ΕΛΛΑΔΑ

Διπλωματικό επεισόδιο για τον Μάκη Ψωμιάδη

Διπλωματικό επεισόδιο για τον Μάκη Ψωμιάδη
INTIME SPORTS

Έχουν περάσει πέντε μήνες από την σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη, όμως οι Σκοπιανοί δεν δείχνουν πρόθεση να συναινέσουν στην έκδοση του πρώην παράγοντα της Καβάλας στην χώρα μας. Πρόβλημα και με την ονομασία των Σκοπίων.

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί η περίπτωση του Μάκη Ψωμιάδη. Ο πρώην παράγοντας της Καβάλας, παραμένει στις φυλακές των Σκοπίων και η έκδοσή του στην χώρα μας παραμένει άγνωστο αν θα επιτευχθεί.

Η ελληνική δικαιοσύνη έχει σχηματίσει φάκελο για την υπόθεση των στημένων με όλα τα στοιχεία για το ποιόν του Μάκη Ψωμιάδη, όμως ακόμα δεν φαίνεται λύση στον ορίζοντα.

Άγνωστο παραμένει αν οι Σκοπιανοί θα τον αφήσουν ελεύθερο με ή χωρίς περιοριστικούς όρους, αν θα γίνει η έκδοσή του ή αν τελικά παραμείνει στη φυλακή της γειτονικής χώρας. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Σκοπιανοί πρέπει να αποφασίσουν μέχρι τις 15 Μαΐου, όταν και συμπληρώνονται έξι μήνες από την φυλάκισή του.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να επισπευθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του επικαλούμενη την Ευρωπαϊκή Σύμβαση περί εκδόσεων εγκληματιών και εκφράζουν την απορία τους προς τους Σκοπιανούς για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Κάπου εδώ μπαίνει και το θέμα της διπλωματίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Τα έγγραφα με τα στοιχεία ήταν αρχικά μεταφρασμένα στα γαλλικά και στη συνέχεια στα αγγλικά, με τους Σκοπιανούς να ζητούν να απαλειφθεί ο όρος FYROM. Αυτή είναι η πρώτη φορά που σε θέμα ανταλλαγής κρατουμένων τίθεται το ζήτημα της ονομασίας και ουσιαστικά αποτελεί εμπόδιο.

Πηγή: "Τα Νέα"

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ