ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των Ελλήνων διεθνών

Η κριτική των Ελλήνων διεθνών
INTIME SPORTS

Το SPORT24 αξιολογεί την απόδοση των παικτών της Εθνικής Ελλάδος στην αναμέτρηση με την Ρουμανία.

Διαβάστε την κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδος για την απόδοση τους στο ματς των προκριματικών του EURO 2016 με την Ρουμανία.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Δεν κινδύνεψε η εστία του παρά μόνο στο πέναλτι και σε ελάχιστες περιπτώσεις. Στο γκολ δεν μπορούσε να κάνει κάτι και φυσικά δεν φέρει ευθύνη. Από εκεί και πέρα οι Ρουμάνοι απείλησαν άλλες τρεις φορές με δυο σουτ που έφυγαν έξω από την εστία του και μια κεφαλιά στο πρώτο ημίχρονο την οποία και μπλόκαρε σταθερά χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Στο δεύτερο μέρος και με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με δέκα παίκτες από το 53' δεν έγινε ούτε μια φάση μπροστά στην εστία του.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Από τους ορεξάτους παίκτες της Εθνικής. Επιθετικά προσπάθησε με πολλές προωθήσεις του να κάνει κάτι καλό από την δεξιά πλευρά αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Γιατί ενώ ζητούσε και έπαιρνε μπάλα, είτε δεν είχε κάποιο συμπαίκτη του για να του τη δώσει, καθώς όλοι ήταν κλεισμένοι, είτε οι σέντρες του δεν ήταν καλές (οι περισσότερες μάλιστα ήταν συρτές), είτε πέρναγαν ανεκμετάλλευτες. Την ίδια ώρα βέβαια αμυντικά άφηνε πολλές φορές τη θέση του και οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν. Στο δεύτερο μέρος η απόδοση του κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα αλλά ήταν λογικό όσο περνούσε η ώρα να κουράζεται περισσότερο και να μην ζητάει τόσο πολύ την μπάλα στην κατοχή του. Στάθηκε άτυχος στο 87' της αναμέτρησης καθώς είδε την κεφαλιά του να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Ταταρουσάνου.

ΧΟΛΕΜΠΑΣ: Ο χειρότερος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο ματς με την Ρουμανία. Από τα πρώτα λεπτά φαινόταν ότι δεν ήταν σε καλή μέρα. Πολλές λάθος πάσες ακόμα και εύκολες. Το πέναλτι μπορεί να είναι αυστηρό αλλά δίνει δικαίωμα καθώς πάει με φόρα και εκεί ο αντίπαλος τον έκανε ότι ήθελε. Το λάθος αυτό τον επηρέασε ακόμα περισσότερο και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μπόρεσε να περάσει ούτε μια σέντρα στην συνέχεια του αγώνα. Οι περισσότερες πήγαν πάνω στα σώματα των Ρουμάνων αμυντικών. Ο Χολέμπας, όπως και ο Τοροσίδης από την αρχή του αγώνα, ανέβαινε πάρα πολύ και άφηνε την θέση του με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά. Παράλληλα ανέλαβε και την εκτέλεση των περισσότερων στημένων φάσεων χωρίς όμως να απειλήσει.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον Μαρικά μέχρι το 53' που έπαιξε ο αρχηγός των Ρουμάνων. Τον κέρδισε στις περισσότερες μονομαχίες τους καθώς έβγαινε πρώτος στην μπάλα. Στο δεύτερο μέρος ουσιαστικά δεν είχε κάποιον παίκτη για να μαρκάρει και όταν χρειάστηκε βγήκε δεξιά, είτε αριστερά για να καλύψει και να κόψει κάποιες αντεπιθέσεις των παικτών της Ρουμανίας. Μάλιστα τις περισσότερες φορές βγήκε νικητής εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την ταχύτητα του.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Σε αντίθεση με τον Μανωλά δεν είχε αναλάβει το μαρκάρισμα κάποιου παίκτη μαν του μαν καθώς έπαιζε ως τελευταίος για να προλαβαίνει όποια κατάσταση πήγαινε να δημιουργηθεί αν ξέφευγε κάτι από τον Μανωλά. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στα αμυντικά του καθήκοντα. Υπήρξαν όμως δυο-τρεις φορές στην διάρκεια του αγώνα που προσπάθησε να βγει μπροστά χωρίς όμως αποτέλεσμα και αφήνοντας εκτεθειμένη την θέση του.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Ήταν από τους καλούς της Εθνικής Ελλάδος για το διάστημα που αγωνίστηκε. Στον χώρο του κέντρου ζητούσε συνέχεια μπάλα προκειμένου να προωθήσει το παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Βέβαια όταν έπαιρνε την μπάλα δεν είχε που να την δώσει καθώς δεν γινόταν κίνηση από τους τρεις επιθετικούς. Ο Σάμαρης ήταν καλός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα έχοντας αρκετά τρεξίματα για όσο αγωνίστηκε. Είχε θετική παρουσία και σίγουρα η αλλαγή του ήταν λίγο περίεργη αν και ο Ρανιέρι σε εκείνο το σημείο ήθελε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Η έκπληξη του Ρανιέρι άκουγε στο όνομα του Μάνταλου με τον νεαρό μέσο της ΑΕΚ να ντεμπουντάρει ως βασικός. Αρχικά σε έναν ρόλο ως κεντρικός στην τριάδα μπροστά από τους δυο μέσους και εν συνεχεία δίπλα από τον Σάμαρη και μπροστά στον Ταχτσίδη. Στα πρώτα λεπτά φαινόταν σαν να μην ήξερε που ακριβώς να κινηθεί και ποιος ο ρόλος του στο παιχνίδι. Στην συνέχεια όμως και κυρίως όταν άλλαξε θέση ήταν καλύτερος, ζήτησε μπάλα και προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Είχε δύο-τρεις καλές ενέργειες αλλά μέχρι εκεί. Βέβαια σε αντίθεση με αρκετούς συμπαίκτες του είχε περισσότερη όρεξη ενώ δεν έδειξε να έχει άγχος στο ντεμπούτο του.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Ήταν το εξάρι της Εθνικής στο ματς με την Ρουμανία και αρχικά στο πρώτο μέρος δεν είχε καθόλου καλή απόδοση. Έχασε αρκετές μάχες, είχε κακές μεταβιβάσεις και δεν βοηθούσε την ομάδα να βγει μπροστά και να έχει έναν παίκτη παραπάνω. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε η απόδοση του, πήρε περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο όπως και οι υπόλοιποι διεθνείς ενώ κέρδισε και περισσότερες μονομαχίες. Προσπάθησε μάλιστα να γίνει και απειλητικός με κάποια σουτ αλλά δεν τα κατάφερε.

ΣΑΜΑΡΑΣ: Μακριά από τον καλό του εαυτό και τις καλές του εμφανίσεις. Αγωνίστηκε στα αριστερά της επίθεσης αλλά σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια δεν πήρε πρωτοβουλίες, δεν ζήτησε αρκετά την μπάλα και δεν έκανε ούτε ένα σουτ προς την αντίπαλη εστία. Αμυντικά επίσης δεν βοήθησε τον Χολέμπας ενώ είχε και αρκετές λανθασμένες πάσες. Το γεγονός ότι δεν έκανε προετοιμασία και βρήκε ομάδα στα τέλη Αυγούστου σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του. Αντικαταστάθηκε σωστά στο ημίχρονο.

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ: Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος δεν ήταν σε καλή μέρα. Δεν τροφοδοτήθηκε βέβαια και όσο έπρεπε στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο έχασε μια κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσει για την Εθνική αλλά δεν ενέργησε όσο γρήγορα έπρεπε. Ο "Σάλπι" δεν εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του στην επίθεση προκειμένου να διεμβολίσει την αντίπαλη άμυνα. Όπως πάντα βέβαια βοήθησε στην άμυνα καθώς υπήρξαν δυο-τρεις περιπτώσεις που γύρισε για να καλύψει τον Τοροσίδη με επιτυχία.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Μακριά από τον καλό του εαυτό σε ένα ακόμα παιχνίδι. Δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς μια τελική προς την εστία. Ναι μεν δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα έπρεπε αλλά και ο ίδιος δεν έκανε τόσες πολλές κινήσεις για να πάρει μπάλα. Φάνηκε βαρύς και ίσως αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν έχει κάνει σωστή προετοιμασία. Θέλει ρυθμό, χρόνο και ένα γκολ για να "ξεμπουκώσει".

ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ: Μπήκε ως αλλαγή στην θέση του Σαμαρά προκειμένου να παίξει σε μια θέση που είναι ζήτημα αν έχει αγωνιστεί άλλη φορά στην καριέρα του. Είχε διάθεση, έτρεξε, προσπάθησε να γίνει απειλητικός αλλά μέχρι εκεί καθώς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε στο 65' στην θέση του Σάμαρη και με την παρουσία του όπως και του Κονέ η Εθνική Ελλάδος απείλησε περισσότερο. Έγιναν κάποια σουτ προς την αντίπαλη εστία σε αντίθεση με το πρώτο μέρος. Ζήτησε μπάλες, προσπάθησε να απειλήσει αλλά δυστυχώς ότι και αν έκανε κατέληγε έξω από την εστία.

ΚΟΝΕ: Πέρασε αντί του Μάνταλου στο παιχνίδι και μαζί με τον Χριστοδουλόπουλο έκαναν την εθνική απειλητική. Ζήτησε μπάλες και προσπάθησε να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του αλλά και να απειλήσει την εστία των Ρουμάνων χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έδειξε όμως ότι θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο αν αγωνιζόταν περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ