ΕΠΟ

Με ρυθμούς "χελώνας" η υπόθεση Γραμμένου

Με ρυθμούς "χελώνας" η υπόθεση Γραμμένου

Ένα χρόνο μετά τη δίωξη, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, απειλείται με τιμωρία για "πλαστογραφία" στην ΕΠΣ Μακεδονίας και κινδυνεύει να "χάσει" τις εκλογές της ΕΠΟ.

Από τις 18 Μαρτίου 2016, πριν καν αρχίσει η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της ΕΠΟ που δεν έγιναν τελικά τον περασμένο Οκτώβριο, είχε ασκήσει ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Στέφανος - Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, την δίωξη στον Βαγγέλη Γραμμένο για "πλαστογραφία" και "δυσφήμηση αθλήματος".

Η υπόθεση του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας και μοναδικού (πλέον) υποψήφιου για τις εκλογές της ΕΠΟ, αφορούσε αρχικά τρεις περιπτώσεις πλαστογράφησης και χρήσης πλαστού εγγράφου: η πρώτη για δελτίο ταυτότητας και δελτίο πιστοποίησης (ταυτότητα πάγκου) και οι άλλες δύο για δελτίο πιστοποίησης (ταυτότητα πάγκου) προπονητή.

"Κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-16 η ΕΠΣ Μακεδονίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Ευάγγελος Γραμμένος, εξέδωσε δύο πλαστές ταυτότητες στον πρώτο προπονητή Ιωάννη Παγώνη και στον βοηθό προπονητή Δημήτριο Γεωργακόπουλο για την ομάδα της γ' ερασιτεχνικής κατηγορίας ΑΠΕ Λαγκαδά, παρότι για την κατηγορία αυτήν τα δελτία πιστοποίησης προπονητή τα εκδίδει μόνο η ΕΠΟ" αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, στην δίωξη που είχε ασκηθεί έπειτα από καταγγελία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, στις 3 Μαρτίου 2016, με πρόεδρο τον Γιώργο Γκιρτζίκη.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας Δημήτρης Νικητόπουλος, στις 21 Ιανουαρίου 2017, αφού έλαβε υπόψη του την κατάθεση του Βαγγέλη Γραμμένου, εισηγήθηκε την τιμωρία του με απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 2+1 χρόνια. Εισήγηση που αν μετατραπεί σε απόφαση σημαίνει ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν θα μπορεί να κατέβει στις εκλογές της Ομοσπονδίας, όταν αυτές γίνουν.

Το άρθρο 30, παράγραφος 2 του πειθαρχικού κώδικα για "πλαστογραφία" προβλέπει την συγκεκριμένη τιμωρία για χρονική περίοδο 12, τουλάχιστον, μηνών και χρηματική ποινή από 15.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ για παραβάσεις αξιωματούχων ομάδας (ο Βαγγέλης Γραμμένος θεωρείται αξιωματούχος Ένωσης).

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας μετά την εισήγηση του Δ. Νικητόπουλου ως ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, το  λόγο πλέον έχει το δικαστικό τμήμα  που αποτελείται από τρία μέλη της Επιτροπής, ένα εκ των οποίων είναι ο πρόεδρος ο οποίος είναι τακτικός δικαστής.

Το δικαστικό τμήμα... "θα εξετάζει τους φακέλους των υποθέσεων που προωθούνται από  το  ερευνητικό  τμήμα  και  θα  αποφαίνεται  ως  προς  το  εάν  θα  κλείσει  η διαδικασία διερεύνησης ή θα προχωρήσει σε περαιτέρω δικαστική διαδικασία. Εφόσον αποφασίσει την περαιτέρω πρόοδο της δικαστικής διαδικασίας, θα αποστέλλει την τελική έκθεση στους διαδίκους και θα ζητά να καταθέσουν επ’ αυτής ένα υπόμνημα".

Το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να εκδοθεί απόφαση είναι άγνωστο.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισήγηση για τιμωρία έγινε πριν από δύο μήνες και έκτοτε ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν έχει κληθεί για εξηγήσεις.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΝ ΘΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ

Κίνδυνος για Γραμμένο να μείνει εκτός εκλογών για την προεδρία της ΕΠΟ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ-ΔΡΟΣΟΥ

Οριστικά εκλογές της ΕΠΟ μετά τη λήξη της σεζόν

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Μη δίνετε τη θέση σας σε ηλικιωμένους στα μέσα μεταφοράς

Ποιος ο λόγος που επιστήμονες μας συστήνουν να σκεφτούμε δύο φορές πριν σηκωθούμε σε τρένα και λεωφορεία για να καθίσουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

Η Mikri Ollandeza δεν έχει τίποτα να κρύψει από την εφορία

Τη λένε Δανάη, προτιμά τα μπέργκερ απ' το modeling, κάνει ταξιδιωτικά vlogs παρέα με το Δημήτρη και πληρώνει κανονικά τους φόρους της ως Youtuber.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έγκλημα στα Πατήσια: Στον κύκλο της 32χρονης ψάχνουν τον δολοφόνο

Δεν συσχετίζουν οι Αρχές το επάγγελμα της άτυχης 32χρονης με την δολοφονία. Δύο τα βασικά σενάρια που εξετάζονται. Τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας ήταν είτε προσωπικά είτε η ληστεία

Όταν ο Κοσκωτάς έδωσε 600 εκατομμύρια στον Σαραβάκο

Μία κινηματογραφική ιστορία που αναστάτωσε όλη την Ελλάδα και ξεπερνούσε κάθε θρίλερ μυστηρίου. Με λεφτά σε βαλίτσες που θάφτηκαν κάτω από τα πλακάκια και τη θυρίδα '202 Α' να μιλάει ακόμα.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24