ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαζύγιο προ των πυλών

Διαζύγιο προ των πυλών

Ο Γιώργος Σαρρής θέλει να απομακρύνει τον Κλάουντιο Ρανιέρι, έχει πάρει τις αποφάσεις του και το μεγάλο "αγκάθι" είναι η αποζημίωση. Αναλυτικά το ρεπορτάζ.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν παραιτείται, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να φύγει. Αρκεί να το αποφασίσει οριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει με τον Ιταλό προπονητή στον πάγκο της ομάδας.

Ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας, μαζί με τους συνεργάτες του, συγκάλεσε ένα "άτυπο" Δ.Σ. σε γραφεία στο "Γ. Καραϊσκάκης" μετά το τέλος του αγώνα με τα Νησιά Φερόε, ώστε να δουν το πως θα κινηθούν από 'δω και πέρα.

Το... αγκάθι δεν είναι άλλο από την αποζημίωση που πρέπει να δοθεί στον προπονητή και η οποία φτάνει το 1,5 εκ. ευρώ, διότι δεν υπάρχει ποσό συγκεκριμένο σε περίπτωση απόλυσης και εκεί "πατάει" ο Ρανιέρι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να "σώσει" και την θέση του. Κάθε άλλον μάλιστα...

Από την στιγμή που ο Ιταλός δεν φεύγει και αξιώνει όλο το ποσό, αν θέλει η ΕΠΟ να τον απομακρύνει (που θέλει!), πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και πρέπει να βρεθεί η "φόρμουλα", ώστε να λυθεί άμεσα η συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Αν δεν υπήρχε αυτό το θέμα με τα χρήματα, ο Ιταλός προπονητής θα ήταν ήδη παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής μας μετά τη νέα ντροπιαστική ήττα και την άθλια εικόνα που παρουσιάζει. Η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη προς το πρόσωπό του και έχει χαθεί πλήρως η εμπιστοσύνη παράλληλα με τον στόχο της πρόκρισης.

Απόψε δεν αναμένεται να παρθεί τελική απόφαση και το Σάββατο θα έρθει και ο κ. Καζιάνης, μάνατζερ του προπονητή, ώστε να υπάρξει νέα συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Ο Γιώργος Σαρρής θέλει να τελειώσει την συνεργασία με τον Ρανιέρι, αυτό είναι το μόνο δεδομένο και φάνηκε από την δήλωση που έκανε μετά τον αγώνα, όπου έκανε λόγο για ατυχέστατη επιλογή στο θέμα του προπονητή. Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει...

Νωρίτερα, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΕΠΟ, Παύλος Παπαδημητρίου, τόνισε στην ΝΕΡΙΤ: "Δεν έχει γίνει συμβούλιο. Οι άνθρωποι μιλούν μεταξύ τους. Δεν έχει προκύψει επαφή του προέδρου με τον προπονητή. Δεν ελήφθησαν και ούτε θα ληθφούν αποφάσεις εν θερμώ. Είναι ένα βράδυ με τεράστιο βαθμό δυσκολίας για την Ομοσπονδία, αλλά και για την ομάδα και τους παίκτες πάνω απ' όλα. Είναι ένα βράδυ κατά το οποίο η Εθνική έχει χάσει εντός έδρας από τα Νησιά Φερόε. Τα πάντα απόψε είναι πρόβλημα. Πριν μιλήσει ο πρόεδρος με τον προπονητή, από τη θέση μου είναι σχεδόν αδύνατο να μιλήσω. Τρέχουν οι εξελίξεις, θα σας κρατούμε ενήμερους".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ