ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κ-21: Ελλάδα-Πολωνία 3-1

Κ-21: Ελλάδα-Πολωνία 3-1
INTIME SPORTS

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 3-1 της Πολωνίας σκοράροντας δυο γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα αλλά η Σουηδία επικράτησε και αυτή της Τουρκίας με 4-3 στις καθυστερήσεις και έχασε την πρωτιά και την πρόκριση.

Δείχνοντας για μια ακόμα φορά την ψυχή που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελπίδων επικράτησαν με 3-1 της Πολωνίας σκοράροντας δυο γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Η νίκη με διαφορά δυο γκολ όμως δεν έδωσε και την πρόκριση καθώς η Σουηδία σκόραρε στο 92' και έκανε το 4-3 παίρνοντας την νίκη επί της Τουρκίας σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση.

Η Εθνική Ελλάδος έτσι έμεινε στην δεύτερη θέση του ομίλου της και δεν μπόρεσε να τερματίσει ως μια από τις καλύτερες τέταρτες και έχασε την πρόκριση για τα πλέι οφ.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα για μια ακόμη φορά όπως και στο ματς με την Τουρκία έφτασαν σε μια νίκη που κανείς δεν πίστευε παλεύοντας μέχρι τέλους το ματς.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι Έλληνες παίκτες είχαν στήσει τρελό πανηγύρι στο κέντρο του γηπέδου όταν τελείωσε το ματς καθώς δεν γνώριζαν ότι η Σουηδία είχε βάλει και τέταρτο γκολ μέχρι να τους ειδοποιήσει ο Κώστας Τσάνας.

Κ-21: Ελλάδα-Πολωνία 3-1
INTIME SPORTS

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

Το ματς διεξήχθη κάτω από τα βλέμματα του Κλαούντιο Ρανιέρι με την Εθνική Ελπίδων να μπαίνει δυνατά στο ματς και μόλις στο 12' να ανοίγει το σκορ με τον Καρέλη. Ο Λαγός έκανε την σέντρα ο Μαυρίας μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα προς τον επιθετικό του Παναθηναϊκού που από κοντά με σουτ άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα συνέχισαν δυνατά και στο 22' είχαν επίσης μια καλή στιγμή για να κάνουν το 2-0 με τον Καρέλη να γίνεται κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά να μπαίνει στην περιοχή αλλά η πάσα του προς τον Βέλλιο κόπηκε την τελευταία στιγμή.

Ισοφάριση με γκολ οφσάιντ

Οι Πολωνοί έφτασαν στην ισοφάριση στο 24' με ένα γκολ που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Ο Ζιρό πήρε την μπάλα σε προφανή θέση οφσάιντ την γύρισε προς τον Πριβίλκο που στην πρώτη καλή στιγμή των Πολωνών σκόραρε για το 1-1.

Κ-21: Ελλάδα-Πολωνία 3-1
INTIME SPORTS

Η Εθνική Ελλάδος όμως δεν τα παράτησε και 36' έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία με τον Καρέλη. Ο άσος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μόνος του απέναντι από το τέρμα έπιασε το βολέ με την μπάλα να φεύγει έξω. Η απάντηση των Πολωνών ήταν άμεση καθώς στο 37' ο Ζιρό βρέθηκε μέσα στην περιοχή, γύρισε έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καπίνο.

Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε από το κόρνερ του Μαυρία στο 45' με την κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου να φεύγει έξω.

Κ-21: Ελλάδα-Πολωνία 3-1
INTIME SPORTS

Έψαχναν το γκολ

Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος με το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο έψαξαν το γκολ και στο 56' το δυνατό σουτ του Καρέλη από τα αριστερά έφυγε έξω. Στο 67' είχαμε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαυρία από τα αριστερά η μπάλα θα περάσει το τοίχος θα πάρει τροχιά προς το τέρμα και τελευταία στιγμή ο γκολκίπερ των Πολωνών θα διώξει.

Νέα καλή στιγμή για την Ελλάδα στο 73' όταν ο Βέλλιος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και γύρισε από το ύψος του πέναλτι και σούταρε έξω.

Κ-21: Ελλάδα-Πολωνία 3-1
INTIME SPORTS

Στο 84' ο Μπακασέτας που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι βρέθηκε στα αριστερά της επίθεσης αλλά το σουτ που έκανε έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο γκολκίπερ των Πολωνών.

Η μόνη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 86' όταν ο Τζβόλεκ έφυγε μόνος του από τα δεξιά, πέρασε και τον Καπίνο αλλά έφυγε πλάγια και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Χρυσή αλλαγή ο Γιαννιώτας

Κ-21: Ελλάδα-Πολωνία 3-1
INTIME SPORTS

Η Ελλάδα όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Ο Γιαννιώτας που μπήκε ως αλλαγή στο 86' κέρδισε το πέναλτι, το οποίο δεν ήταν, στο 87' και ευστόχησε και στην εκτέλεση του για το 2-1. Την ίδια ώρα οι Σουηδοί δεχόντουσαν την ισοφάριση σε 3-3 και η Εθνική ήθελε ένα ακόμα τέρμα.

Το κυνήγησε μέχρις εσχάτων και στα λεπτά που απέμεναν έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 90' ο Καρέλης πέρασε τον αντίπαλο του από τα αριστερά έκανε την σέντρα και ο Βέλλιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

Κ-21: Ελλάδα-Πολωνία 3-1
INTIME SPORTS

Δυο λεπτά αργότερα ο Καρέλης είδε την προσπάθεια του να σταματάει στο δοκάρι. Συγκεκριμένα ο Σταφυλίδης είδε όμορφα τον Καρέλη μέσα στην περιοχή αυτός κατέβασε την μπάλα προσπάθησε να πλασάρει από πάνω αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Γκολ στο 93'

Κ-21: Ελλάδα-Πολωνία 3-1
INTIME SPORTS

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Εθνική Ελλάδος πέτυχε το πολυπόθητο γκολ. Η μπάλα έφτασε στον Γιαννιώτα από τα δεξιά ο οποίος ψύχραιμα πέρασε τον αντίπαλο του και πλάσαρε εύστοχα για το 3-1 που μέχρι εκείνο το σημείο έδινε την πρόκριση στην Εθνική Ελπίδων.

Εθνική Ελλάδος:Καπίνο, Μαρινάκης, Μπουγαίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Μπάλας (86' Γιαννιώτας), Λάγος, Μπουχαλάκης (62' Μπούζας), Μαυρίας (70' Μπακασέτας), Βέλλιος, Καρέλης.

Εθνική Πολωνίας:Σζμούσκι, Γιανίκι, Τζβινιέλ (81' Λεβαντόφσκι), Καμίνσκι, Μπερεσύνσκι, Τσράπεκ, Ζίρο, Νταβιντόβιτς, Τζβόλεκ, Παβλόφσκι (76' Κόλλα), Πριβιλκο.

Κίτρινες: 34' Μαρινάκης/24' Νταβίντοβιτς

Σκόρερ: 12' Καρέλης, 88'-94' Γιαννιώτας/24' Πριβίλκο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1) Σουηδία 16 (20-14)
2) Ελλάδα 15 (20-10)
3) Πολωνία 15 (17-10)
4) Τουρκία 13 (16-11)
5) Μάλτα 0 (2-30)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ