STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τρελά λεφτά σε πρόστιμα οι ΠΑΕ της Super League

Τρελά λεφτά σε πρόστιμα οι ΠΑΕ της Super League
Επεισόδια Αστυνομια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έρευνα του Sport24.gr. Κοντά στο 1.500.000€ έχει στοιχίσει στις 16 ΠΑΕ της Super League η συμπεριφορά των οπαδών τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Δείτε αναλυτικά τα πρόστιμα.

Όταν το προηγούμενο καλοκαίρι ο συνεταιρισμός της Super League συμφωνούσε με… κρύα καρδιά στις αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι εννέα μήνες μετά, οι 16 ΠΑΕ θα κινδύνευαν με κραχ!

Χωρίς χορηγό στο πρωτάθλημα, σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα που όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, ότι δεν έβαλε μυαλό στις τάξεις των οπαδών. Αντίθετα, πρόσθεσε ένα τεράστιο πονοκέφαλο στις διοικήσεις των ΠΑΕ που έχουν κληθεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος περίπου 1.5 εκατομμύριο ευρώ!

Για την ακρίβεια 1.428.000 ευρώ από πρόστιμα είτε του μονομελούς πειθαρχικού οργάνου της Super League, είτε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας (αμφότερες αποτελούνται πλέον από τακτικούς δικαστές που δικάζουν με άλλη φιλοσοφία σε σχέση με το μεικτό σύστημα από συνταξιούχους και δικηγόρους), είτε από διοικητικά πρόστιμα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος 4326/2015 που ψηφίστηκε πέρσι τέτοιο καιρό περίπου.

Οι… άτακτοι «μεγάλοι»

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πρωταθλητής στα πρόστιμα είναι ο Παναθηναϊκός με 371.250 ευρώ, από τα οποία οι 280.000 ευρώ «προέρχονται» από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον προηγούμενο Νοέμβριο που δεν ξεκίνησε ποτέ. Οι «πράσινοι» ακόμη προσπαθούν να ρίξουν το πρόστιμο στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ εξαιτίας της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων.

2. ΠΑΟΚ: Στην δεύτερη θέση φιγουράρει ο ΠΑΟΚ με 301.500 ευρώ, οι 100.000 από τις οποίες του επιβλήθηκαν για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό για τον οποίο εκκρεμεί η έφεση. Δεν υπολογίζεται στο ποσό αυτό και το πρόστιμο των 110.000 ευρώ από την UEFA και τον Σταύρο Κοντονή για τον αγώνα με την Ντόρτμουντ.

3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: τρίτος είναι ο Ολυμπιακός με 245.850 ευρώ εκ των οποίων οι 50.000 είναι για τον αγώνα με τον Πλατανιά και οι 43.000 για το παιχνίδι στην Βέροια ενώ οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν και με 80.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για τους αγώνες με Λεβαδειακό και Βέροια. Δεν υπολογίζονται οι 25.000 ευρώ από την UEFA για τα όσα έγιναν πριν από τον αγώνα με την Άντερλεχτ.

4. ΑΕΚ: Με 227.500 ευρώ ακολουθεί η ΑΕΚ που μόνο για το παιχνίδι στο Περιστέρι, για το οποίο εκκρεμεί η έφεση, τιμωρήθηκε με 70.750 ευρώ.

Και οι τέσσερις «λοιπόν» έχουν τιμωρηθεί με 1.146.100 από το συνολικό 1.42 εκατ. ευρώ που έχει επιβληθεί σε όλες τις ομάδες. Την ίδια ώρα, στην αντίπερα όχθη, η Βέροια δεν έχει κληθεί ούτε μία φορά σε απολογία και δεν έχει καταβάλλει ούτε ευρώ σε πρόστιμο.

Αναλυτικά:

Τρελά λεφτά σε πρόστιμα οι ΠΑΕ της Super League
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ