ΕΠΟ

Βασάλο: "Δεν θα φύγουμε μέχρι η ΕΠΟ να λειτουργήσει σωστά"

ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπιορν Βασάλο, μιλώντας στην Γ.Σ. της ΕΠΟ, χρησμιοποίησε σκληρή γλώσσα και δεν δίστασε να πει πως οι διεθνείς συνομοσπονδίες δεν θα φύγουν από την χώρα μας, μέχρι να λειτουργήσει σωστά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρουσία εκπροσώπων της FIFA και της UEFA πραγματοποιεί η σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Οι διεθνείς συνομοσπονδίες ανέφεραν σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν αυτό δεν λειτουργήσει σωστά. Γι' αυτό άλλωστε και έρχεται υπερσύμβουλος στην ΕΠΟ, ώστε να έχει τον έλεγχο των πραγμάτων.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην ΕΠΟ και τη Super League για τις αλλαγές που επιχειρήθηκαν στις ποινές του πειθαρχικού κώδικα, λέγοντας: "Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί επιχειρήθηκε να ελαχιστοποιηθούν οι ποινές. Ήταν μια πολύ θολή συμπεριφορά. Zητήσαμε απαντήσεις και λάβαμε φτηνές και εύθραυστες απαντήσεις που δεν ήταν πειστικές.

Κάποιοι από εδώ μέσα δεν έχουν κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργούμε. Η επιτήρηση ξεκίνησε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους. Δεν θα φύγουμε μέχρι η ΕΠΟ να λειτουργήσει σωστά. Δεν θα επέμβουμε στα εσωτερικά ζητήματα αλλά θα συνεχίσουμε να σας καθοδηγούμε".

Για τον Τσέχο, Πετρ Φούσεκ, ο οποίος θα έχει ρόλο υπερσυμβούλου, ανέφερε: "Θα φέρουμε και έναν ειδικό, όπως θα ξέρετε, που θα βοηθήσει την διοίκηση να λειτουργήσει καλύτερα σε ότι αφορά την διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου".

Για τον κίνδυνο Grexit, είπε ότι ακόμα δεν έχει εκλείψει: "Ο κίνδυνος υπάρχει ακόμα και θα εξαλειφθεί, μόνο αν ο καθένας αφήσει την προσωπική του ατζέντα, καταλάβει τον ρόλο του, δεν υποκύψει σε πιέσεις και συμβάλλει προς όφελος της ομοσπονδίας, των παικτών, των προπονητών, των φιλάθλων, των χορηγών και όλων όσων καθιστούν το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα ισχυρό προϊόν.

Ελπίζουμε πως όλοι αντιλαμβάνονται τις ευκαιρίες που υπάρχουν για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ώστε αυτό να καταστεί ανταγωνιστικό".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ