ΕΠΟ

Άνοιξε μέτωπα με την Αθλητική Δικαιοσύνη ο Αλαφούζος

Άνοιξε μέτωπα με την Αθλητική Δικαιοσύνη ο Αλαφούζος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο σκαμνί του πειθαρχικού οργάνου της Super League αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ αναμένεται να καθίσει ο Γιάννης Αλαφούζος μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα με την Ξάνθη.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα κληθεί σε απολογία από το πειθαρχικό όργανο του συνεταιρισμού μετά τα όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Σταύρος Μάνταλος για την επίσκεψη του στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα. Η αποχή των δικηγόρων όμως, συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 15/2 οπότεεκδίκαση της υπόθεσης που θα οριστείτο πιθανότερο για την Παρασκευή 12/1 θα αναβληθεί.

Ο αθλητικός δικαστής

Το άρθρο 12, παράγραφος 5 του πειθαρχικού κώδικα αναφέρει ότι «απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο αποδυτηρίων διαιτητών οποιουδήποτε αξιωματούχου και ποδοσφαιριστή των ομάδων. Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 26, παρ. 1,2,3 του Πειθαρχικού Κώδικα».

Το άρθρο 26 «για δυσφήμηση τουαθλήματος» προβλέπει πρόστιμο από 20.000 έως 50.000 ευρώ, ή και ακόμη απαγόρευση εισόδου στον εν γένει χώρο του γηπέδου τουλάχιστον για τρεις μήνες και απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον για τρεις μήνες.

Η πειθαρχική δίωξη

Στον Γιάννη Αλαφούζο θα ασκηθεί, εκτός απρόοπτου, και πειθαρχική δίωξη από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς για τις δηλώσεις, μετά το φινάλε της αναμέτρησης. Το άρθρο 25 του πειθαρχικού κώδικα για «δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων» προβλέπει χρηματική ποινή τουλάχιστον 10.000 ευρώ με υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων, ποινή την οποία θα επιβάλλει η νεοσύστατη επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ από την οποία ο Γιάννης Αλαφούζος θα κληθεί σε απολογία.

Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται επίσης, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικού χώρου καιαπαγόρευση συμμετοχής σ' οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, τριών ή και τουλάχιστον έξι μηνών! Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ για τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών του.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ