ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Δεν πίστευα αυτά που έβλεπα"

"Δεν πίστευα αυτά που έβλεπα"
INTIME SPORTS

Ο ρεπόρτερ της Βόρειας Ιρλανδίας στην εφημερίδα «Daily Mirror» μιλά στο Sport24.gr και παραδέχεται ότι η εικόνα της Εθνική μας ομάδας το βράδυ της Τρίτης (14/10) στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν αποκαρδιωτική.

Εικόνα που όμοιά της είχαν χρόνια να δουν οι Έλληνες φίλαθλοι εμφάνισε η Εθνική μας ομάδα στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βόρεια Ιρλανδία το βράδυ της Τρίτης (14/10), στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2016.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν από κοντά το παιχνίδι ήταν ο Ντάρεν Φάλερτον, που γράφει στη "Daily Mirror" της χώρας του.

Ο Βορειοιρλανδός ρεπόρτερ μίλησε στο Sport24.gr για την αναμέτρηση στο φαληρικό γήπεδο και υποστήριξε ότι δεν πίστευε αυτά που έβλεπε εκ μέρους τους αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που ηττήθηκε με 0-2.

-Υποθέτω δεν περιμένατε να κυλήσει έτσι το ματς...

«Όλοι ξέραμε ότι η Ελλάδα είναι καλύτερη, πιο δυνατή ομάδα. Είναι πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, πιο ψηλά και από την Αγγλία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βόρειας Ιρλανδίας (σ.σ. Μάικλ Ο' Νιλ) έλεγε και ξανάλεγε πως οι αγώνες με την Ελλάδα θα είναι οι πιο δύσκολοι στο γκρουπ. Προφανώς και το πρώτο γκολ που σημειώσαμε αιφνιδίασε την Ελλάδα και έδωσε στη Βόρεια Ιρλανδία τη δυνατότητα να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, πράγμα που κατάφερε τελικά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Προφανώς και η εικόνα αυτή της Ελλάδας μας προξένησε μεγάλη εντύπωση. Άλλο ματς περιμέναμε να δούμε. Για να είμαι ειλικρινής, αυτά που έβλεπα δεν τα πίστευα».

-Έχετε πετύχει το μοναδικό 3x3 στο ξεκίνημα του γκρουπ. Πώς το ζείτε αυτό που κατορθώσατε;

«Είναι απίστευτο αυτό που έχει συμβεί. Η Βόρεια Ιρλανδία έγραψε ιστορία. Ουδέποτε στο παρελθόν κατάφερε να ξεκινήσει με τρεις νίκες σε τρία ματς, είτε επρόκειτο για προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είτε προκριματικά για παγκόσμιο. Εκτιμώ ότι έχουν μπει στέρεες βάσεις για ακόμα καλύτερα πράγματα».

- Τι σου προξένησε μεγαλύτερη εντύπωση στον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής Ελλάδας;

«Η Ελλάδα δεν ήταν καθόλου δημιουργική. Στερήθηκε ιδεών στο παιχνίδι της. Όσο περνούσε η ώρα, έβλεπα τους παίκτες της να κάνουν αρκετά λάθη, το ένα μετά το άλλο. Για παράδειγμα, μπαλιές προς τους συμπαίκτες τους που δεν έβρισκαν στόχο. Και από ορισμένους παίκτες παρατήρησα έλλειψη πάθους. Για μια ομάδα όπως η δικιά σας, που έχει κάνει τέτοια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, ήταν πρωτόγνωρο να ηττάται από μια Εθνική σαφώς χαμηλότερης δυναμικότητας και να παίζει τόσο κακό ποδόσφαιρο».

-Πιστεύεις ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει πιθανότητες πρόκρισης;

«Βέβαια. Όλα είναι πιθανά. Την Ελλάδα δεν την ξεγράφω. Μπορεί από εδώ και πέρα να πάει παντού και να πάρει μόνο νίκες».

-Από τα κεντρικά πρόσωπα του αγώνα στο Καραϊσκάκη ήταν ο γνώριμός μας στην Ελλάδα, Ρόι Κάρολ. Πώς τον αντιμετωπίζετε στη χώρα σας;

«Έχει φτάσει τα 37 χρόνια, αλλά θέλει να συνεχίσει το ποδόσφαιρο. Του είχα πάρει μια συνέντευξη προ ημερών για την εφημερίδα και μου είπε ότι δεν σκέφτεται να τα παρατήσει. Ότι θα παίζει όσο αντέχει. Μου είχε πει, μάλιστα, ότι πέρασε φανταστικά χρόνια στην Ελλάδα, καθώς και ότι αναγκάστηκε να φύγει γιατί έβλεπε ότι ήταν πιθανό το ενδεχόμενο να μη βρει ομάδα. Ήθελε να αγωνίζεται, γιατί πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι η Εθνική. Για αρκετά χρόνια ήταν εκτός από τη Βόρεια Ιρλανδία. Όταν ανέλαβε ο Μάικλ Ο' Νιλ, το 2012, η πρώτη του κίνηση ήταν να καλέσει ξανά τον Κάρολ. Η εμπειρία του και η προσωπικότητά του καθοδηγούν όλους τους υπόλοιπους».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ