ΕΠΟ

Περνάει τους μισούς κανονισμούς

Περνάει τους μισούς κανονισμούς
ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο νέος κώδικας δεοντολογίας και ο πειθαρχικός κώδικας δεν είναι ακόμη έτοιμοι και δεν θα ψηφιστούν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ την Τρίτη, ούτε στην γενική συνέλευση της 24ης Ιουνίου, αλλά στο τέλος του μήνα όταν θα είναι έτοιμοι.

Οι αλλαγές σε κανονισμούς, όχι όμως, στον κώδικα δεοντολογίας και τον πειθαρχικό κώδικα για τους οποίους έχει γίνει τόσος. ντόρος τους τελευταίους μήνες, αναμένεται να επικυρωθούν από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ που θα γίνει το πρωί της Τρίτης.

Ο νέος κώδικας δεοντολογίας προκειμένου η Επιτροπή Δεοντολογίας να μπορεί να επιληφθεί και για υποθέσεις πριν από το καλοκαίρι του 2014 όπως αυτή της «εγκληματικής οργάνωσης» όπου κατηγορούνται μεταξύ άλλων εφτά παράγοντες - διαιτητές της ΕΠΟ, και ο πειθαρχικός κώδικας, για τις αλλαγές στους οποίους είναι σε ανοιχτή γραμμή ηUEFAμε την ΕΠΟ, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας, δεν είναι ακόμη έτοιμες όπως επίσης και ο κανονισμός του διαιτητικού δικαστηρίου.

Κάτι τέτοιο θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου στην συνέχεια να ψηφιστούν από διοικητικό συμβούλιο και όχι από την γενική συνέλευση που προηγείται στις 24 Ιουνίου. Στην πρόσφατη επίσκεψη της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας να σημειωθεί, ότι ειπώθηκε πως οι αλλαγές στον κώδικα δεοντολογίας θα ψηφιστούν εφόσον προηγουμένως από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού γίνουν οι αλλαγές στους αθλητικούς νόμους όπου υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.

Ποιοι κανονισμοί θα ψηφιστούν λοιπόν, την Τρίτη; Ο κανονισμός της διαιτησίας για παράδειγμα, όπου τα όρια της ηλικίας των διαιτητών για τηνsuperleagueκαι τηνfootballleagueαυξάνονται ενώ ο ένας διαιτητής που μέχρι φέτος δεν μπορούσε να οριστεί σε δεύτερο σερί παιχνίδι της ίδιας ομάδας, τώρα θα μπορεί να οριστεί στον δεύτερο αγώνα μόνο ως επιπρόσθετος ή 4ος.

Επίσης, θα ψηφιστεί ο νέος Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου όπου οι ποινές για τις ομάδες που αποχωρούν από το Κύπελλο Ελλάδας θα είναι πλέον, εξοντωτικές και θα προβλέπεταιαποβολή από το πρωτάθλημα και την Ευρώπη!

Το παρών στο διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης αναμένεται να δώσουν και αρκετοί πρόεδροι ενώσεων για να εκφράσουν την στήριξη τους στον Γιώργο Γκιρτζίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, αναμένεται να υπάρξει και καταγγελία για «την παρεμβατικότητα του υφυπουργού Αθλητισμού στο ποδόσφαιρο».

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ