ΕΠΟ

"Να πάνε στην UEFA να διαμαρτυρηθούν"

"Να πάνε στην UEFA να διαμαρτυρηθούν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πως σχολιάζουν στην ΕΠΟ την απόφαση των "12" για αποχή από το νέο πρωτάθλημα μετά την αρνητική απάντηση που πήραν στις προτάσεις για την διαιτησία.

Ο Χρήστος Πανόπουλος την Παρασκευή 10/6 μετά την αρνητική απάντηση που πήρε η Super League στις προτάσεις της για αλλαγές στην διαιτησία, έκανε έκκληση προς την ΕΠΟ. "Να ξαναδεί τα πράγματα διαφορετικά, για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το ο περιβάλλον, έστω και αν η ευθύνη δεν είναι της διαιτησίας". Νωρίτερα, οι 12 μικρομεσαίοι είχαν αποφασίσει την αποχή από το νέο πρωτάθλημα.

Η απάντηση της ΕΠΟ; "Οι προτάσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου. Να πάνε στηνUEFAνα διαμαρτυρηθούν"σχολίαζαν στην Ομοσπονδία και πρόσθεταν: "Βάλαμε το πιστόλι στον κρόταφο κανενός για να κατέβει στο πρωτάθλημα; Όποιος δεν θέλει, δεν κατεβαίνει. Η Ομοσπονδία θα συγκροτήσει την κατηγορία με τις διαδικασίες που προβλέπονται. Αν δηλώσουν ότι δεν θα κατέβουν, να πάνε σπίτι τους ή να πάνε στην Γ' εθνική. Δεν μπορεί ξαφνικά να πει κάποιος δεν κατεβαίνω και να πάει στην Γ' εθνική; Μπορεί;".

Στην Ομοσπονδία περιμένουν αύριο Δευτέρα 13/6 την επιστολή του Βορειοιρλανδού Τζον Γουόρντ, που πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα. Το μέλος της UEFA, υπεύθυνος για την συνθήκη διαιτησίας που έχει υπογράψει η ελληνική με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή ομοσπονδία, θα απορρίπτει και επίσημα τις προτάσεις της Super League για επαγγελματική διαιτησία. Στις προθέσεις των ιθυνόντων της ΕΠΟ είναι να δώσουν την επιστολή στην δημοσιότητα για να αποδείξουν ότι η αρνητική απάντηση προέρχεται από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και ότι η ελληνική δεν έχει ευθύνη.

Αν η γραμμή αυτή και η. κόντρα των δύο πλευρών για την διαιτησία, συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσης ή αν κάποια (και ποια) από τις εμπλεκόμενες πλευρές βάλει νερό στο κρασί της, το άμεσο μέλλον θα δείξει.

Η ΕΠΟ πάντως, έχει ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες για το νέο πρωτάθλημα. Οι γραπτές εξετάσεις και τα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών θα γίνουν το διήμερο 4-6 Αυγούστου στην Αθήνα και οι νέοι πίνακες θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τις 16 Αυγούστου. Στις 18/8 θα γίνει το τελικό σεμινάριο και το νέο πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 20.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ