STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ζε Ελίας - Κοντρέρας: "Το δικό μας ντέρμπι"

Ζε Ελίας - Κοντρέρας: "Το δικό μας ντέρμπι"

Πάμπλο Κοντρέρας και Ζε Ελίας μιλούν στο Sport24.gr για τις ιδιαιτερότητες των αγώνων μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Τι λένε για την ένταση και το άγχος αυτών των αγώνων, αλλά και ποια είναι η πρόβλεψή τους.

Οι ιδιαιτερότητες των ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ξετυλίγονται μέσα από τις αφηγήσεις δύο ανθρώπων που υπήρξαν πρωταγωνιστές σε αυτά με τον έναν ή άλλον τρόπο. Ζε Ελίας και Πάμπλο Κοντρέρας ανατρέχουν στη μνήμη τους και μιλούν για τις εμπειρίες τους.

Η ένταση πριν τον αγώνα

Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ. ΠΑΟΚ εναντίον Ολυμπιακού. Αθήνα και Θεσσαλονίκη ζουν στους ρυθμούς της αναμέτρησης μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή της, αλλά ποια είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα; Καταλαβαίνουν οι ξένοι ποδοσφαιριστές το διακύβευμα της αναμέτρησης; Δείτε τι απαντούν στο Sport24.gr, Ζε Ελίας και Πάμπλο Κοντρέρας.

Ζε Ελίας: "Είναι ένας πόλεμος. Το καταλαβαίνεις στην ατμόσφαιρα ότι ο όλος ο κόσμος ασχολείται με αυτό. Μπορεί να μην ξέρουμε να διαβάζουμε τις εφημερίδες, αλλά ο κόσμος στις προπονήσεις που ζητά τη νίκη περνά το μήνυμα, όλα δείχνουν ότι έρχεται ένα μεγάλο παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστοι από αυτό. Είναι σαφές ότι νιώθουμε και εμείς αυτή την ένταση, το καταλαβαίναμε όλη την εβδομάδα, προετοιμαζόμασταν για ένα πόλεμο."

Ζε Ελίας - Κοντρέρας: "Το δικό μας ντέρμπι"
INTIME SPORTS

Κοντρέρας: "Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και το έζησα και από τις δύο πλευρές. Ανεξάρτητα από το βαθμολογικό κίνητρο, αυτό του γοήτρου είναι που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο. Θα ήταν ανόητο να πει κανείς ότι οι ποδοσφαιριστές μένουν έξω... από το χορό. Μας επηρεάζει, γιατί καταλαβαίνουμε όλη αυτή την ένταση που υπάρχει."

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÊÕÐÅËËÏ 2008)<br>
OLYMPIAKOS - PAOK (CUP 2008)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÊÕÐÅËËÏ 2008)
OLYMPIAKOS - PAOK (CUP 2008) INTIME SPORTS

Άγχος, ένταση και νευρικότητα

Το Sport24.gr ρώτησε το Βραζιλιάνο μέσο και το Χιλιανό αμυντικό, τι ιδιαίτερο μπορεί να έχουν οι προπονήσεις την εβδομάδα πριν το ντέρμπι. Η ένταση, το άγχος, η νευρικότητα αυξάνονται;

Ζε Ελίας: "Φυσικά και έχεις άγχος, μάλλον να μην το πω άγχος. Ευθύνη είναι, δεν θες να χάσεις. Αλλά στις προπονήσεις, φυσιολογικά, δεν αλλάζει κάτι. Προετοιμάζεσαι, όπως σε όλα τα άλλα παιχνίδια. Υπάρχει το άγχος, υπάρχει η ένταση, δέχομαι ότι όλα αυτά μπορεί να είναι στον υπερθετικό βαθμό, αλλά από τεχνικής σκοπιάς δεν αλλάζει κάτι."

Ζε Ελίας - Κοντρέρας: "Το δικό μας ντέρμπι"
INTIME SPORTS

Κοντρέρας: "Η ένταση είναι μεγαλύτερη, οι φωνές και οι παρατηρήσεις, περισσότερες ίσως. Όλα αυτά, γιατί δεν επιτρέπονται τα λάθη. Αλλά, πέρα από τις τακτικές οδηγίες και τις τεχνικές ενδεχομένως που μεταβάλλονται ανάλογα με τον αντίπαλο, είναι ένα παιχνίδι. Πολλά είναι που παίζονται στο ψυχολογικό τομέα. Εκεί, ίσως και να κρίνεται το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού."

Ζε Ελίας - Κοντρέρας: "Το δικό μας ντέρμπι"
INTIME SPORTS

Τα δικά μας ντέρμπι

Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν υπάρξει πρωταγωνιστές αυτών των ντέρμπι, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Ο Ζε Ελίας και ο Πάμπλο Κοντρέρας θυμούνται μερικά χαρακτηριστικά ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και εξομολογούνται τι τους έκανε εντύπωση.

Ζε Ελίας: "Θυμάμαι ένα παιχνίδι στην Τούμπα και το κλίμα που επικρατούσε, ήταν κλίμα πολέμου. Ήμασταν σαν σε... απομόνωση σε μία τέτοια αναμέτρηση. Κατάλαβα ότι αυτό δεν είναι ένα απλό ντέρμπι, ότι η αντιπαλότητα αγγίζει το κόκκινο, μερικές φορές ξεπερνά τα όρια. Φυσικά θυμάμαι και το παιχνίδι που σκόραρα"

Ζε Ελίας - Κοντρέρας: "Το δικό μας ντέρμπι"
INTIME SPORTS

Κοντρέρας: "Έχω παίξει πολλά ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, είναι δύσκολο να τα θυμηθώ όλα. Όλα πάντως, είχαν ένταση και πάθος, αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Θυμάμαι και τα ντέρμπι στην Τούμπα, και αυτό στο "Γ. Καραϊσκάκης. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν αγωνίστηκα απέναντι με τη φανέλα του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ."

Ζε Ελίας - Κοντρέρας: "Το δικό μας ντέρμπι"
INTIME SPORTS

Τα προγνωστικά και η ευχή

Σαν τελευταία ερώτηση αφήσαμε στον Ζε Ελίας και τον Πάμπλο Κοντρέρας τα προγνωστικά τους για το ντέρμπι, ποιος έχει το προβάδισμα αλλά και τη κοινή τους προτίμηση. Δείτε τι απαντούν στο Sport24.gr:

Ζε Ελίας: "Νομίζω προβάδισμα για τη νίκη έχει ο Ολυμπιακός, αφού παίζει και στην έδρα του. Εγώ δεν είμαι και πολύ αντικειμενικός (γέλια), οπότε θέλω να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Σαν θεατής, θέλω να δω ένα ντέρμπι γεμάτο πάθος, γεμάτο ένταση, αλλά όλα μέσα σε αθλητικά πλαίσια."

Ζε Ελίας - Κοντρέρας: "Το δικό μας ντέρμπι"
INTIME SPORTS

Κοντρέρας: "Δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά εάν υπάρχει κάποιος που να έχει προβάδισμα, αυτός είναι ο γηπεδούχος. Όλα αυτά τα παιχνίδια, κρίνονται στα σημεία, στις λεπτομέρειες. Το σημαντικό είναι να διεξαχθεί μία αναμέτρηση, χωρίς έκτροπα."

Ζε Ελίας - Κοντρέρας: "Το δικό μας ντέρμπι"
INTIME SPORTS

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ