STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια - ΑΕΚ 0-4

Βέροια - ΑΕΚ 0-4
Καλογέρης, Κορδέρο, Φούντας, πανηγυρική

Σε ένας ματς δίχως αύριο και για τις δύο ομάδες, η ΑΕΚ έκανε περίπατο μέσα στην Βέροια και επικράτησε με το μεγαλύτερο της σκορ για την φετινή σεζόν, 0-4. MVP o Φούντας, τραγική εμφάνιση για τους γηπεδούχους.

Και οι δύο ομάδες προερχόντουσαν από δύο ήττες και οι δύο ομάδες ψάχνανε τους τρεις βαθμούς της νίκης για να ξεκολλήσουν στην βαθμολογία, αλλά μόνο μια ήθελε πραγματικά να κάνει νέα αρχή στο πρωτάθλημα.

Με την καλύτερη της εμφάνιση για την εφετινή σεζόν, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα την Βέροια με 0-4 πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη της νίκη, την στιγμή που οι γηπεδούχοι γνώριζαν την μεγαλύτερη τους ήττα για φέτος.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής:Μιχαήλ Βοσκάκης

Πρώτος Βοηθός: Αλέξανδρος Γρεβένης

Δεύτερος Βοηθός: Σπυρίδων Γουργιώτης

Βέροια (Καρύδας): Λόπες, Γεωργιάδης, Καλί, Ορέστες, Αμαραντίδης, Ζε Βιτόρ (Καλογέρης 46') , Καφές, Ολαϊτάν, Μπάργκαν, Καλτσάς, Ιωάννου (Κόστλι 46')

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κορδέρο, Φούντας, Κατίδης (Αρκούδας 84'), Γκερέιρο (Κοτσαρίδης 79'), Φουρτάδο (Σταματής 70'), Λαγός, Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής

Σκορ: Κατίδης 19' (0-1), Φούντας 24' (0-2), Γκερέιρο 57' (0-3 πεν.), Σταματής 89' (0-4)

Κίτρινες: Κουτρουμπής 41', Λαγός 45'+, Καλογέρης 49', Καφές 56' (κοκ.) Γκερέιρο 57', Φέτσης 60', Βλάχος 73'

Ηταν... ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό

Με στόχο τους την πρώτη νίκη μετά από δύο ισάριθμες ήττες, Βέροια και ΑΕΚ είχαν μονόδρομο τους τρεις βαθμούς. Στο 5' η πρώτη καλή φάση του αγώνα για την Βέροια, όταν ο Μπαργκάν μετά από σέντρα του Ολαιτάν στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 8' όταν ο Λαγός από τα αριστερά, έβγαλε την σέντρα και ο αφύλακτος Κατίδης έπιασε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει.

Από εκείνη την φάση οι φιλοξενούμενοι ξεπέρασαν το άγχος των πρώτων λεπτών και ανέβασαν ρυθμό πιέζοντας ψηλά και ψάχνοντας για την πρώτη καλή στιγμή.

Κατίδης απευθείας... και γκολ

Η φάση αυτή ήρθε στο 19' και μάλιστα ήταν γκολ. Ο Κατίδης κέρδισε φάουλ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, ανέλαβε την εκτέλεση ο ίδιος, έστειλε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής, ο Φουρτάδο έκανε κίνηση φορ για να πιάσει την κεφαλιά, ο Λόπες της Βέροιας μπερδεύτηκε και η μπάλα αφού έσκασε κάτω εν συνεχεία κατέληξε στην κλειστή του γωνία για το 0-1.

Το γκολ αυτό πάγωσε τους γηπεδούχους που αναγκάστηκαν να βγούνε μπροστά για να πετύχουν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης. Είναι αξιοσημείωτο πως στην άμυνα, όταν έκανε επίθεση η Βέροια, έμεναν δύο παίκτες στην σέντρα!

Το συγκεκριμένο "στήσιμο" των παικτών μόλις στο πρώτο 20λεπτο, πλήρωσαν οι γηπεδούχοι στην αμέσως επόμενη καλή φάση που έγινε και πάλι γκολ για την ΑΕΚ.

Γκολ αλά... Φούντας

Σε επίθεση της Βέροιας λοιπόν, η άμυνα της ΑΕΚ έδιωξε μακριά, ο Αμαραντίδης που είχε μείνει πίσω, έκανε λάθος εκτίμηση ο Φούντας με τριμερή ταχύτητα του έκλεψε την μπάλα, βγήκε στην αντεπίθεση και είδε τον Λόπες εκτός εστίας, με αποτέλεσμα να πλασάρει από μακριά και να γράψει άνετα το 0-2.

Το σκορ όπως είναι αναμενόμενο, έδωσε άλλο αέρα στα πόδια των παικτών του Έβαλντ Λίνεν που προσπάθησαν με ηρεμία να εκμεταλλευτούν την αντεπίθεση καθώς οι γηπεδούχοι έπρεπε να βγούνε μπροστά.

Στο 31' η παίκτες της 'Ένωσης έπαιξαν πολύ ωραία την αντεπίθεση με τον Κατίδη να βγαίνει από τα αριστερά, ο τελευταίος είδε τον Κορδέρο από τα δεξιά και άλλαξε πλευρά με τον Ισπανό να κοντρολάρει και λίγο πριν μπει στην περιοχή να σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει σε πόδια αμυνόμενου και να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι και κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να παίζει έξυπνα και να μην αφήνει την Βέροια να κάνει παιχνίδι.

Μπήκε δυνατά η Βέροια, αλλά η ΑΕΚ σκόραρε

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου δεν άφηνε δυνατότητα επιλογής για την Βέροια, παρά μόνο να βγει μπροστά να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να μπει ξανά στο παιχνίδι. Στο 47' ο Καφές, μετά από κόρνερ πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το αριστερό παραθυράκι του Κωνσταντόπουλου.

Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 54' με προσωπική προσπάθεια του Φούντα, ο οποίος πήγε σε κατά μέτωπο επίθεση, πέρασε τον αντίπαλο του, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει έγκαιρα με τον Λόπες να βγαίνει και να μπλοκάρει.

Για την μπέμπα του Ρότζερ... 0-3

Ότι δεν κατάφερε δύο λεπτά νωρίτερα ο Φούντας, το πέτυχε ο Γκερέιρο από την βούλα του πέναλτι. Στο 56' εκπληκτικός συνδυασμός στην επίθεση για την ΑΕΚ, ο Κορδέρο από τα αριστερά έδωσε πάσα στον Κατίδη ο οποίος έκανε προσποίηση και άφησε την μπάλα για τον Γκερέιρο που πλάσαρε στην κίνηση, ο Λόπες έδιωξε ασταθές, και ο Φουρτάδο τρέχοντας να πλασάρει εκμεταλλευόμενος στην φάση, ο Καφές τον ανατρέπει και ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι, παρότι στη φάση η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ρότζερ Γκερέιρο ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και πανηγύρισε βγάζοντας την φανέλα με το πρώτο του παιδί να είναι φωτογραφία στην μπλούζα που φόραγε. Φυσικά δέχτηκε την κίτρινη κάρτα επειδή πανηγύρισε με αυτό τον τρόπο, κάτι που εκνεύρισε τον Λίνεν γιατί πριν βγάλει την μπλούζα του φώναζε να μην το κάνει.

Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ηρέμησε το ματς, δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους. Η Βέροια προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά χωρίς να έχει αποτελέσματα. Στο 78' σουτ του Μπαργκάν, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα.

Μπήκε ο Σταματής και 0-4

Και ενώ η Βέροια προσπαθούσε για ένα γκολ, η ΑΕΚ πέτυχε το τέταρτο τέρμα της. Ο Σταματής που είχε περάσει στην θέση του Φουρτάδο λόγω τραυματισμού του Πορτογάλου, στο 89' δέχτηκε την κάθετη μπάλα από τον Κορδέρο και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Λόπες, ολοκληρώνοντας τον αγώνα για την ΑΕΚ μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

MVP του αγώνα

Ο "Βενιαμίν" της ΑΕΚ, ο Ταξιάρχης Φούντας για ακόμα ένα ματς ήταν ο σημαντικότερος παίκτης του δικεφάλου, παρότι στο σύνολο η εικόνα της ομάδας του ήταν άψογη. Ο νεαρός μέσος πέτυχε το δεύτερο γκολ, ενώ δημιούργησε αρκετές φορές κίνδυνο στην αντίπαλη άμυνα.

Αδύναμος κρίκος

Η συνολική εικόνα της Βέροιας που φάνηκε να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα απέναντι στην ΑΕΚ και παρέμεινε για 6ο συνεχόμενο ματς χωρίς τους τρεις βαθμούς.

Στατιστικά Αγώνα

0 Γκολ 4
0 Ασίστ 1
5 Τελικές Προσπάθειες 10
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4
1 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
3 Κεφαλιές 1
4 Αποκρούσεις 1
5 Επεμβάσεις 18
30 Κλεψίματα 37
15 Φάουλ 16
5 Οφσάιντ 1
7 Κόρνερ 3
52 Λάθη 43
3/20 Γεμίσματα 1/9
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ