και θέλει να παραμείνει μέλος της ομάδας και στην επόμενη μέρα.

Ο Παναγιώτης Κονέ Με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι καθώς ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που απείλησε την άμυνα της Ρουμανίας. Μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για μια αξιοπρεπή εμφάνιση και τόνισε ότι θα πρέπει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να ανασυνταχθεί και να "διώξει το μικρόβιο της ήττας".

Επίσης τόνισε ότι πρέπει να χτιστεί μια νέα ομάδα και πως όλοι οι διεθνείς δέχονται την κριτική όχι όμως την κακόβουλη. Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Στο πρώτο ημίχρονο ο ένας φοβόταν τον άλλον. Οι Ρουμάνοι ήταν πιο επιθετικοί και ήταν λογικό γιατί ήθελαν τους τρεις βαθμούς μπροστά στο κοινό τους. Κάναμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση και δεν δεχθήκαμε γκολ.

Πρέπει σιγά-σιγά να παίρνουμε αποτελέσματα, ώστε να διώξουμε το μικρόβιο της ήττας, που έχει περάσει στην ομάδα αυτούς τους 14 μήνες. Κρατάμε το θετικό αποτέλεσμα σε μία καυτή έδρα.

Ο χειρότερος εχθρός αυτής της ομάδας είναι ο κακός της εαυτός, αφού το ταλέντο της είναι για περισσότερα πράγματα. Πρέπει σιγά σιγά να χτίσουμε νέα ομάδα. Κράταμε τα θετικά και προχωράμε στα 2 επίσημα και τα 3 φιλικά που μένουν μέχρι την έναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ".

Για το αν θα είναι στην επόμενη μέρα της Εθνικής είπε:
" Όλα τα παιδιά θέλουν να είναι μέρος στην επόμενη μέρα. Είμαι 28 ετών και μαζί με τον Σωκράτη, τον Ορέστη, τον Αλέξανδρο κι άλλους πρέπει να δείχνουμε τον δρόμο στα νέα παιδιά, κάτι που δεν κάναμε σε αυτούς τους 14 μήνες.

Δεχόμαστε την κριτική που είναι και σωστή, γιατί μπορούμε να δώσουμε περισσότερα. Δεν δεχόμαστε όμως την κακόβουλη κριτική. Έχουμε κάνει λάθη. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Δίνουμε την ψυχή μας για το εθνόσημο και τα λάθη που κάναμε ελπίζω να μην τα επαναλάβουμε.

Πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα συμπαγή, που να μην δέχεται γκολ, που να ξέρει τα μειονεκτήματα της και να μπορεί να παίρνει αποτελέσματα".

Παπασταθόπουλος: "Η ομάδα έχει πολλά προβλήματα"

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, υποστήριξε ότι μετά το πρώτο 20λεπτο η ομάδα έχασε την αυτοσυγκέντρωση της ενώ τόνισε πως όταν δεν πάει καλά η ομάδα οι παίκτες πονάνε λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Στο πρώτο 20 λεπτό προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, μετά χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Πιστεύω αν κοιτάξουμε και τα δύο τελευταία ματς, στο προηγούμενο χάσαμε αλλά είχαμε την κατοχή, την ενέργεια. Σήμερα δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε, παίξαμε κακό ποδόσφαιρο, αλλά μας έδωσε ένα αποτέλεσμα.

Η ομάδα έχει πολλά προβλήματα και αυτός ο χρόνος δεν είναι καθόλου καλός για μας. Ελπίζω να γίνουν ενέργειες απ΄ όλους ώστε αυτή η ομάδα να βρει το δρόμο της. Ο κόσμος να ξέρει πως όταν αυτή η ομάδα δεν πάει καλά οι παίκτες πονάνε. Από την πλευρά μου, όπως και τα άλλα παιδιά, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μια καλύτερη μοίρα στην Εθνική και να προσπαθήσουμε για τον κόσμο".

Για τον τρόπο που έπαιξε η Εθνική:
" Συγκεντρωθήκαμε στην αμυντική λειτουργία είχαμε κάποια κενά που δεν μας στοίχισαν. Βλέποντας αυτό το παιχνίδι και αυτό που παίξαμε ένα χρόνο πριν, αν είχαν γίνει οι αλλαγές και υπήρχε η ίδιαομοιογένεια θα τα είχαμε καταφέρει τώρα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ