ΕΠΟ

Ο Πέτρος Μαυροειδής για πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης

Ο Πέτρος Μαυροειδής για πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης

Ο Πέτρος Μαυροειδής, ο οποίος είναι Έλληνας καθηγητής δικαίου με έδρα την Ελβετία και είναι μέλος του CAS, είναι φαβορί για πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης.

Και το όνομα αυτού, Πέτρος Μαυροειδής. Ο λόγος για τον άνθρωπο που προορίζεται από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη να αναλάβει την θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξομάλυνσης, η οποία θα τρέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο ως το τέλος της σεζόν και θα κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, στην διαιτησία και όπου αλλού υπάρχουν παθογένειες και χρειάζεται εναρμόνιση με τις διεθνείς επιταγές.

Πρόκειται για Έλληνα καθηγητή δικαίου με έδρα την Ελβετία, ο οποίος είναι μέλος του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης (CAS) και ο οποίος φέρεται να είναι θετικός να αναλάβει την συγκεκριμένη θέση που του προτείνει ο Κύπριος παράγοντας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το ζήτημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει πάρει το "πράσινο φως" από την FIFA να τρέξει όλες τις διαδικασίες.

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1959, ο 57χρονος έχει σπουδάσει νομική και μετέπειτα ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλλες, στο Μπέρκλεϊ και στην Χαϊδελβέργη. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες.

Από 'κει και πέρα, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης (φέρεται να είναι ήδη στην Ελλάδα υπό άκρα μυστικότητα) το Σάββατο (29/10) θα ανακοινώσει τα ονόματα της Επιτροπής, τα οποία έχουν "κλειδώσει" από την περασμένη Παρασκευή (21/10) σύμφωνα με το ρεπορτάζ και μένουν κάποιες λεπτομέρειες. Μένει να δούμε τον ακριβή αριθμό των ατόμων που θα απαρτίζουν την Επιτροπή. Στη σύνθεση θα υπάρχει σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής, με τον Άγγελο Χαριστέα να παίζει δυνατά.

Όσον αφορά τη διαιτησία, παρά τα θρυλούμενα για ξένο αρχιδιαιτητή, επιλέχθηκε ο Γιώργος Μπίκας. Επιστροφή στην προηγούμενη δεκαετία δηλαδή, αφού ο Μπίκας είχε επιτυχημένη θητεία για τρία χρόνια (2001-04) στο ίδιο πόστο, επί προεδρίας Βασίλη Γκαγκάτση. Στη συνέχεια είχε την ευθύνη για τον ορισμό των παρατηρητών στο πρωτάθλημα της Super League.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ