ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Κανένα περιθώριο για κάτι άλλο, μόνο νίκη"

"Κανένα περιθώριο για κάτι άλλο, μόνο νίκη"
INTIME SPORTS

Οι Βαγγέλης Μόρας και Παναγιώτης Ταχτσίδης εκπροσώπησαν τους παίκτες της Εθνικής μας στη συνέντευξη Τύπου για τον κρίσιμο αγώνα της Τρίτης με τη Β. Ιρλανδία στο Φάληρο.

Σύνθημα νίκης ενόψει του αυριανού αγώνα (14/10) με τη Βόρεια Ιρλανδία για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016 έδωσαν οι Βαγγέλης Μόρας και Παναγιώτης Ταχτσίδης στη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Αμφότεροι έδωσαν το... στίγμα της μεγάλης μάχης και διατράνωσαν την πίστη τους ότι θα έρθει το καλό αποτέλεσμα και απηύθυναν κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό να δώσει μαζικό "παρών" στο παιχνίδι, ώστε να έρθει το τρίποντο και να ξεκινήσει η αντεπίθεση για την παρουσία στην πρώτη δυάδα του γκρουπ.

Αμφότεροι, ρωτήθηκαν για τις σκέψεις τους για το ματς:

Μόρας: "Σίγουρα είναι σημαντικό παιχνίδι καθώς παίζουμε με την πρωτοπόρο στον όμιλο, θέλουμε τη νίκη, θέλουμε να δείξουμε αποφασιστικότητα. Η Βόρεια Ιρλανδία είναι δυνατή ομάδα, που της αρέσει να έχει την κατοχή οπότε δεν είναι εύκολο το ματς. Αυτό που έχει σημασία είναι η θέληση για κάτι καλό. Περιμένουμε πώς και πώς το ματς".

Ταχτσίδης: "Δεν έχουμε περιθώρια για κάτι άλλο πέραν της νίκης. Δεν είναι εύκολο ματς, η Β. Ιρλανδία έχει έξι πόντους και εμείς έναν, αλλά πρέπει να νικήσουμε. Δεν έχουμε κάτι άλλο στο μυαλό μας, πέραν της νίκης".

Για το αν είναι έκπληξη η παρουσία της Β. Ιρλανδίας μέχρι τώρα:

Μόρας: "Πριν τα ματς, ο κόσμος έλεγε ότι εμείς ήμασταν μαζί με τη Ρουμανία τα φαβορί. Ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο, στον αγωνιστικό χώρο αλλάζουν τα πάντα. Εκεί όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Νομίζω ότι δίκαια η Β. Ιρλανδία βρίσκεται στην κορυφή. Το μόνο που θέλω να σκεφτώ είναι να έρθει το αυριανό ματς και να δώσουμε τα πάντα. Εύχομαι να έρθει πολύς κόσμος, είναι πολύ σημαντικό να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να στηρίξει την προσπάθεια γιατί η παρουσία της είναι σημαντική".

Ταχτσίδης: "Ο κόσμος μας έλειψε στο πρώτο παιχνίδι, ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος. Θα μας βοηθήσει ώστε να κερδίσουμε όλοι μαζί, και ο κόσμος και εμείς. Δεν θα μας αυξήσει την πίεση".

Για τον Ρόι Κάρολ και αν τον γνωρίζουν:

Μόρας: "Θεωρώ ότι ο Κάρολ είναι πολύ καλός γκολκίπερ, τον γνωρίζουμε από την παρουσία του όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και στην Ευρώπη. Σίγουρα δεν είναι καλό ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Δεν αλλάζει πάντως τίποτα γιατί εμείς πάμε για τη νίκη".

Ταχτσίδης: "Εγώ προσωπικά δεν τον ξέρω αλλά μου έχουν πει οι παίκτες του Ολυμπιακού ότι είναι ένας καλός γκολκίπερ. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στη δική μας ομάδα".

Για το αν είναι τελικός αυτός ο αγώνας:

Μόρας: "Γενικά στην καριέρα μου αυτό που λέω πάντα είναι κάθε ματς που έρχεται είναι τελικός. Αυτό σημαίνει ότι εγώ πρέπει να δώσω τα πάντα. Αν έρθει στραβό αποτέλεσμα που εγώ δεν θέλω να το σκέφτομαι, θα φανεί στην πορεία αν ήταν τελικός. Στο τέλος κάνουμε ταμείο, το ματς πρέπει να το βλέπουμε πάντως ως τελικό για να δίνουμε τα πάντα. Εύχομαι να έρθει πολύς κόσμος αύριο για να πάρουμε τη νίκη και να γίνουν ευκολότερα τα πράγματα για εμάς".

Ταχτσίδης: "Δεν μπορούμε να καθορίσουμε τους τελικούς από τώρα. Είναι ένα δύσκολο ματς, θα ξεκινήσουμε από το 1ο λεπτό με στόχο τη νίκη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και ψυχολογικά γιατί δεν είναι εύκολο να δίνεις ματς κάθε τρεις ημέρες. Εγώ δεν το βλέπω ως ημιτελικό ή τελικό αλλά ένα ματς που πρέπει να κερδίσουμε".

Για τον Κλάουντιο Ρανιέρι, ρωτήθηκε ο Μόρας:

"Ο Ρανιέρι είναι μόλις στο τρίτο ματς του στην ομάδα, δεν έχει χρόνο για να μεταφέρει στην ομάδα όλα όσα έχει στο μυαλό του. Δεν έχει δουλέψει ποτέ στην Ελλάδα, για αυτόν είναι κάτι το εντελώς καινούριο. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι δύσκολο να μπει σε καλούπι, πρέπει να τον κερδίσεις για να βγάλει το 200%. Όλοι μας είμαστε έμπειροι, ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας και να ακούς τον προπονητή. Βοηθάει ότι είμαστε πολλοί παίκτες από την Ιταλία για να αισθάνεται καλά ο ίδιος. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κούραση, όλα είναι στο μυαλό. Είναι δύο ματς πολύ κοντά αλλά δεν μπορώ να το δω έτσι, υπάρχει θέληση για διάκριση και αυτό που λέω πάντα: είναι η Εθνική Ελλάδας, πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Αυτοκριτική κάνουμε στο τέλος, ας μείνουμε όλοι ενωμένοι και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν τα καλύτερα".

Για την εμπειρία της ομάδας, ο Ταχτσίδης είπε:

Εμπειρία έχουν όλα τα παιδιά. Όποιος καλείται να παίξει σε αυτά τα παιχνίδια θεωρείται έμπειρος. Όπως είπε ο Βαγγέλης (Μόρας) επιβάλλεται να αποβληθεί η κούραση".

Για τις αλλαγές που θέλει να φέρει ο Ρανιέρι:

Μόρας: "Πιστεύω ότι ο προπονητής έχει δείξει ότι θέλει να αναδείξει νέους ποδοσφαιριστές. Για μένα είναι θετικό αυτό. Με στενοχωρεί να βλέπω κριτικές του στιλ "γιατί εμπιστεύτηκε νέους ποδοσφαιριστές ή καλά έκανε". Ξέρω ότι έτσι είναι τα πράγματα. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει κριτική που δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπεί. Στο τέλος κάνεις ταμείο. Όταν γίνεται μία αλλαγή με νέους παίκτες πρέπει να κάνεις υπομονή. Όταν γίνεται μία αλλαγή μπορεί να έρθει και το στραβό".

Ταχτσίδης: "Το ότι έχω πάρει εγώ και ο Σάμαρης μεγάλων παικτών δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντεπεξέλθουμε με βάση αυτά που πέτυχαν εκείνοι. Είμαστε νέα παιδιά, υπομονή χρειάζεται λίγο και πιστεύω ότι όταν φτιάξουν τα πράγματα θα αλλάξει η κριτική".

Για το αν υπάρχει κούραση:

Μόρας: "Ας αφήσουμε εκτός την κούραση. Σκέφτομαι μόνο το αυριανό ματς να δώσουμε το 200%. Είτε παίζεις είτε δεν παίζεις πρέπει να δίνεις όλο το πάθος για το εθνόσημο. Εγώ παίζω σαν να είναι η τελευταία μου κλήση. Εύχομαι ο κόσμος να είναι δίπλα μας, το έχει δείξει πολλές φορές ότι όταν το θέλει, έρχεται και στηρίζει. Είναι πολύ σημαντικό ματς, θεωρώ ότι αύριο θα βρεθεί πάρα πολύς κόσμος στο γήπεδο και θα δώσει τη στήριξη που δίνει τα τελευταία χρόνια".

Ταχτσίδης: "Είναι στην ίδια κατάσταση και οι δύο ομάδες. Δεν θα μπει κάποιος παίκτης στο γήπεδο και θα πει ότι είναι κουρασμένος. Ο κόσμος θα δώσει άλλη ώθηση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ