ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα-Ελβετία 0-0

Ελλάδα-Ελβετία 0-0

Λίγα πράγματα έδειξε η Εθνική μας ομάδα στην φιλική αναμέτρηση με την Ελβετία η οποία έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0). Ανούσια υπεροχή από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Πολύ λίγα πράματα έδειξε η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι το 2013 με αντίπαλο την Ελβετία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) σε ένα ματς με λίγες φάσεις και με μια ανούσια υπεροχή της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας παρότι έκανε καλό ξεκίνημα με δυο καλές ευκαιρίες από τον Μήτρογλου στην συνέχεια έριξε ρυθμό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να βρει ανοιχτούς τους διαδρόμους ώστε να φέρει σε θέση βολής τους επιθετικούς και αυτό διότι η Ελβετία παρατάχθηκε με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο, με τις αλλαγές κυρίως τόσο του Σάντος όσο και του Χίτσφελντ. Στην μοναδική καλή φάση των Ελβετών στην αναμέτρηση ο Καρνέζης έδειξε πως είναι σε ετοιμότητα και αποσόβησε των κίνδυνο.

Η Εθνική μας ομάδα έχει πάντως περιθώρια βελτίωσης ενόψει του αγώνα με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη εκτός έδρας τον Μάρτιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.

Οι 15.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο (13.934 τα εισιτήρια) θα έχουν να θυμούνται την καλή συνεργασία που είχαν όποτε χρειάστηκε των Παπασταθόπουλου-Μανωλά.

Φόρος τιμής και η βράβευση

Πριν από την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης δύο ήταν τα αξιοσημείωτα γεγονότα.

Το πρώτο πως οι Έλληνες διεθνείς εναπόθεσαν ανθοδέσμη στη μνήμη των φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 στην "Θύρα 7" του "Σταδίου Καραϊσκάκη".

Το δεύτερο γεγονός ήταν οι 100 συμμετοχές του Κώστα Κατσουράνη (στο ματς με την Ελβετία έφτασε τις 101) με την "γαλανόλευκη" φανέλα.

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ τιμήθηκε από την UEFA στο πλαίσιο των βραβεύσεων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για όλους τους ποδοσφαιριστές των ομοσπονδιών-μελών της που έχουν συμπληρώσει εκατό συμμετοχές με τις Εθνικές τους ομάδες.

Ο Κατσουράνης συμπλήρωσε τις εκατό συμμετοχές στο εκτός έδρας ματς με τη Σλοβακία (16/10/2012) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και την απονομή του βραβείου έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Μαγιένκο (Ισπανία)/Παλομάρ (Ισπανία)/ Καρσιώτης (Ελλάδα)

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης (87' Μαυρίας), Καραγκούνης (57' Ταχτσίδης), Μανιάτης (46' Τζιόλης), Χολέμπας (57' Φορτούνης), Σαλπιγγίδης (70' Κονέ), Μήτρογλου (70' Αθανασιάδης).

Ελβετία (Χίτσφελντ): Ζόμερ, Λιχστάινερ (30' Μοργκανέλα), Βον Μπέργκεν (75' Φερνάντες), Ζβέγκλερ, Μπαρνέτα (46' Στόκερ), Τσάκα, Μπεχράμι (46' Ινκλέρ), Ροντρίγκες, Γκαβράνοβιτς (69' Σεφέροβιτς), Μεχμέντι, Τζουρού (46' Κλόζε).

Κίτρινες κάρτες:-

Σκόρερ:-

Με 4-4-2 και Χολέμπας στα χαφ

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική μας ομάδα με το 4-4-2 με τον Χολέμπας στην θέση του αριστερού χαφ, όπως και στο φιλικό με την Ιρλανδία τον περασμένο Νοέμβριο.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στην άμυνα οι Τοροσίδης (δεξιά), Σπυρόπουλος (αριστερά) και οι Παπασταθόπουλος-Μανωλάς κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Κατσουράνης-Καραγκούνης, με τον Μανιάτη δεξιά και τον Χολέμπας αριστερά. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Σαλπιγγίδης-Μήτρογλου.

Μπήκε με διάθεση η Εθνική

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ήταν για την Εθνική μας στο 4ο λεπτό, όταν ο Σαλπιγγίδης από δεξιά έκανε την σέντρα και ο αμαρκάριστος Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 16' ο Καραγκούνης αυτή τη φορά έκανε την σέντρα από δεξιά με τον Μήτρογλου και πάλι να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο η Εθνική μας πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στην συνέχεια οι Ελβετοί ισορρόπησαν, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα την Ελληνική εστία.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο. Η Εθνική μας παρότι είχε την κυκλοφορία της μπάλας δεν μπορούσε να βρει ανοιχτούς τους διαδρόμους ώστε να φέρει σε θέση βολής τους επιθετικούς και αυτό διότι η Ελβετία παρατάχθηκε με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν πάλι για την Εθνική στο 44' όταν ο Σπυρόπουλος έκανε μια ωραία ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Χολέμπας ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς και να καταλήγει κόρνερ.

Έπεσε ακόμη περισσότερο ο ρυθμός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος φρέσκαρε την Εθνική μας, ρίχνοντας στο ματς τους Φορτούνη, Ταχτσίδη και Τζιόλη.

Η πρώτη καλή φάση για τη Εθνική μας ήρθε στο 59' όταν ο Παπασταθόπουλος έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στην συνέχεια και με τις υπόλοιπες αλλαγές από τους τεχνικούς των δύο ομάδων ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο, με την Εθνική μας να έχει μια ανούσια υπεροχή.

Στο 81' ο Ροντρίγκες βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην ελληνική περιοχή με τον Καρνέζη να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλές χωρίς τέρματα (0-0).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ