ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καραγκούνης: "Είναι μια βουτιά στα βαθιά και ξέρω από βουτιές"

Καραγκούνης: "Είναι μια βουτιά στα βαθιά και ξέρω από βουτιές"
INTIME SPORTS

Παρουσιάστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης από την Εθνική μας ομάδα ως νέος συνεργάτης του Κλάουντιο Ρανιέρι. Ο νέος του ρόλος και πως προέκυψε η συμφωνία με την ΕΠΟ.

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι και πλέον μέλος της ΕΠΟ, έχοντας το ρόλο του διευθυντή ποδοσφαίρου των Εθνικών μας ομάδων. Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του "τυπάρα", παρουσία και του προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Σαρρή, ο οποίος τον καλωσόρισε... σπίτι του και ανέφερε ότι πρόκειται για μια από τις πιο σωστές αποφάσεις που έχουν παρθεί ποτέ από το Δ.Σ.

Στην συνέντευξη Τύπου, έγινε φλας μπακ στο παρελθόν, μέσω ενός πολύ όμορφου βίντεο από την πορεία του με την Εθνική, μετέπειτα αναλύθηκε από τον ίδιο το πως έφτασε στην απόφασή του να αναλάβει αυτό το πόστο, ενώ ο ίδιος μίλησε και για τον όμιλο που συμμετέχει η ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι, για το θέμα του προπονητικού Κέντρου και για άλλα θέματα.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε και η αποστολή της Εθνικής μας για τα δυο επικείμενα ματς με την Φινλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο της 2ης και της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2016, όπου στόχος είναι το "2 στα 2" και να ρεφάρει η ομάδα την ήττα από τη Ρουμανία.

Αναλυτικά η παρουσίαση:

Ο πρόεδρος τη ΕΠΟ, Γιώργης Σαρρής, τοποθετήθηκε αρχικά για την συνεργασία με τον "Κάρα": "Νομίζω πως ο Γιώργος έχει για σπίτι από μικρό παιδί τις Εθνκές ομάδες. Θεωρώ μεγάλη τιμή για το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ότι μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής του καριέρας, έχουμε την τιμή να έρθει και να αναλάβει το πόσο του Διευθυντή ποδοσφαίρου της Εθνικής ομάδας.

Μπορούμε να μιλάμε μέχρι αύριο για τον Γιώργο. Από την πρώτη στιγμή που μας είπε ότι είναι το τελευταίο του παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα. Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε μία ωραία στιγμή όταν το ανακοίνωσε ενώπιων όλων. Του είπα άμεσα πως η πόρτα της ομάδας θα είναι πάντα ανοιχτή.

Σήμερα και επίσημα είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω τον Γιώργο. Έχει ξεκινήσει ήδη τη δουλειά του. Εμείς επενδύουμε στις γνώσεις του, τη ψυχή του, την καρδιά του, την αφοσίωσή του και την αγάπη του για το εθνόσημο. Είναι μία από τις πιο σωστές αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Αυτό θα το δείξει το μέλλον. Πιστεύω πως θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας".

Ο ίδιος, είπε αρκετά φορτισμένος στην πρώτη του τοποθέτηση: "Ευχαριστώ την Ομοσπονδία, τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου που συνετέλεσαν να είμαι στην Εθνική. Ξεκινάει κάτι καινούργιο και θα δούμε που θα μας βγάλει".

Για το αν θα τιμήσει η ΕΠΟ τον Καραγκούνη με κάποιο τρόπο (φιλικό ή κάτι άλλο), ο ίδιος απάντησε: "Μου έχει γίνει αυτή η πρόταση από τον πρόεδρο, όταν ήμασταν στην Βραζιλία. Αλλά επειδή έχω στην ουσία ξαναγυρίσει στην ομάδα, ίσως να μη χρειάζεται".

Ο Γιώργος Σαρρής, έκανε και μια αποκάλυψη: " Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι ο Γιώργος θα μπει σε μία επιτροπή της UEFA που περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου που έχουν κατακτήσει τίτλους και η επιτροπή θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα".

Σχετικά με το νέο του ρόλο και πως προέκυψε, σχολίασε: "Δεν είναι κάτι προσχεδιασμένο ο ρόλος που αναλαμβάνω. Η πρόταση μου είχε γίνει από την Βραζιλία. Δεν είχα σκεφτεί τον ρόλο γιατί σημαντικό ρόλο παίζουν ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές που θα είναι στην Εθνική. Σταμάτησα το ποδόσφαιρο και αυτό συνετέλεσε πολύ ώστε να δεχθώ την πρόταση που είχα από την Βραζιλία. Θα είμαι με την Εθνική Ανδρών και ρόλο έπαιξε ο κ. Ρανιέρι, που είναι ένας συνεργάσιμος άνθρωπος. Θέλω να μπορώ να εκφράσω κάποιες σκέψεις που μπορούν να βοηθήσουν τον προπονητή".

Στη συνέχεια, ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής μας δήλωσε: " Ήταν γραφτό να συνεχίσω με την Εθνική ομάδα με άλλο ρόλο. Το ραντεβού με τον κ. Ρανιέρι έπαιξε σημαντικό ρόλο γιατί κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν συνεργάσιμο άνθρωπο. Πολλοί συμπαίκτες μου με πήραν τηλέφωνο για να συνεργαστούμε πάλι, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΟ με έπεισε να ασχοληθώ με την Εθνική από άλλο πόστο. Εφόσον μου ζητήθηκε να βοηθήσω όλοι οι παραπάνω μετά ήταν πιο εύκολο για μένα να αναλάβω αυτό το πόστο, αν και το συναίσθημα του ποδοσφαιριστή δεν αλλάζει και δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Επαναλαμβάνω ρόλο έπαιξαν οι παίκτες και ο προπονητής συν την Ομοσπονδία. Η μετάβαση δεν είναι εύκολη και θέλει προσπάθεια από όλους. Η Εθνική είναι κάτι ξεχωριστό κάτι διαφορετικό. Εντός γηπέδου τα κατατόπια τα ήξερα καλά, εκτός γηπέδου θέλει προσπάθεια για να λειτουργήσει μία ομάδα με 25 παίκτες και είναι μια βουτιά στα βαθιά. Ξέρω από βουτιές. Θα δώσω όλο μου το είναι σε αυτό. Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα και να υπάρχει μια συνέχεια των τελευταίων χρόνων. Αφουγκραζόμαστε τις δυσκολίες και η Εθνική συντηρεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να βάλω ένα λιθαράκι για την Εθνική".

Για το μέλλον του και τι σκέφτεται να κάνει ύστερα από δυο χρόνια: " Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, δεν σκεφτόμουν το μέλλον. Έτσι και τώρα δεν σκέφτομαι τι θα γίνει ύστερα από δύο χρόνια, όταν θα λήξει η συνεργασία μου με την Εθνική. Είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό το ξεκίνημα και θέλω να προσπαθήσω για το καλύτερο. Έχω κάποιες σκέψεις θα κάνω κάποια σεμινάρια και το καλό είναι ότι βρίσκομαι σε ένα γνώριμο περιβάλλον".

Μετέπειτα, ο Καραγκούνης ανέφερε: " Όταν δεν έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα πάντα υπάρχει ανησυχία. Είναι μια καινούργια σελίδα. Από την πλευρά μου πρέπει να βοηθήσω τον προπονητή και να καταλάβει ότι η Εθνική ομάδα είναι διαφορετικά από το να προπονεί συλλόγους. Κανείς δεν θέλει να χάνει και η Εθνική στα δύσκολα είναι πάντα εκεί. Έρχονται δύο δύσκολα παιχνίδια και να συμπεριφερθεί όπως κάνει στα δύσκολα, και εκεί είμαστε πιο δυνατοί".

Για το τι θυμάται από το παιχνίδι με την Φινλανδία το 2001: " Με την Φινλανδία, όταν είχαμε χάσει 5-1, δεν θυμάμαι πολλά. Μόνο το γκολ που σημείωσα. Ας ελπίσουμε ότι το ματς με την Ρουμανία ήταν μια κακή παρένθεση και να κάνουμε μία νέα αρχή. Μετά την ήττα από την Φινλανδία, κάναμε ένα φοβερό παιχνίδι στην Αγγλία 2-2. Υπάρχει ένας κορμός ομάδας, την βοήθεια ενός προπονητή που είναι έμπειρος και ελπίζω να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα με την Φινλανδία και δεν θέλω να επιστρέφουμε στα παλιά".

Για το μέλλον, ο Καραγκούνης απάντησε: " Θέλω να συνεχίσουμε να έχουμε τις ίδιες επιτυχίες. Η νοοτροπία είναι πολύ σημαντικό, αλλά η Εθνική ομάδα θα πρέπει να είναι για τον ποδοσφαιριστή πάνω από όλους. Θα γίνουν και λάθη γιατί έτσι είναι η ζωή αλλά πρέπει όλοι να προσπαθούν. Ο χαρακτήρας παίζει ρόλο και όλοι πρέπει να είναι με την Εθνική ομάδα και να βάζουν πάνω απ' όλα την ομάδα. Αυτό ήταν το μυστικό τόσα χρόνια για τις επιτυχίες της Ελλάδας".

Για το τι γίνεται με το προπονητικό Κέντρο, ο Γιώργος Σαρρής ανέφερε: " Kάνουμε προσπάθεια να φτιάξουμε προπονητικό κέντρο. Έχουμε προτάσεις και σύντομα θα αποφασίσουμε".

Μίλησε και ο "Κάρα" για το ίδιο θέμα: " Ανεπίτρεπτο να μην έχει η Εθνική ομάδα τον δικό της χώρο. Δεν είναι μόνο η Ανδρών αλλά και οι υπόλοιπες Εθνικές ομάδες. Είχαμε στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό όταν ήμασταν στην Βραζιλία ότι δεν θέλουμε λεφτά αλλά να φτιαχτεί προπονητικό κέντρο. Και η ΟΥΕΦΑ διαθέτει κονδύλια για να δημιουργηθεί προπονητικό".

Για το αν μπορεί να μην... προπονείται πλέον και για τη νέα κατάσταση: " Λέω μέσα μου γιατί σταμάτησα. Μέσα από την τριβή αποκτάς εμπειρίες και γίνεσαι καλύτερος. Είναι μία νέα αρχή με πολλές δυσκολίες και από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να αλλάξω. Σιγά σιγά θα γίνουν όλα".

Αναφορικά με το αν ο Καραγκούνης ήταν η μόνη σκέψη του Γιώργου Σαρρή, ο ίδιος είπε: " Δεν είχαμε σκεφτεί κάποιον άλλον σε αυτή την θέση αλλά μόνο τον Καραγκούνη. Το είχαμε συζητήσει από την Βραζιλία. Ήταν ομόφωνη η απόφαση, όταν συζητήθηκε στην Ομοσπονδία. Ο προπονητής μας, ο κ. Ρανιέρι, ξέρει την ιστορία και την προσφορά του κάθε παίκτη της Εθνικής μας πριν έρθει εδώ".

Για τον όμιλο που συμμετέχει η Εθνική, απάντησε: " Δεν είναι εύκολο να κάνεις νίκες με την Εθνική. Είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία γιατί διαρκεί δύο χρόνια. Ακόμα και οι νίκες με μικρές Εθνικές είναι σημαντικές. Όσον αφορά τον όμιλο οι ομάδες θεωρητικά δεν είναι οι πιο δύσκολες αλλά το νέο σύστημα δίνει ευκαιρίες στις ομάδες να παίξουν για την ζωή τους και όλες οι Εθνικές βλέπουν μπροστά τους μια ευκαιρία. Η Εθνική έχει τις δυνατότητες να περάσει τις δυσκολίες και ήδη έχει γίνει μία αρχή και παίζουμε δύο δύσκολα παιχνίδια μέσα σε λίγες ημέρες και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Τα παιδιά να ακούν τις εντολές του προπονητή και όλοι μαζί να τους βοηθήσουμε. Το παιχνίδι με την Φινλανδία είναι ιδιαίτερα δύσκολο".

Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει από 'δω και πέρα, απάντησε: " Από την πλευρά της ομάδας, οι παίκτες έχουν κρατήσει την ομάδα στο πιο υψηλό επίπεδο. Το κατόρθωμα του 2004 ήταν σημαντικό αλλά το πιο σημαντικό ήταν που διαχειριστήκαμε την κατάσταση και μείναμε ψηλά. Όλοι πρέπει να είναι στην ίδια κατεύθυνση και οι δημοσιογράφοι να βοηθούν και να είναι δίπλα στην Εθνική και όχι απέναντι. Είναι μία σειρά πραγμάτων που πρέπει να γίνουν γιατί η Εθνική είναι ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πιο δύσκολο είναι που σταθήκαμε ψηλά μετά το 2004. Και ο κόσμος την έχει αγαπήσει πιο πολύ και ο αγνός κόσμος που συμπεριφέρεται σωστά και αυτοί που πήγαιναν στο γήπεδο ήταν οικογένειες και μικρά παιδιά, όπως είδα στα τελευταία ματς. Επαναλαμβάνω όλοι πρέπει να είναι κοντά στην Εθνική. Η αξία ενός παίκτη μεγαλώνει όταν η Εθνική πάει καλά και δεν συγκρίνεται με καμία συλλογική διάκριση".

Για το μίλησε με τα παιδιά του 2004: " Mε όλα τα παιδιά μίλησα ειδικά με τα παιδιά του 2004. Η πόρτα είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει και θέλω να έχουμε την απόλυτη συνεργασία. Τα παιδιά μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία και ότι πήρα την σωστή απόφαση. Η Εθνική είναι κάτι ξεχωριστό και πρέπει να συγκεντρώνεται στον στόχο της. Αν δεν υπάρχει συνεργασία απ΄όλους δεν θα είναι καλό για την ομάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ο καθένας από το πόστο του. Αν κάποιος βάζει τρικλοποδιές στην Εθνική σαν ομάδα δεν πρέπει να περνάει στα αποδυτήρια. Κατά καιρούς υπήρχαν τέτοια.

Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο. Ήμουν απαιτητικός ως ποδοσφαιριστής το ίδιο και περισσότερο θα είμαι ως διευθυντής για επιτυχίες της Εθνικής, Οι παίκτες έχουν πίεση από τις ομάδες και η Εθνική ίσως έχει ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Θα κάνω το καλύτερο να μην τους λείψει τίποτα και να καταλάβουν ότι τα λάθη δεν γίνονται με σκοπιμότητα. Αν ο προπονητής αποφασίσει κάτι που δεν είναι αρεστό σε κάποιους να ξέρει ότι δεν έγινε με σκοπιμότητα. Ευχαριστώ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ