ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Απέσπασε ισοπαλία στο Βέλγιο η Ελλάδα, 1-1 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÅËÃÉÏ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BELGIUM - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÅËÃÉÏ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BELGIUM - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδος πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στο Βέλγιο (1-1), στη μάχη που δίνει για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Η Ελλάδα προηγήθηκε με γκολ του Μήτρογλου αλλά δεν άντεξε παίζοντας με 10 παίκτες από το 65' και οι Βέλγοι ισοφάρισαν ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης. (VIDEOS)

Ένα σπουδαίο βαθμό που διατηρεί την Ελλάδα στη δεύτερη θέση του ομίλου της και της δίνει προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Βοσνίας πήρε κόντρα στο πανίσχυρο Βέλγιο η Εθνική Ελλάδος (1-1) δείχνοντας ψυχή χιλίων λεόντων και έχοντας σε τρομερή μέρα τον Στέφανο Καπίνο και όλη την μεσοαμυντική της γραμμή.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο με την ομάδα του Βελγίου στο "Stade Roi Baudouin" με το τελικό αποτέλεσμα να μην αφήνει ικανοποιημένους τους Έλληνες διεθνείς μετά τη λήξη του αγώνα από τον Φέλιξ Μπριχ αλλά ο βαθμός ίσως αποδειχτεί "χρυσός" ενόψει της συνέχειας.

Η Ελλάδα μπορεί να μην έθελξε με την απόδοση της επιθετικά αλλά έκανε ένα τρομερό παιχνίδι αμυντικά κόντρα στο Βέλγιο, δείχνοντας σημάδια του παρελθόντος, και κράτησε μέχρι το 89' στο μηδέν τους γηπεδούχους, που μέχρι την έναρξη του αγώνα είχαν 21 γκολ σε τέσσερα ματς.

Και αυτό χωρίς μάλιστα να απειληθούν ουσιαστικά μέχρι το 65' όταν η Ελλάδα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αυστηρής αποβολής του Ταχτσίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Μπριχ.

Μέχρι εκείνο το σημείο, η Εθνική Ελλάδος που είχε πάρει το προβάδισμα από το 46' με πανέμορφο γκολ του Μήτρογλου, κρατούσε το μηδέν έχοντας σε σπουδαία μέρα τον Καπίνο αλλά και την μεσοαμυντική της γραμμή χωρίς να υστερεί κανείς σε απόδοση.

Η Ελλάδα το πάλεψε και με δέκα παίκτες αλλά δυστυχώς για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχτηκε την ισοφάριση στο 89' από τον Λουκακού ο οποίος έδειξε την ποιότητά του. Μάλιστα οι Βέλγοι θα μπορούσαν στις καθυστερήσεις να πετύχουν και δεύτερο γκολ αλλά εκεί ο Καπίνο είπε όχι και κράτησε το 1-1.

Γήπεδο: "Stade Roi Baudouin"

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Βοηθοί: Μαρκ Μπορσχ (Γερμανία), Στέφαν Λουπ (Γερμανία)

4ος: Μάρκο Φριτς (Γερμανία)

ΒΕΛΓΙΟ (Ρ. ΜΑΡΤΙΝΕΘ): Κουρτουά, Σαντλί, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν, Σιμάν (84' Μιραλάς), Βιτσέλ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (65' Ντεμπελέ), Καράσκο, Μέρτενς, Λουκακού

ΕΛΛΑΔΑ (Μ. ΣΚΙΜΠΕ): Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Μάνταλος (84' Ζέκα), Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μήτρογλου (90' Βέλλιος).

Γκολ: 89' Λουκακού / 46' Μήτρογλου

Κίτρινες: 40' Φελαϊνί, 72' Βιτσέλ, 90' Λουκακού / 29' Ταχτσίδης, 42' Τζαβέλλας, 74' Σάμαρης, 90+' Καπίνο

Κόκκινες: 65' Ταχτσίδης, 90+ Τζαβέλλας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Βέλγιο 13 (22-2)

2. Ελλάδα 11 (10-3)

3. Βοσνία 10 (13-5)

4. Κύπρος 4 (3-8)

5. Εσθονία 4 (5-15)

6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Απέσπασε ισοπαλία στο Βέλγιο η Ελλάδα, 1-1 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης


Απέσπασε ισοπαλία στο Βέλγιο η Ελλάδα, 1-1 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Για τους γηπεδούχους, ο τεχνικός της ομάδας Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, παρέταξε το Βέλγιο με 3-4-3 έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Κουρτουά. Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν και Σιμάν. Στην μεσαία γραμμή ως δεξιός μπακ χαφ έπαιξε ο Σαντλί και ως αριστερός ο Καράσκο ενώ στο κέντρο ήταν οι Φελαϊνί, Βιτσέλ και στην τριάδα της επίθεσης ο Μέρτενς δεξιά, ο Ναϊνγκολάν αριστερά και στην κορυφή ο Λουκακού.

Από την πλευρά του ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με 4-2-3-1 έχοντας μια έκπληξη στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τις σκέψεις που είχε φανερώσει τις τελευταίες μέρες. Ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε τον Ταχτσίδη δίπλα στον Σάμαρη αντί των Ζέκα ή Μανιάτη.

Στο τέρμα τη θέση του τραυματία Καρνέζη πήρε ο Καπίνο. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Τοροσίδης και αριστερά ο Τζαβέλας ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος. Στην μεσαία γραμμή οι Σάμαρης, Ταχτσίδης ήταν οι αμυντικοί χαφ με τους Μάνταλο, Φορτούνη και Σταφυλίδη να αποτελούν την τριάδα μπροστά τους από τα δεξιά προς τα αριστερά ενώ ο μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μήτρογλου.

ΠΙΕΖΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την εθνική Ελλάδος να προσπαθεί να πιέζει αρκετά ψηλά για να κλέψει μπάλες και να βγει στην αντεπίθεση και το Βέλγιο να γυρνάει σωστά την μπάλα και να ψάχνει διαδρόμους προς την εστία του Καπίνο.

Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος προσπάθησαν να κλέψουν κάποιες μπαλιές αλλά όχι να κάνουν σωστά την πρώτη πάσα με αποτέλεσμα γρήγορα οι γηπεδούχοι να ανακτούν την κατοχή της μπάλας και να ξεκινούν νέες επιθέσεις που έφταναν όμως μέχρι τη γραμμή της μεγάλης περιοχής της Εθνικής Ελλάδος. Εκεί η αμυντική τετράδα, πότε ο Τζαβέλλας, πότε ο Μανωλάς, πότε ο Παπασταθόπουλος, πότε ο Τοροσίδης, έκοβαν και απομάκρυναν.

Η πρώτη καλή στιγμή για το Βέλγιο χάθηκε στο 13' όταν ο Μέρτενς έβγαλε από τα δεξιά τη σέντρα με τον Φελαϊνί να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω. Εννιά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι αλλάζοντας πανέμορφα την μπάλα. Ο Καράσκο έδωσε στον Λουκακού, εκείνος με τακουνάκι πάσαρε απευθείας στον Ναϊνγκολάν που άνοιξε ακόμα πιο δεξιά στον Μέρτενς αλλά ο Τζαβέλλας μπόρεσε και γύρισε και κάλυψε την μπάλα.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ Ο ΚΑΠΙΝΟ

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο χάθηκε στο 31' και είχε ως πρωταγωνιστή και πάλι τον Φελαϊνί. Ο Καράσκο έκανε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά, ο μέσος της Γιουνάιτεντ με έξυπνο τακουνάκι επιχείρησε να νικήσει τον Καπίνο ο οποίος με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία φάση πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με την Εθνική Ελλάδος να κρατάει σχετικά εύκολα το 0-0 παρά την υπεροχή που είχαν οι Βέλγοι και η οποία όμως δεν μετουσιώθηκε σε καθαρές φάσεις μπροστά από την εστία του Καπίνο. Βέβαια ούτε και η Ελλάδα απείλησε και είναι γεγονός ότι στο πρώτο μέρος δεν είχε ούτε μια τελική στην εστία του Κουρτουά.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου το οποίο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια ουσιαστικά για την Εθνική Ελλάδος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να σκοράρει στην πρώτη του τελική. Ο Ταχτσίδης διεκδίκησε μια μπαλιά στο χώρο του κέντρου, πήρε την κεφαλιά - πάσα προς τον Μήτρογλου ο οποίος πέρασε στο σπριντ τον Σιμάν και με άψογο αριστερό πλασέ νίκησε τον Κουρτουά και άνοιξε το σκορ για την Εθνική Ελλάδος.

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÅËÃÉÏ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BELGIUM - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÅËÃÉÏ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BELGIUM - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όπως ήταν λογικό το γκολ που πέτυχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε αέρα στους Έλληνες διεθνείς και παράλληλα έριξε λόγο την ψυχολογία των Βέλγων οι οποίοι χρειάστηκαν λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν και πάλι την μπάλα στα πόδια τους και να αρχίσουν να απειλούν.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 51' στην κάθετη προς τον Σαντλί με τον Σταφυλίδη να μην έχει επαφή με τον Βέλγο ο οποίος μπήκε από δεξιά, γύρισε την μπάλα αλλά ο Παπασταθόπουλος ενέργησε ταχύτατα και με προβολή έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 55' ο Βερτόνχεν με μια βαθιά μπαλιά βρήκε τον Λουκακού μέσα στην περιοχή, αλλά ο φορ των Βέλγων είχε πλάτη προς την εστία του Καπίνο και έδωσε στον επερχόμενο Βιτσέλ ο οποίος έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω.

ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΔΕΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η Εθνική Ελλάδος έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι ακόμα πιο εύκολα απ' ότι στο πρώτο μέρος με το υπέρ της 1-0 με το γκολ του Μήτρογλου. Στο 65' όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε τον Ταχτσίδη με υπερβολική δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από άτσαλο μαρκάρισμα στον Αλντερβάιρελντ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε με δέκα παίκτες και φυσικά αυτό έδωσε την ευκαιρία στο Βέλγιο να πάρει και άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πιέσει ακόμα περισσότερο για να φτάσει στην ισοφάριση. Από την πλευρά του ο Σκίμπε έβγαλε από το ματς τον Φορτούνη και πέρασε στην θέση του τον Τζιόλη προκειμένου να δέσει και πάλι το κέντρο και να έχει ένα ψηλό κορμί στην άμυνα του.

Στο 68' το Βέλγιο απείλησε για πρώτη φορά μετά την αποβολή του Ταχτσίδη με τον Καράσκο ο οποίος κινήθηκε από τα αριστερά, έκλεισε προς το κέντρο και σούταρε με το δεξί χωρίς να ανησυχήσει τον Έλληνα γκολκίπερ.

Η μεγαλύτερη στιγμή για το Βέλγιο χάθηκε στο 74' με τον Καπίνο να λέει όχι στον Μέρτενς. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει φάουλ σε καλό σημείο. Η μπάλα κόντραρε στο τείχος και μετά από νέα κόντρα έφτασε ξανά στον Μέρτενς ο οποίος από το ύψος του πέναλτι προσπάθησε να νικήσει τον Καπίνο που απομάκρυνε με το πόδι. Στη συνέχεια της φάσης ο Λουκακού σούταρε η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Ο ΛΟΥΚΑΚΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΝΟ

Το Βέλγιο είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 82' όταν ο Βιτσέλ βρέθηκε έξω από την περιοχή ανενόχλητος, έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά έξω. Ο Γερμανός τεχνικός έκανε μια ακόμη κίνηση με τον Ζέκα αντί του Μάνταλου ώστε να δέσει και άλλο το κέντρο στα τελευταία λεπτά. Από την πλευρά του βέβαια ο Μαρτίνεθ έριξε στο ματς τον Μιραλάς και ενίσχυσε και άλλο την επιθετική του γραμμή.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τελικά το γκολ που έψαχναν για την ισοφάριση στο 89'. Ο Μέρτενς από αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Λουκακού αντιστάθηκε με πλάτη στο μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου, κατέβασε την μπάλα και με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Καπίνο και ισοφάρισε για την ομάδα του.

ΣΩΤΗΡΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Το γκολ αυτό φυσικά και έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους για τα πέντε λεπτά μέχρι τη λήξη του ματς και οι Βέλγοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή για να πάρουν τη νίκη αλλά και πάλι ο Καπίνο με διπλή επέμβαση είπε όχι. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε σέντρα από τα αριστερά ο Λουκακού πήρε την κεφαλιά, ο Καπίνο έδιωξε η μπάλα κόντραρε στον Σταφυλίδη και πήρε τροχιά προς την εστία με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει και πάλι με το πόδι!

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άντεξε στην πίεση μέχρι τη λήξη του αγώνα ενώ υπήρξε και μια σύρραξη δευτερόλεπτα πριν από το τελικό σφύριγμα με τον Τζαβέλλα να αποβάλλεται και αυτός επειδή διαπληκτίστηκε με τον Λουκακού. Το τελικό 1-1 όμως βρήκε τους Έλληνες άσους να πανηγυρίζουν τον σπουδαίο βαθμό που απέσπασαν στο Βέλγιο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η διπλή επέμβαση του Καπίνο στις καθυστερήσεις. Ο Καπίνο κράτησε την Εθνική ομάδα σε πολλές φάσεις στην διάρκεια της αναμέτρησης. Στο 91' όμως έκανε μια διπλή τρομερή επέμβαση με την οποία ουσιαστικά έδωσε το βαθμό στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αρχικά είπε όχι στην κεφαλιά του Λουκακού και εν συνεχεία η μπάλα βρήκε στον Σταφυλίδη και πήρε τροχιά προς τα δίχτυα αλλά με το πόδι έδιωξε και πάλι ο Καπίνο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Φέλιξ Μπριχ από τη Γερμανία. Ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν είχε προβλήματα και οι περισσότερες αποφάσεις του ήταν σωστές. Το μόνο του λάθος είναι η δεύτερη κίτρινη στον Ταχτσίδη. Πρόκειται για άτσαλο μαρκάρισμα, όχι βίαιο όμως και όχι με σκοπό να χτυπήσει τον αντίπαλο του. Ήταν το πρώτο του μαρκάρισμα στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Καπίνο. Ο Μήτρογλου μπορεί να έβαλε το γκολ με το οποίο η Εθνική Ελλάδος πήρε το προβάδισμα αλλά ο Καπίνο ήταν αυτός που κράτησε όρθιο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και βοήθησε ώστε να φύγει από το "Stade Roi Baudouin" με τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η μεσοαμυντική λειτουργία της Εθνικής Ελλάδος. Κανείς δεν υστέρησε από την μεσοαμυντική γραμμή της Εθνικής Ελλάδος. Όλοι είχαν πολύ καλή απόδοση και βοήθησαν με την παρουσία τους τα μέγιστα ώστε να έρθει αυτός ο βαθμός.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μέρτενς. Ο επιθετικός της Νάπολι είχε έναν διαπληκτισμό με τον Τζαβέλλα και έκανε κίνηση δυο φορές να τον πιάσει από την μύτη. Ο Μπριχ θα μπορούσε να τον τιμωρήσει μέχρι και με κόκκινη καθώς η κίνηση του ήταν καθαρά μειωτική προς τον Έλληνα αμυντικό.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ