ΕΠΟ

Με ρυθμούς "χελώνας" η υπόθεση Γραμμένου

Με ρυθμούς "χελώνας" η υπόθεση Γραμμένου

Ένα χρόνο μετά τη δίωξη, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, απειλείται με τιμωρία για "πλαστογραφία" στην ΕΠΣ Μακεδονίας και κινδυνεύει να "χάσει" τις εκλογές της ΕΠΟ.

Από τις 18 Μαρτίου 2016, πριν καν αρχίσει η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της ΕΠΟ που δεν έγιναν τελικά τον περασμένο Οκτώβριο, είχε ασκήσει ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Στέφανος - Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, την δίωξη στον Βαγγέλη Γραμμένο για "πλαστογραφία" και "δυσφήμηση αθλήματος".

Η υπόθεση του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας και μοναδικού (πλέον) υποψήφιου για τις εκλογές της ΕΠΟ, αφορούσε αρχικά τρεις περιπτώσεις πλαστογράφησης και χρήσης πλαστού εγγράφου: η πρώτη για δελτίο ταυτότητας και δελτίο πιστοποίησης (ταυτότητα πάγκου) και οι άλλες δύο για δελτίο πιστοποίησης (ταυτότητα πάγκου) προπονητή.

"Κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-16 η ΕΠΣ Μακεδονίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Ευάγγελος Γραμμένος, εξέδωσε δύο πλαστές ταυτότητες στον πρώτο προπονητή Ιωάννη Παγώνη και στον βοηθό προπονητή Δημήτριο Γεωργακόπουλο για την ομάδα της γ' ερασιτεχνικής κατηγορίας ΑΠΕ Λαγκαδά, παρότι για την κατηγορία αυτήν τα δελτία πιστοποίησης προπονητή τα εκδίδει μόνο η ΕΠΟ" αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, στην δίωξη που είχε ασκηθεί έπειτα από καταγγελία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, στις 3 Μαρτίου 2016, με πρόεδρο τον Γιώργο Γκιρτζίκη.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας Δημήτρης Νικητόπουλος, στις 21 Ιανουαρίου 2017, αφού έλαβε υπόψη του την κατάθεση του Βαγγέλη Γραμμένου, εισηγήθηκε την τιμωρία του με απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 2+1 χρόνια. Εισήγηση που αν μετατραπεί σε απόφαση σημαίνει ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν θα μπορεί να κατέβει στις εκλογές της Ομοσπονδίας, όταν αυτές γίνουν.

Το άρθρο 30, παράγραφος 2 του πειθαρχικού κώδικα για "πλαστογραφία" προβλέπει την συγκεκριμένη τιμωρία για χρονική περίοδο 12, τουλάχιστον, μηνών και χρηματική ποινή από 15.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ για παραβάσεις αξιωματούχων ομάδας (ο Βαγγέλης Γραμμένος θεωρείται αξιωματούχος Ένωσης).

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας μετά την εισήγηση του Δ. Νικητόπουλου ως ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, το  λόγο πλέον έχει το δικαστικό τμήμα  που αποτελείται από τρία μέλη της Επιτροπής, ένα εκ των οποίων είναι ο πρόεδρος ο οποίος είναι τακτικός δικαστής.

Το δικαστικό τμήμα... "θα εξετάζει τους φακέλους των υποθέσεων που προωθούνται από  το  ερευνητικό  τμήμα  και  θα  αποφαίνεται  ως  προς  το  εάν  θα  κλείσει  η διαδικασία διερεύνησης ή θα προχωρήσει σε περαιτέρω δικαστική διαδικασία. Εφόσον αποφασίσει την περαιτέρω πρόοδο της δικαστικής διαδικασίας, θα αποστέλλει την τελική έκθεση στους διαδίκους και θα ζητά να καταθέσουν επ’ αυτής ένα υπόμνημα".

Το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να εκδοθεί απόφαση είναι άγνωστο.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισήγηση για τιμωρία έγινε πριν από δύο μήνες και έκτοτε ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν έχει κληθεί για εξηγήσεις.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΝ ΘΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ

Κίνδυνος για Γραμμένο να μείνει εκτός εκλογών για την προεδρία της ΕΠΟ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ-ΔΡΟΣΟΥ

Οριστικά εκλογές της ΕΠΟ μετά τη λήξη της σεζόν

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Πώς είναι σήμερα η Ναζλί και ο Νίκος

Δώδεκα χρόνια μετά την προβολή του πρώτου τουρκικού σίριαλ στην Ελλάδα, ψάξαμε να βρούμε πώς είναι σήμερα οι Ναζλί και ο Νίκος από τα "Σύνορα της αγάπης".

Τα ποδοσφαιρικά look που στοίχειωσαν τις Κυριακές μας

Το φουλάρι του Λουτσέσκου μας έκανε να θυμηθούμε τα στιλ παικτών, προπονητών και προέδρων που σημάδεψαν τα ελληνικά γήπεδα.

ΒΙΝΤΕΟ

Η Κύπρια παρουσιάστρια που 'έσκασε' 20.000 ευρώ για γαρύφαλλα πρώτο τραπέζι πίστα

Η νεαρή αποκαλύπτει για ποιο λόγο δεν πλήρωσε τελικά τον λογαριασμό

11 θαυμάσιοι, αλλά όχι πραγματικά σπουδαίοι

Πώς είναι να μη φτάνεις ποτέ στα όρια του εαυτού σου, να μην μπαίνεις στην ιερά εξέταση του νου σου, αλλά πάλι να μνημονεύεσαι επειδή έκανες τη διάσταση της ζωής με την οποία ασχολήθηκες πιο όμορφη.

ΦΩΤΟ

Απόκοσμο τοπίο στο Τσέρνομπιλ: Εκεί όπου ο χρόνος 'πάγωσε' για πάντα

Ανατριχιαστικές εικόνες από το σημείο μιας από τις χειρότερες τραγωδίες που βίωσε ποτέ ο πλανήτης, εκεί όπου τα επίπεδα ραδιενέργειας παραμένουν υψηλά προκαλώντας ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και τον πληθυσμό της περιοχής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24