ΕΠΟ

Το πλάνο αλλαγής που παρουσίασε η ΕΠΟ στη FIFA

Το πλάνο αλλαγής που παρουσίασε η ΕΠΟ στη FIFA

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία της FIFA και τους παρουσίασε το πλάνο του για την αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (23/4) η συνάντηση του Ευάγγελου Γραμμένου με την αντιπροσωπεία της FIFΑ, ενώ σε αυτή παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της UEFA. Σε αυτή έγινε παρουσίαση του πλάνου για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και σφραγίστηκε η παρουσία εκπροσώπων των διεθνών συνομοσπονδιών στο τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ η συνάντηση-ακρόαση της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποτελούμενης από τον πρόεδρό της κ. Ε. Γραμμένο, τον αναπληρωτή πρόεδρο κ. Ν.Βακάλη και τον εκτελεστικό γραμματέα κ. Α. Δέδε με εκπροσώπους της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA στη Ζυρίχη κράτησε για περίπου τρεις ώρες.

Στην αντίπερα όχθη τις διεθνείς συνομοσπονδίες εκπροσώπησαν οι κκ. Χ.Χούμπελ, Ε.Ντερβίσαι, Ι.Βέλα, Μ.Γεωργίου (επιτροπή παρακολούθησης), Μ.Βάσαλο (FIFA), Ζ.Λάκοβιτς (UEFA), καθώς και στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντηση, η οποία σύμφωνα με την ΕΠΟ πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, ο κ. Γραμμένος έκανε εφ όλης της ύλης ανάλυση της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παρουσίασε συγκεκριμένο πλάνο εκσυγχρονισμού της διοικητικής δομής και λειτουργίας του με βασικές προτεραιότητες τα θέματα:

*διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου,

*επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης στα πρότυπα των FIFA/UEFA

*νέου επιχειρηματικού προτύπου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο,

*δημιουργίας θεσμικού πλαισίου κατά της χειραγώγησης αγώνων

*καταπολέμησης της βίας και των δυσμενών δηλώσεων.

Τα μέλη της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA αναμένεται σύντομα να εισηγηθούν προς την Ε.Ε. της Διεθνούς Ομοσπονδίας σχετικά με την αναφορά Χούμπελ.

Η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε, τέλος, ότι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στις 12 Μαΐου θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών και μέλη της επιτροπής παρακολούθησης.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ