ΕΠΟ

Διαγραφή από την ΕΠΟ όσων προσέφυγαν κατά των εκλογών

Διαγραφή από την ΕΠΟ όσων προσέφυγαν κατά των εκλογών

Τα δύο σωματεία του Ηρακλείου και το μέλος της ΕΠΣ Ηρακλείου που προσέφυγαν στα δικαστήρια κατά των εκλογών, διεγράφησαν από την ΕΠΟ και έλαβαν προθεσμία ως το πρωί να αποσύρουν τις προσφυγές τους.

Με απόφαση της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ την Πέμπτη το βράδυ (17/8), και με αιτιολογία την παραβίαση του Καταστατικού, τα προσφεύγοντα σωματεία ΟΦΗ 94 (είναι μέλος του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου) και ΑΕ Καμηλαρίου, καθώς και το μέλος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Γιώργος Βοζηδάκης, διεγράφησαν από μέλη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ τούς δίνει προθεσμία ως τις 09:00 σήμερα το πρωί, ώρα κατά την οποία εκδικάζεται η προσφυγή τους στο Πρωτοδικείο κατά των εκλογών, ώστε να αποσύρουν τις ενέργειές τους, προκειμένου να άρει τις ποινές τους.

Θυμίζουμε πως η FIFA θεωρεί τις προσφυγές αυτές παραβίαση του αυτοδιοίκητου και υπάρχει άμεση απειλή Grexit, αν γίνουν αποδεκτές, διότι έπρεπε να γίνουν στα αρμόδια αθλητικά δικαστήρια και όχι στα πολιτικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία εκπροσώπων της F.I.F.A. και της U.E.F.A., λαμβάνοντας υπόψη την παραβίαση του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και ιδίως των άρθρων 10.4, 13.1α, 13.1ζ, 13.1ιδ, 13.2, 62 και 63, η οποία έλαβε χώρα με την προσφυγή σε ένδικο μέσο, άλλο πλην του προβλεπομένου από το καταστατικό της Διαιτητικού Δικαστηρίου, και η οποία συνιστά παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και θέτει σε σοβαρότατο κίνδυνο την επαναφορά του ελληνικού ποδοσφαίρου σε εύρυθμη διοικητική κατάσταση και ομαλή αθλητική λειτουργία, αποφασίζει -δυνάμει των άρθρων 14 και 37 του καταστατικού της Ε.Π.Ο.- την αναστολή ιδιότητας μέλους των συλλόγων ΟΦΗ 94 και Α.Ε. Καμηλαρίου, καθώς και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου (Ε.Π.Σ. Ηρακλείου) κ. Βοζηκάκη Γεωργίου. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ.

Η αναστολή αίρεται αυτοδικαίως, εφόσον οι παραπάνω παραιτηθούν από το παραπάνω αντίθετο με τα καταστατικά της Ε.Π.Ο., της F.I.F.A. και της U.E.F.A. διάβημά τους, ως την Παρασκευή 18.08.2017 και ώρα 09.00".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΕΚΤΟΣ

Απειλή Grexit από FIFA και UEFA

 
SHARE

BEST OF NETWORK

INFOGRAPHIC

Τα υποβρύχια της Μεσογείου. Οι συσχετισμοί δυνάμεων Ελλάδας Τουρκίας

Ποια είναι η χώρα που διαθέτει τα περισσότερα υποβρύχια στην Ευρώπη και ποιες είναι οι οκτώ χώρες της Μεσογείου που έχουν στην κατοχή τους

Γιατί ο Νεϊμάρ δεν θα γίνει ποτέ σπουδαίος

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μας δίνει όλο και περισσότερες αφορμές να θεωρήσουμε ότι θα μείνει για πάντα ένας ανώριμος παικταράς.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κόλαση στο Αφρίν: Στο έλεος λεηλασιών και καταστροφών από τους 'απελευθερωτές΄ του Ερντογάν

Οι δυνάμεις που κατέλαβαν την πόλη αρπάζουν τα πάντα στο πέρασμά τους, από τρόφιμα μέχρι κοσμήματα, μεταφέροντας ότι λεηλατούν εκτός πόλης με κομβόι φορτηγών

Ένας δημοσιογράφος ακολούθησε τον κατά πολλούς πιο γρήγορο Έλληνα ράπερ από τον Βύρωνα μέχρι τη Σπάρτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24