STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10 Greatness, 15η αγωνιστική: Εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το "τρένο" του Λουτσέσκου και το "κράξιμο" στον Μπέντο. Το "εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο" στο ΑΕΛ-Παναθηναϊκός, το "έμφραγμα" στο ΟΑΚΑ κι ο σούπερ-σταρ Ντοναρούμα. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 Greatness της 15ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 Greatness της 15ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

Το “τρένο” του Λουτσέσκου και το “κράξιμο” στον Μπέντο. Το “εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο” στο ΑΕΛ-Παναθηναϊκός, το “έμφραγμα” στο ΟΑΚΑ κι ο σούπερ-σταρ Ντοναρούμα. Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

10. “ΧΛΩΜΙΑΣΕ” Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ήταν αναμενόμενο. Ο Ατρόμητος με τον Κορακάκη βελτιώθηκε, σοβαρεύτηκε, πήρε μεγάλα αποτελέσματα, αλλά είχε μαζί και μπόλικη ρέντα. Το χορτάρι εννιά φορές στις δέκα είναι δίκαιο, ό,τι σου δίνει στο παίρνει πίσω και το αντίστροφο. Με τον Παναθηναϊκό ήρθε η πρώτη ήττα και στα Περιβόλια ήρθε για πρώτη φόρα η δεύτερη σερί ήττα με τον Κορακάκη στον πάγκο.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Κομβική η απουσία του Ούμπιδες, κακός ο Τόνσο και ο Ατρόμητος έχασε λίγο ύψος γιατί η αλήθεια είναι πως είχε ανέβει ψηλότερα απ’όσο θα έπρεπε.

9 BREAKING NEWS: ΝΙΚΗΣΕ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Βγείτε στους δρόμους, χτυπήστε τις καμπάνες. Το σερί του Πλατανιά έλαβε τέλος. Η ομάδα του Παράσχου έτρεχε το μεγαλύτερο σερί αγώνων χωρίς νίκη, αφού το τελευταίο της τρίποντο ήταν την 4η αγωνιστική στις 17 Σεπτεμβρίου. Ακριβώς τρεις μήνες μετά, κι αφού μεσολάβησαν εννέα αγώνες χωρίς νίκη και μόλις δύο γκολ, ο Πλατανιάς πανηγύρισε ξανά, με το 3-0 επί του Ατρομήτου.

Όπως μου λέει και ο Πέτρος Παπαμακάριος, ο δάσκαλος Παράσχος νίκησε τον μαθητή Κορακάκη και ο Πλατανιάς θα περάσει τις γιορτές ψάχνοντας φορ, γιατί δεν βγαίνει μόνο με τους περιφερειακούς Μανούσο-Γιακουμάκη.

8. “ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ, ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΧΕΣ”

“Εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο, εδώ είναι ΑΕΛ” έγραφε το πανό των οργανωμένων. “Εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες, δεν πιάνουν οι ευχές” απάντησαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Ο,τι κι αν εννοούσαν οι οπαδοί, οι παίκτες το πήραν κυριολεκτικά. Έκαναν την πρώτη τελική του αγώνα στο 35’ και φρόντισαν να πλακώνονται και στα 90’.

Το πως δεν αποβλήθηκαν οι Μπεργκ-Μονιάκης και το πως η ΑΕΛ τελείωσε τον αγώνα με μόλις δύο κίτρινες είναι κάτι που γνωρίζει μόνον ο διαιτητής Παπαδόπουλος. Αλλά, όντως, εκεί δεν ήταν ποδόσφαιρο.

7. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ο Πανιώνιος πέρασε μια μίνι κρίση, όταν απ’τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου είχε μόνο μία νίκη σε πέντε αγώνες. Σιγά-σιγά τα πράγματα βελτιώθηκαν και η ομάδα του Μιλόγεβιτς πάει στις γιορτές με δύο σερί νίκες, με τεσσάρα στη Λιβαδειά και αήττητη στους τελευταίους πέντε αγώνες της. Κυνηγάει την πεντάδα, αλλά θα είναι δύσκολο να τα καταφέρει αν χάσει τον Ασναριφάρντ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Μέχρι να δούμε τι θα συμβεί με αυτόν, κρατάμε το γεγονός πως μετά από 12 αγώνες ο Πανιώνιος έχει έναν βαθμό λιγότερο απ’τον Παναθηναϊκό, έναν περισσότερο απ’την ΑΕΚ και τέσσερις απ’τον ΠΑΟΚ.

6. ΕΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ 94’

Λες και η μπάλα ήθελε σώνει και ντε να δείξει στην ΑΕΚ και το άλλο της πρόσωπο. Την προηγούμενη αγωνιστική ο αντίπαλος έμεινε νωρίς με δέκα, η ΑΕΚ βρήκε γκολ στην κόντρα και μετά έφτασε εύκολα στο 4-0 με τον Λεβαδειακό. Κόντρα στον ΠΑΣ, η Ένωση ήταν αυτή που έμεινε πολύ νωρίς με δέκα, χάρις στην ακατανόητη ενέργεια του Αραβίδη, πάλεψε και μόχθησε για να βρει το 1-0 και τελικά έμεινε με την πίκρα στην ισοφάριση του Μαμπουλού στο 94’.

Εκτεθειμένος ο παίκτης του ΠΑΣ, αλλά είναι σίγουρος πως ο επόπτης απλώς έχασε τη φάση στη γρήγορη εξέλιξη μετά το δοκάρι. Το αποδεικνύει η σωστή του απόφαση λίγα λεπτά νωρίτερα.

Γκολ-σοκ για την ΑΕΚ, αλλά εδώ που τα λέμε θα ήταν και περίεργο να πάει η Ένωση στις γιορτές ως δεύτερη του πρωταθλήματος μετά από τέτοια παρουσία σ’αυτά τα 12 ματς

5. ΔΕΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

Ο Ουζουνίδης έχει να αλλάξει πολλά στον Παναθηναϊκό. Το να εφαρμόσει το 4-4-2 και να το δουλέψει είναι το εύκολο, τα δύσκολα είναι η φυσική κατάσταση των παικτών, το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, οι νέες προσθήκες, η νοοτροπία, η παραγωγικότητα απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Δεν γίνεται να φτιαχτούν όλα μαζί, χρειάζεται χρόνος, δουλειά και σωστές επιλογές. Όμως, ας προστεθεί στα “πρέπει” και κάτι άλλο: δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να έχει έναν αρχηγό που είναι πρώτος στο τρέξιμο, στη μουρμούρα, στην γκρίνια και στην ένταση.

Δεν μπορεί ο Ουζουνίδης που μιλάει τόσο σωστά στις συνεντεύξεις, που βάζει διαρκώς θέμα νοοτροπίας και συμπεριφοράς να μη βλέπει πως ο Παναθηναϊκός έχει για αρχηγό κάποιον που δεν μοιάζει να βοηθάει σε μια τέτοια αλλαγή.

4. ΣΕΦΤΕ Ο ΚΑΜΠΟΣ, ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ Ο ΚΛΑΟΥΣ

Άνοιξε η κάνουλα. Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε, αφού βρήκε ένα γρήγορο προβάδισμα με αυτογκόλ στο πρώτο λεπτό και απέναντί του μια Κέρκυρα που δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που πήρε ισοπαλίες από Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό. Ο Μάτος συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα, ο Μπίσεσβαρ έκανε επιτέλους καλό ματς, ενώ φτάσαμε στο 12ο παιχνίδι για να δούμε τον Τζάλμα Κάμπος να σκοράρει στη Super League.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Όλα καλά, εκτός απ’τον Αθανασιάδη. Τι κι αν έβαλε πέντε ο ΠΑΟΚ, ο Κλάους δεν κατάφερε να βρει το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα. Η αντίδρασή του μετά το χαμένο πέναλτι, τα λέει όλα.

3. ΝΤΟΝΑΡΟΥΜΑ ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡ-ΣΤΑΡ

Ο Αστέρας αγχομαχάει, αλλά ο Ντοναρούμα λάμπει. Η ομάδα του Ελευθερόπουλου έπαιξε με τους τρεις τελευταίους του πρωταθλήματος και έφερε ισάριθμες ισοπαλίες με ΑΕΛ, Βέροια και Ηρακλή. Στο Καυτανζόγλειο έσωσε τον πόντο στο τέλος, αλλά και πάλι είχε ήρωα τον Ντοναρούμα.

Ο Ιταλός γκολκίπερ είναι εκ των κορυφαίων σε κάθε ματς, στη Θεσσαλονίκη έκανε οκτώ αποκρούσεις και κράτησε το καλύτερο στο τέλος. Η διπλή του επέμβαση στο 97’ θα είναι σίγουρα στα highlights του πρωταθλήματος.

Στιγμή που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

2. ΜΗΝ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Έχουμε συζητήσει για την κακή αμυντική συμπεριφορά. Έχουμε συζητήσει για τον τρόπο επίθεσης, τις σέντρες και τα άπειρα μακρινά σουτ. Το κάναμε όταν πολλοί δεν έβλεπαν κανένα πρόβλημα στον Ολυμπιακό του Μπέντο. Αλλά, να με συγχωρούν οι συνάδελφοι, αλλά ο αγώνας με τον Παναιτωλικό δεν προσφέρεται για κράξιμο.

Ναι, ο αντίπαλος πάλι βρήκε τετ-α-τετ, δύο αυτή τη φορά. Αλλά με την μπάλα ο Ολυμπιακός δεν είχε την κακή, μονότονη εικόνα που είχε στα προηγούμενα ματς στο Φάληρο. Αυτή τη φορά δεν είχε 16 σουτ εκτός περιοχής, λες και είναι οι Warriors, αλλά εκτέλεσε 12 φορές μέσα απ’το κουτί. Αυτή τη φορά έφερε τον φορ του, τον Καρντόσο, να έχει έξι σουτ εντός περιοχής, για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά οι φάσεις δεν ήρθαν μόνο μετά από κλέψιμο, αλλά και από συνεργασίες. Τα σηκώματα από πίσω στα ανεβάσματα του Φιγκέιρας έφεραν καθαρές ευκαιρίες, συνεργασία που μετά το παιχνίδι με τη Γιουνγκ Μπόις είχαμε σημειώσει πως δουλεύει ο Ολυμπιακός.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ναι, είναι ορατό σε όλους πως το κλίμα για τον Μπέντο είναι πολύ άσχημο. Αλλά να κρίνουμε ο,τι βλέπουμε στο χορτάρι, όχι απλώς να κράζουμε γιατί ξέρουμε πως υπάρχει δυσαρέσκεια για τον προπονητή. Είναι λίγο σόνικο να σου φαίνεται καλός ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη, στο Περιστέρι και με τον Λεβαδειακό και κακός με τον Παναιτωλικό.

1. ΤΟ “ΤΡΕΝΟ” ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Μην τα ξαναλέμε. Το δύσκολο για την Ξάνθη είναι να νικήσει εντός. Απ’τη στιγμή που έκανε δύο σερί άσους στα Πηγάδια, σιγά μην δεν περνούσε κι απ’τη Βέροια. Εύκολα, άνετα, με χατ-τρικ του Γιουνές, που για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι είναι δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, ένα γκολ πίσω απ’τον Ιντέγε.

Η Ξάνθη έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες, κάτι που φέτος έχει πετύχει μόνο ο Ολυμπιακός και κανείς άλλος. Και καμία άλλη ομάδα, ούτε καν ο Ολυμπιακός, δεν τρέχει σερί δέκα αγώνων χωρίς ήττα. Μόνο η Ξάνθη είναι δέκα αγώνες αήττητη, με έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, με τέρματα 15-5.

Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

Εσύ από πού θα δεις τον επόμενο αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας;;; Θα κάτσεις να τον δεις από καναπέδες, καφενεία, από κάποιο site με live streaming που θα κολλάει κιόλας;;; Όχι βέβαια! Αγόρασε προϊόντα, κράτα την άποδειξη, γίνε μέλος του Head & Shoulders Greatness Club στο Facebook και διεκδίκησε ένα διπλό VIP εισιτήριο στην κερκίδα της αγαπημένης σου ομάδας! Μπες στη σελίδα του Head and Shoulders στο Facebook και μάθε περισσότερα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ