ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα, Ρωσία και στη μέση ο Λοντίγκιν

Ελλάδα, Ρωσία και στη μέση ο Λοντίγκιν
INTIME SPORTS

Σκληρό πόκερ παίζεται με πρωταγωνιστή τον Γιούρι Λοντίγκιν και το ποια Εθνική ομάδα θα επιλέξει. Την Ελλάδα ή την Ρωσία; Μέχρι στιγμής "γέρνει" προς Ρωσία, όμως τίποτα δεν θεωρείται τελειωμένο. Διαβάστε τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής και τι φαίνεται πως θα συμβεί.

Ο Γιούρι Λοντίγκιν γεννήθηκε στην Ρωσία, όμως από βρίσκεται στην Ελλάδα πολλά χρόνια και εδώ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ως επαγγελματίας.

Τώρα μπορεί να αγωνίζεται στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, όμως μη ξεχνάμε πως το όνομά του το έχτισε στην Skoda Ξάνθη και γι' αυτό πήρε μεταγραφή στην ομάδα της πατρίδας του.

Γιατί είπαμε όλα τα παραπάνω; Για τον απλούστατο λόγο πως βλέπουμε ένα σήριαλ με πρωταγωνιστή τον 23χρονο πορτιέρο και άπαντες περιμένουν το φινάλε. Το φινάλε που θα δείξει με ποιας εθνικής ομάδας τη φανέλα θα αγωνίζεται. Με της Εθνικής Ρωσίας ή με της Εθνικής Ελλάδας;

Ο νεαρός γκολκίπερ έχει προλάβει να φορέσει τη φόρμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας, αφού κλήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος, όμως από τη στιγμή που πήγε στην Ζενίτ, φαίνεται πως προτιμά την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Συγκεκριμένα, ο Λοντίγκιν έχει στείλει έγγραφο στην FIFA, το οποίο μάλιστα κοινοποίησε και στην ΕΠΟ και το οποίο αναφέρει πως επιλέγει την ρώσική υπηκοότητα. Η επιλογή του 23χρονου μοιάζει λογική, αφού πλέον αγωνίζεται ως γηγενής στο πρωτάθλημα, κάτι που φυσικά βολεύει την ομάδα του την Ζενίτ.

Από την ΕΠΟ, παρά το γεγονός πως κατάλαβαν ότι ο παίκτης χάνεται, συνέχισαν να επιμένουν και επικοινώνησαν μαζί του. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της "Sportday", ο Λοντίγκιν εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τα γαλανόλευκα, όμως στη συνέχεια δεν υπήρξε άλλη εξέλιξη.

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ θέλουν να βεβαιωθούν για τις προθέσεις του ταλαντούχου πορτιέρο κι αν διαπιστώσουν πως πράγματι θέλει να φορέσει την φανέλα της Εθνικής, θα κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις. Ενδεχομένως να μιλήσουν με ανθρώπους της ρώσικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αλλά και με την Ζενίτ, προκειμένου να μην δημιουργήσουν πρόβλημα ανάμεσα στον παίκτη και την ομάδα του.

Η ιστορία φαίνεται πως έχει πολύ ψωμί, αφού και ο Λοντίγκιν πιθανότατα να βρίσκεται σε δίλημμα. Στην Εθνική Ρωσίας, ο Φάμπιο Καπέλο στην προεπιλογή για τα ματς του Σεπτέμβρη, πήρε 4 τερματοφύλακες, αλλά δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του γκολκίπερ της Ζενίτ. Από την άλλη, στην Ελλάδα θα είναι λογικά δεύτερος τερματοφύλακας, πίσω από τον Ορέστη Καρνέζη.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως η απόφαση δεν είναι τόσο εύκολη. Ο Λοντίγκιν μπορεί να δείχνει Ρωσία με το έγγραφο που έστειλε, όμως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ