ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ήττα στην πρεμιέρα για την Εθνική Νέων

Ήττα στην πρεμιέρα για την Εθνική Νέων
INTIME SPORTS

Την ήττα με 2-1 από την Ισπανία γνώρισε η Εθνική Νέων στην πρεμιέρα του EURO U-19 στο Ταλίν της Εσθονίας.

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνικής Νέων στην πρεμιέρα του EURO U-19 που διεξάγεται στον Ταλίν της Εσθονίας.

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα ηττήθηκε από την κάτοχο του τροπαίου και πολυνίκη του θεσμού Ισπανία με 2-1.

Το ματς είχε δύο "πρόσωπα". Στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνικής μας, μειονεκτούσε σε ταχύτητα και δημιουργικότητα από τους αντιπάλους της ενώ και τα δύο γκολ των Ισπανών προήλθαν από λάθη της άμυνας μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι διεθνείς μας πίεσαν την Ισπανία κερδίζοντας χώρο στο γήπεδο και αναγκάζοντας τους αντιπάλους να γυρίσουν πίσω που έψαχναν το γκολ στις αντεπιθέσεις. Η μείωση του σκορ από τον Διαμαντάκο, δεν ήταν αρκετή για να την Εθνική που δεν απέφυγε την ήττα.

Η εμφάνιση στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο αφήνει ελπίδες στους παίκτες του Κώστα Τσάνα για καλύτερη συνέχεια στην διοργάνωση απέναντι στην Εσθονία και την Πορτογαλία που αντιμετωπίζουμε στον όμιλο.

Εμφανείς αδυναμίες

Οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά έχοντας τον έλεγχο και τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Με ταχύτητα και εκμεταλλευόμενοι τα κενά στην άμυνα μας είχαν το πάνω χέρι στο ματς.

Ο Γιαννιώτας στο 27' έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία των διεθνών μας στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μαυρίας μπήκε από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα η μπάλα έφθασε στον Γιαννιώτα, το σουτ του νεαρού παίκτη της Εθνικής από ευνοϊκή θέση, διώχθηκε από τους Ισπανούς αμυντικούς.

Το 1-0 προήλθε από προσωπική ενέργεια του Χεσέ Ροντρίγκεθ. Στο 30' ο Ισπανός μέσος ελίχθηκε στην μεγάλη περιοχή της Εθνικής χωρίς κάποιος από τους αμυντικούς μας να τον σταματήσει και με εύστοχο δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στους "φούρια ρόχας".

Στο 35΄ο Οσέντε για την Ισπανία έχασε νέα ευκαιρία όταν το σουτ που δοκίμασε από την μεγάλη περιοχή έφυγε ψηλά άουτ.

Λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα για την Ισπανία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεουλοφέου και άστοχη έξοδο του Καπίνο, ο Χουάνμι πήρε την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή του Έλληνα πορτιέρο η μπάλα έφθασε στον Οσέντε, ο οποίος επίσης από την μικρή περιοχή με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Κατίδης έχασε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ για την Εθνική μας. Ο νεαρός παίκτης του Άρη εκμεταλλεύτηκε κατά το ήμισυ το λάθος του Οσέντε, ο οποίος δεν γύρισε σωστά την μπάλα πίσω στον Αριθαμπαλάγα, την κέρδισε ο Κατίδης, το πλάσε του όμως έφυγε λίγο έξω από αριστερό κάθετο δοκάρι του Ισπανού πορτιέρο.

Αντίδραση στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Εθνική βελτιωμένη και τους παίκτες αποφασισμένους να να αντιδράσουν. Απέναντι τους είχαν την κάτοχο του τίτλου και την πολυνίκη του θεσμού.

Στο 65' ο Μαυρίας μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, έβγαλε κοντινή πάσα στον Διαμαντάκο, ο οποίος δεν κατάφερε με περίτεχνη προσπάθεια από την μικρή περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αριθαμπαλάγα.

Στο επόμενο λεπτό ήταν η στιγμή για να μειώσει το σκορ η Εθνική μας. Ο Διαμαντάκος δέχτηκα πάσα μέσα στην μεγάλη περιοχή και με εύστοχο πλασέ έκανε το 2-1. Άτυχος στάθηκε ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος αποχώρησε στο 78' λόγω τραυματισμού.

Λίγο πριν την λήξη του αγώνα ο Μπακασέτας, ελίχθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν άψυχο ακούγοντας παράλληλα τις φωνές του Κατίδη που ζητούσε την μπάλα καθώς, βρισκόταν σε ευνοϊκή θέση. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία για την Εθνική ώστε να ισοφαρίσει το ματς.

Επόμενη αντίπαλος των παικτών του Κώστα Τσάνα είναι η Εσθονία, την ερχόμενη Παρασκευή. Υπενθυμίζουμε ότι στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, ενώ οι τρεις πρώτες του ομίλου παίρνουν το "εισιτήριο" για το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 που θα διεξαχθεί στην Τουρκία το 2013.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Μαρινάκης, Μπουγαϊδης, Μπάλλας(72' Μπούζας), Μαυρίας(78' Μπακασέτας), Διαμαντάκος, Κατίδης, Γιαννιώτας, Ρουγκάλας, Λυκογιάννης, Φουρλάνος(81' Μπουχαλάκης).

Ισπανία (Χουλέν Λοπετέγι): Αριθαμπαλάγα, Μανκίγιο, Γκριμάλντο, Οσέντε, Χουάνμι, Σούσο, Χεσέ Ροντρίγκεθ(52' Αλκάθερ), Χόνι, Νίγκεθ, Τόρες(64' Χοσέ Καμπάνια), Ντεουλοφέου(84' Χουάν Μπερνάτ).

Κίτρινες: Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Ροντρίγκεθ, Αριθαμπαλάγα

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ