ΕΠΟ

Γκιρτζίκης: "Δεν μπορεί να παίρνει αμπάριζα τους πάντες"

Γκιρτζίκης: "Δεν μπορεί να παίρνει αμπάριζα τους πάντες"
Γκιρτζίκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επίθεση κατά του Γιάννη Αλαφούζου, δίχως να τον κατονομάζει, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της Χίου. "Λοιδορούν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν" ανέφερε.

Στην κρητική που δέχεται, στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά και στον προκάτοχό του στην Ομοσπονδία, Γιώργο Σαρρή, αναφέρθηκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης, με συνέντευξή του στο τοπικό κανάλι της Χίου «Αλήθεια TV», στο περιθώριο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης την Δευτέρα 1/2 το βράδυ.

-Ποιες είναι οι σχέσεις της ΕΠΟ με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή αλλά και με ομάδες όπως είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ;

" Οι σχέσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού είναι άριστες, έχουμε συνεργασία. Ο καθένας κρατάει τις θέσεις του και όταν κάτι πάει να ξεπεραστεί από τους κανονισμούς και από αυτά που ισχύουν στη ΦΙΦΑ και στη ΟΥΕΦΑ, εγώ σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίζομαι αυτά που ισχύουν πανευρωπαϊκά και διεθνώς στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση. Ο κύριος Υπουργός έχει τις δικές του σχέσεις, θέλει να βελτιώσει πράγματα, αλλά μέσα στα πλαίσια που ισχύουν διεθνώς. Αν κάτι από αυτό αντίκειται, σίγουρα η Ομοσπονδία δεν συμφωνεί και νομίζω μέσα από την συζήτηση που γίνεται καταλήγουμε σε αυτό που μπορεί να γίνει και σε αυτό που δεν μπορεί να γίνει".

- Πιστεύετε ότι στοχεύει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ;

"Να σας πω, αν κάτι πάει να αλλάξει και δημιουργεί πρόβλημα στο αυτοδιοίκητο, εμείς σαν Ομοσπονδία, δεν έχουμε το δικαίωμα να αποδεχτούμε, διότι οι διεθνείς οργανισμοί θα μας αποβάλουν από το διεθνές ποδόσφαιρο. Δεν είναι κάτι δικό μας, ότι εμείς δεν το δεχόμαστε. Η ΦΙΦΑ σου λέει «μέχρι εκεί: Το ποδόσφαιρο παίζεται με αυτούς τους κανονισμούς θέλετε να παίξετε με τους όρους μας, αλλιώς δεν θα μπορούν ούτε οι εθνικές σας ούτε οι ομάδες να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις. Ή αποδέχεστε τους όρους που ισχύουν και τους κανόνες ή δεν τους δέχεστε»".

- Με τις ομάδες Παναθηναϊκός - ΑΕΚ;

"Αυτό που γίνεται ξεπερνάει τα όρια. Δεν υπάρχουν ομάδες για εμένα αρεστές και μη αρεστές. Όλες οι ομάδες είναι ομάδες που αγωνίζονται στην Σούπερ Λιγκ, τις θέλουμε όλες δυνατές, τις θέλουμε όλες ομάδες οι οποίες θα μπορούν να εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ξέρω γιατί γίνεται τόσος θόρυβος περί αδικίας, περί δηλώσεων που κάποιες στιγμές ξεπερνούν τα όρια πλέον. Αντίκειται ό,τι γίνεται στον κανονισμό. Θα έπρεπε να το σκέφτονται πολύ να λοιδορούν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν.

Ο καθένας μας έχει την δική του προσωπικότητα, την δική του πορεία, στην τοπική κοινωνία που βρίσκεται είναι ένα αναγνωρισμένο μέλος, είτε αυτοί είναι πρόεδροι των Ενώσεων, είτε είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, είτε είμαι εγώ που είμαι τώρα Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και με εκφράσεις να μην τις χαρακτηρίσω, να μην τις πω, προσβάλουν πρώτα αυτόν που τις εκτοξεύει, όχι εμένα προσωπικά. Για αυτό πρέπει όλοι τους να είναι πάρα πολλοί προσεχτικοί και να αποδίδουν το δίκιο. Αν έχουν κάτι να πουν, ναι, δεκτή η όποια κριτική. Άλλα όμως έτσι γενικώς και αορίστως να λοιδορούμε ανθρώπους και να σπιλώνουμε υπολήψεις είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Κι αυτή την στιγμή, αυτό γίνεται".

-Αναφερθήκατε στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ. Τι θα κρατούσατε από τη δική του θητεία ως το πιο καλό και τι θα αποφεύγατε, τι πιστεύετε ότι έγινε λάθος και δεν θα το κάνατε και εσείς;

"Με τον Γιώργο τον Σαρρή, ξεκινήσαμε αρκετά χρόνια πριν, συνεργαστήκαμε πάντοτε, δεν είχαμε αντίθετες απόψεις. Ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που μπήκα μπροστά και ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν τον εξανάγκασαν να παραιτηθεί. Και παραιτήθηκε από όλα αυτά που είπαμε προηγουμένως. Το να λοιδορούν ανθρώπους, να σπιλώνουν υπολήψεις και τιμή ανθρώπων, δεν το άντεξε. Δεν άντεξε αυτό το βάρος και αποχώρησε. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και από πλευράς χαρακτήρα, είναι αποδεκτό από όλους αυτό. Όποιον και να ρωτήσεις από τις άλλες Ενώσεις, το Δ.Σ. της ΕΠΟ, δεν θα σου πει κακιά κουβέντα για τον Γιώργο τον Σαρρή. Πρώτα από όλα είναι αξιόλογος άνθρωπος και αυτό τα λέει όλα. Έκανε προσπάθεια να κάνουμε αρκετές αλλαγές στην Ομοσπονδία. Και όχι μόνο ο Γιώργος ο Σαρρής, αλλά και οι προηγούμενοι πρόεδροι που διετέλεσανμ ο στόχος τους, ήταν να αλλάξουμε πράγματα. Για αλλάξουν πράγματα στο ποδόσφαιρο θα πρέπει όλοι αυτοί που το πυροβολούν να σταματήσουν να το κάνουν.

Αν σταματήσουν να το κάνουν θα έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Βλέπουμε τις ομάδες, δεν βγαίνουν να κατηγορούν το διαιτητή πριν ακόμη τον ορίσει η επιτροπή διαιτησίας. Αυτό τι σημαίνει ότι είμαστε Ευρωπαίοι; Δυστυχώς δεν είμαστε ούτε καν Έλληνες. Γιατί εάν είμαστε και Έλληνες θα έλεγα ότι θα έπρεπε να ακολουθούσαμε κάτι, γιατί είμαστε απόγονοι ανθρώπων οι οποίοι διδάξαν τον πολιτισμό. Αν θυμηθούμε αυτό και το κρατήσουμε, τότε θα είμαστε και περισσότερο κάτι παραπάνω από τους Ευρωπαίους. Ας ακολουθήσουμε αυτό που κάνουν οι ξένοι τουλάχιστον. Εδώ ξεφεύγουμε από τα όρια. Και νομίζω ότι θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη πάνω σε αυτά τα θέματα. Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και επειδή έχει ένα μέσο ενημέρωσης να παίρνει αμπάριζα τους πάντες και τα πάντα. Αυτό δεν είναι λογικό δεν είναι σωστό. Πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτούς, από τις ομάδες και τότε να είναι βέβαιοι ότι και η ΕΠΟ θα κάνει το καλύτερο. Γιατί προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο".

-Τι ήταν το καλύτερο του Γιώργου Σαρρή;

"Ο Γιώργος ο Σαρρής, έβαλε αρκετά λιθαράκια πάνω στη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Υπάρχει μια φιλοσοφία στον καθένα μας και αύριο εάν γίνει κάποιος άλλος πρόεδρος θα έρθει και θα σκεφτεί κάτι διαφορετικό ότι θα πρέπει να αλλάξει. Πάντοτε πρέπει να αλλάζουμε, πάντοτε να διορθώνουμε. Κανείς δεν λέει ότι όλα είναι τέλεια και πρέπει να τα αλλάζουμε. Ο Γιώργος αυτό που θα έλεγα τον διέκρινε. Ήταν ότι ήθελε να συνεργάζεται με ανθρώπους. Πιστεύω ότι μέσα από τις συνεργασίες δεν του βγήκαν όλα.

Δεν του βγήκαν όλα. Δεν έπρεπε να εμπιστεύεται πολλούς ανθρώπους. Και όταν είναι κανείς καλοπροαίρετος ίσως παρασύρεται να εμπιστεύεται ανθρώπους. Αν οι άνθρωποι αυτοί βγούνε σωστοί και τον αντιμετωπίσουν ανθρώπινα θα μπορούσε να είχε κάνει πολλά περισσότερα πράγματα. Κάποιοι τον είδαν με διαφορετικό μάτι και τον αδίκησαν κατάφορα θα έλεγα. Διότι ένας άνθρωπος για να εξαναγκάζεται να παραιτηθεί καταλαβαίνεται ότι δεν το κάνει εύκολα".

-Εσείς δεν εμπιστεύεστε?

" Εγώ ναι δεν εμπιστεύομαι. Ειλικρινά σας το λέω δεν εμπιστεύομαι. Και ίσως πράγματα ο Γιώργος ο Σαρρής τον αντιμετώπισαν με έναν διαφορετικό τρόπο εγώ τουλάχιστον δεν τα ξανακάνω, γιατί έχω τα παραδείγματά του".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ