ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εστερχάζι: "Λίγα γκολ, sold out στη Βουδαπέστη"

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1985-86 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 2-1
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1985-86 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 2-1 INTIME SPORTS

Ο Μάρτον Εστερχάζι, που γνωρίζει καλά τόσο την Ουγγαρία όσο και την Ελλάδα, αναλύει στο Sport24.gr τις ιδιαιτερότητες του ματς για τα προκριματικά του Euro 2016. (φωτογραφίες, VIDEOS)

Φόρεσε τις φανέλες των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Υπήρξε για τέσσερα χρόνια κάτοικος Ελλάδας, σημειώνοντας 17 γκολ σε 65 αναμετρήσεις.

Ο 58χρονος, σήμερα, Μάρτον Εστερχάζι, αναλύει στο Sport24.gr τα σημεία που μπορούν να κρίνουν την αναμέτρηση, ανάμεσα στις εθνικές Ελλάδας και Ουγγαρίας, για τα προκριματικά του Euro 2016.

Ο ενθουσιασμός κι η ψυχολογία

Ο Μάρτον Εστερχάζι φόρεσε 29 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο της Ουγγαρίας και παραβίασε 11 φορές τις αντίπαλες εστίες. Ο Μαγυάρος φορ, κάνει την πρόβλεψη ότι θα μπουν λίγα γκολ στην αναμέτρηση της Κυριακής, αρνείται να προσδώσει τον τίτλο του φαβορί σε κάποια εκ των δύο, ενώ αποκαλύπτει το πιο δυνατό όπλο της εθνικής Ουγγαρίας

"Θα μπουν λίγα γκολ σε αυτό το ματς. Είναι σίγουρο ότι όποιος βάλει το πρώτο γκολ, θα έχει και το προβάδισμα. Αλλά, από την άλλη έχουν δει τόσα πολλά τα μάτια, που τίποτα δεν είναι βέβαιο. Δεν βλέπω φαβορί. Ίσως ένα κλικ πιο μπροστά λόγω ψυχολογίας, η Ουγγαρία, αλλά όχι φαβορί.

Εστερχάζι: "Λίγα γκολ, sold out στη Βουδαπέστη"
INTIME SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία ομάδα που βασίζεται στο νεανικό της ενθουσιασμό. Γνωρίζω ότι δεν ξεκινήσατε καλά στα προκριματικά, αλλά από τότε δεν έχει περάσει καιρός. Και για την Ελλάδα και για την Ουγγαρία. Νέο ομοσπονδιακό τεχνικό και για την Ελλάδα, νέο και για την Ουγγαρία (από το Σεπτέμβρη του 2014).

Το πιο δυνατό όπλο της Ουγγαρίας, είναι ο ενθουσιασμός. Ενθουσιασμός και για την πρόκριση. Τη θέλουμε πολύ αυτή την πρόκριση εδώ. Εάν η Ουγγαρία νικήσει την Ελλάδα, θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα."

Δεν υπάρχουν αστέρια, μόνο ομάδα

Ποια είναι τα αστέρια της εθνικής Ουγγαρίας; Ποιο είναι το σύστημα που προτιμά ο Παλ Νταρντάι; Ο Μάρτον Εστερχάζι αναλύει στο Sport24.gr αλλά απευθύνει και μία προειδοποίηση στους Έλληνες διεθνείς.

"Μην ψάχνετε να βρείτε μεγάλους παίκτες. Δεν υπάρχει μεγάλος παίκτης σε αυτή την εθνική Ουγγαρίας. Είναι ο Τζούτζακ, ο Πίντερ που παίζει κιόλας και στην Ελλάδα, και ο Σάλαϊ Αυτοί είναι ένα βήμα πιο πάνω από τους άλλους, αλλά αστέρας δεν υπάρχει, βεντέτα δεν υπάρχει. Μόνο ομαδική δουλειά. Ίσοι μεταξύ ίσων.

Η Ουγγαρία παίζει, συνήθως, ένα σύστημα 4-2-3-1. Αλλά δεν μου αρέσουν οι αριθμοί, αυτό αλλάζει ανά πάσα στιγμή σε 4-3-3, σε 4-4-2. Όλα αλλάζουν, όταν αλλάζουν και οι συνθήκες. Αυτό που κατά τη γνώμη μου πρέπει να προκαλέσει φόβο στην Ελλάδα, είναι ότι στο γήπεδο θα υπάρχει sold out. Πραγματικά είναι τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός στη Βουδαπέστη, το περιμένουν από τα προηγούμενα προκριματικά αυτό το ματς.

Εστερχάζι: "Λίγα γκολ, sold out στη Βουδαπέστη"
INTIME SPORTS

Όλες οι γραμμές μπορούν να κρίνουν την αναμέτρηση. Δεν είναι μόνο η άμυνα, ή τα αμυντικά χαφ. Επιμένω ότι τα γκολ που θα μπουν σε αυτό το ματς θα είναι ελάχιστα. Έτσι είναι χτισμένες" οι δύο ομάδες."

Όλοι σέβονται την Ελλάδα

Ποια είναι η γνώμη που έχουν, άραγε, στην Ουγγαρία για την Ελλάδα; Ποιους παίκτες ξεχωρίζουν; Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται το πρωτάθλημα των δύο χωρών. Δείτε τί λέει ο Μάρτον Εστερχάζι στο Sport24.gr:

"Δεν συζητάμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μία ή δύο κλάσεις πάνω από το ουγγρικό. Από ονόματα, δεν μπορώ να πω, έχω ξεχάσει και τα ελληνικά μου. Η Ελλάδα έχει κερδίσει το σεβασμό, εδώ στην Ουγγαρία, και από το Ευρωπαϊκό του 2004 και από τη συνεχή της παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις. Το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε καλά δεν σημαίνει τίποτα πρακτικά. Η ψυχολογία αλλάζει, μαζί με τον προπονητή.

Έκπληξη είναι, που δεν βρίσκεται στην αποστολή ο Σαμαράς, ίσως ο πιο ταλαντούχος Έλληνας. Κι ο Μήτρογλου. Από την άλλη, η Ελλάδα έχει περισσότερους ποδοσφαιριστές στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Ειδικά στην Bundesliga, ο Παπασταθόπουλος και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος."

Να περάσουν και οι δύο

Ο Μάρτον Εστερχάζι πέρασε τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και ήταν η εκτελεστική του δεινότητα, σαν επιθετικός, το μεγαλύτερο εγκώμιο που τον συνόδευε. Τι θυμάται ο Ούγγρος από την εν Ελλάδι, παρουσία του και τι εύχεται μέσα από το Sport24.gr;

"Από την Ελλάδα, κρατώ μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Είναι η χώρα στην οποία μεγάλωσα. Παρακολουθώ τα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρακολουθώ και τις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Είχα έρθει και στη χώρα σας, για να δω παιχνίδια της ΑΕΚ. Συνδέθηκα με την Ελλάδα, όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και συναισθηματικά. Ελπίζω να περάσουν μαζί, Ελλάδα και Ουγγαρία."

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ