ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την τιμητική του ο "Κάρα" στο σάιτ της UEFA

Την τιμητική του ο "Κάρα" στο σάιτ της UEFA
INTIME SPORTS

Αφιέρωμα στους Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές με τις εθνικές τους ομάδες έκανε η UEFA και ανάμεσά τους είναι ο Καραγκούνης. Ξεχωριστή αναφορά στο τέλος της καριέρας του.

Ο Γιώργος Καραγκούνης ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα και συνεχίζει πλέον από την θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου των Εθνικών ομάδων, με την παρουσίασή του να γίνεται το μεσημέρι της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο "Κάρα" προσέφερε τα μέγιστα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, φορώντας την φανέλα με το εθνόσημο σε 139 αγώνες, αριθμός που τον κατατάσσει στην 10η θέση της σχετικής λίστας απ' όλη την Ευρώπη.

Σε αυτή βρίσκονται "ιερά τέρατα" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως είναι οι Ίκερ Κασίγιας, Λόταρ Ματέους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Λιλιάν Τιράμ και Τόμας Ραβέλι. Αυτό φανερώνει και τη μεγάλη του προσφορά στην "γαλανόλευκη" όλα αυτά τα χρόνια.

Η UEFA επιμελήθηκε σχετικό αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της, όπου παρουσιάζει έναν - έναν τους διεθνείς που είναι στην πρώτη 10άδα της λίστας, με κάποιους βέβαια εξ αυτών να συνεχίζουν ακόμη (Κασίγιας - Μπουφόν).

Αναλυτικά η κορυφαία 10άδα:

1. Βιτάλις Αστάφιεφς (Λετονία) - 166

2. Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία) - 157

3. Μάρτιν Ρέιμ (Εσθονία) - 156

4. Λόταρ Ματέους (Γερμανία) - 150

5. Άντερς Σβένσον (Σουηδία) - 153

6. Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία) - 142

7. Λιλιάμ Τιράμ (Γαλλία) - 142

8. Μάρκο Κρίσταλ (Εσθονία) - 142

9. Τόμας Ραβέλι (Σουηδία) - 140

10. Γιώργος Καραγκούνης (Ελλάδα) - 139

Κεντρικό θέμα στο σάιτ της UEFA

Εξάλλου, το τέλος της καριέρας του Γιώργου Καραγκούνη από το ποδόσφαιρο και η ανάληψη των καθηκόντων του στην Εθνική ομάδα, αποτέλεσε κεντρικό θέμα στο σάιτ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, γεγονός που φανερώνει το εκτόπισμα του "τυπάρα" και το πόσο πολύ έχει ανέβει η Ελλάδα σε εθνικό επίπεδο την τελευταία δεκαετία.

Το σχετικό αφιέρωμα αναφέρεται στο φινάλε της καριέρας του, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου (3/10), όπου ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, στο τι έκανε στην μεγάλη του διαδρομή στο ποδόσφαιρο και παράλληλα γράφει τις επόμενες μάχες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα προκριματικά του EURO 2016.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ