STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια - Εργοτέλης 0-1

Βέροια - Εργοτέλης 0-1
Εργοτέλης INTIME SPORTS

''Ζωντανός'' στην προσπάθεια για παραμονή στη Superleague έμεινε ο Εργοτέλης, που νίκησε τη Βέροια 1-0 στην Ημαθία. Ο Γκορκς (14') σημείωσε το γκολ που χάρισε το τρίποντο στους Κρητικούς, δοκάρι είχε ο Ολαϊτάν στο 76'.

Η Βέροια που έχει ξεκαθαρίσει εν πολλοίς με το θέμα της παραμονής δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν ψυχωμένο Εργοτέλη, που είχε αντιληφθεί την κρισιμότητα της αναμέτρησης.

Στην επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας του Ηρακλείου ο Γιάννης Ταουσιάνης καθοδήγησε τον Εργοτέλη στο τρίποντο, όπως ακριβώς το είχε πράξει και με τον ΟΦΗ. Η Βέροια πέρα από δυο-τρεις καλές στιγμές δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και γνώρισε την ήττα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

ΒΕΡΟΙΑ (Κ. Γκρανέρο): Τζινάρ, Νέτο, Καλί, Μπράβο, Βέρτζος, Βάσκες (66' Τάτος), Βεργώνης (78' Μπαργκάν), Καλτσάς, Καμπαγέρο, Ντουμίτρου, Κάμπορα (59' Ναζλίδης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας, Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Γκέντσογλου (85' Χαντί), Κοζορώνης, Καζναφέρης, Χαλκιαδάκης (66' Ολαϊτάν), Σολάρι (75' Τζίλας), Ουλά.

Γκολ: Γκορκς (14')

Κάρτες: Βεργώνης (26'), Καλί (58'), Μπράβο (90') - Καζναφέρης (90'+1')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Εργοτέλης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Στο 14', και κόντρα στη ροή του ματς μια και η Βέροια είχε τον απόλυτο έλεγχο, η ομάδα του Ηρακλείου έγραψε το 0-1 με τον Γκορκς. Αρχικά το σουτ του Γκέντσογλου απέκρουσε ο Τζινάρ, ο Λετονός πήρε το ριμπάουντ και από κοντά βρήκε δίχτυα. Η Βασίλισσα του Βορρά άσκησε πίεση για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 17' το καλοτραβηγμένο σουτ του Καλτσά αποσόβησε ο Σαράνοφ, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Κάμπορα στο 19'. Στο 26' ο Βεργώνης σκόραρε, ύστερα από σέντρα-σουτ του Καλτσά, αλλά με το χέρι, για αυτό ορθώς ακυρώθηκε το τέρμα και επίσης σωστά ''κιτρινίστηκε'' ο χαφ της Βέροιας. Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 34', με την κεφαλιά του Ντουμίτρου να αποκρούει ο Σαράνοφ.

Βέροια - Εργοτέλης 0-1
INTIME SPORTS

Στο δεύτερο μέρος οι ''κυανέρυρθοι'' δεν μπήκαν καλά και ο Εργοτέλης κρατούσε με σχετική ευκολία το 0-1. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι και το 75' δεν έγινε καμία απολύτως φάση. Στο 76', μάλιστα, ο Ολαϊτάν πραγματοποίησε συρτό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Τζινάρ. Απάντησε η ομάδα της Ημαθίας στο 83', όταν το σουτ του Ραούλ Μπράβο από μακρινή απόσταση πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία στο 86' πάλι από τους γηπεδούχους, με τον Νέτο να επιχειρεί εξαιρετική προσπάθεια, να δίνει στον Βέρτζο, ο οποίος από θέση βολής έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Σαράνοφ. Στο 89' ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι στην ανατροπή του Ναζλίδη από τον Πίτσο και το 0-1 έμεινε έως το φινάλε.

Η φάση του αγώνα

Θα σταθούμε στη φάση του τέρματος, που έκρινε και το ματς. Οι αλλεπάλληλες κόντρες ωφέλησαν τον Γκορκς που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Βέροια - Εργοτέλης 0-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Λιαχούδης πήρε σωστή απόφαση να ακυρώσει το τέρμα του Βεργώνη, ο οποίος χρησιμοποίησε το χέρι για να σκοράρει. Βέβαια στο 89' ο Πίτσος φαίνεται να ανατρέπει τον Ναζλίδη και θα έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα επιλέξουμε τον Γκορκς. Ο Λετονός στόπερ όχι μόνο χάρισε τη νίκη στον Εργοτέλη με το γκολ που σημείωσε, ήταν και ο ηγέτης των μετόπισθεν. Κατηύθηνε εξαιρετικά την άμυνα των Κρητικών και είχε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του τριπόντου.

Μας άρεσε

Ο Εργοτέλης ''καιγόταν'' για τη νίκη και απέναντι σε έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο έφυγε με τη νίκη από τη Μακεδονία. Μας άρεσε που οι Κρητικοί δεν το βάζουν κάτω και που παρά τις λίγες πιθανότητες για παραμονή διεκδικούν μέχρι τέλους ό,τι μπορούν.

Βέροια - Εργοτέλης 0-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα στο Δημοτικό στάδιο της Βέροις ήταν τραγική. Όχι ότι η Βασίλισσα του Βορρά έχει πολύ κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια της, αλλά και οι παντελώς άδειες κερκίδες μετά την απόφαση της κυβέρνησης είναι κάτι που προκαλεί απογοήτευση.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ