STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10 Greatness, 14η αγωνιστική: Καρντόσο-όσο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το πρώτο γκολ του Όσκαρ Καρντόσο για τον Ολυμπιακό, που πέρασε απ’τα Γιάννενα. Ο Βιγιαφάνιες σε ρόλο Νταβίντ Σίλβα, ο Μάτος που είναι όαση στον ΠΑΟΚ και η ασταμάτητη Ξάνθη. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 Greatness της 14ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 Greatness της 14ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

Το πρώτο γκολ του Όσκαρ Καρντόσο για τον Ολυμπιακό, που πέρασε απ’τα Γιάννενα. Ο Βιγιαφάνιες σε ρόλο Νταβίντ Σίλβα, ο Μάτος που είναι όαση στον ΠΑΟΚ και η ασταμάτητη Ξάνθη. Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

10. ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΡΕΧΕΙ

Ο Πλατανιάς άντεξε ένα ημίχρονο στην Τούμπα και στο τέλος έφυγε με 3-0 απ’τη Θεσσαλονίκη. Η καταμέτρηση λέει πως η ομάδα του Παράσχου έχει πλέον εννέα σερί ματς χωρίς νίκη και το χειρότερο είναι πως σ’αυτά τα εννέα ματς έχει σημειώσει μόλις δύο γκολ.

Το τρομερό είναι πως ο Πλατανιάς ξεκίνησε με δύο νίκες και τέσσερα γκολ στα πρώτα δύο ματς του πρωταθλήματος.

9. ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ Ο ΤΣΙΩΛΗΣ

Ο Αναστασιάδης έφυγε μετά από νίκη, αλλά ο Τσιώλης ακόμα δεν έχει κάνει σεφτέ. Τέταρτο ματς της ΑΕΛ με εκείνον στον πάγκο και η Λάρισα ακόμα δεν έχει κάνει τρίποντο και μετράει τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Την επόμενη Κυριακή υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και τα πράγματα είναι μάλλον οριακά.

8. ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

Ο Ελευθερόπουλος φάνηκε να τη βρίσκει την άκρη με τις δύο σερί νίκες, μέσα με τον Λεβαδειακό και το μεγάλο διπλό στα Γιάννενα, αλλά ο Αστέρας “ξανακύλησε”. Κόντρα στη Βέροια περίμενα αντίδραση μετά την ήττα με 3-1 στα Πηγάδια, αλλά οι Αρκάδες έμειναν στο 0-0.

Αν έχεις κορυφαίο κόντρα στην προτελευταία ομάδα του πρωταθλήματος τον Ντοναρούμα που κάθεται στο τέρμα, τότε κάτι δεν πάει καλά.

7. ΝΙΚΗ ΜΕ ΚΛΕΣΙΟ

Δεν βρίσκει σταθερότητα ο Παναιτωλικός. Δεν είναι τόσο κακός ώστε να περνάει μεγάλα διαστήματα χωρίς νίκη, αλλά όχι και τόσο καλός ώστε να κάνει νικηφόρο σερί. Ο Ηρακλής πήγε στο Αγρίνιο την κατάλληλη στιγμή για να κάνει άσο η ομάδα του Μαντζουράκη και να αναδείξει σε πρωταγωνιστή τον Κλέσιο.

Ο Μοζαμβικανός πέτυχε ένα ωραίο γκολ και έφτιαξε το δεύτερο, για τον Παναιτωλικό που την επόμενη εβδομάδα πάει στο “Καραϊσκάκης”.

Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

6. ΕΝΩΣΙΤΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Στο προηγούμενο εντός, ο Πλατανιάς έβαλε αυτογκόλ για να γίνει στο τέλος το 1-0 και τελικά η ΑΕΚ να νικήσει με 3-0. Κόντρα στον Λεβαδειακό, ήρθε η μάλλον λανθασμένη αποβολή του Ναμάσκο κι ένα γκολ στην κόντρα μετά από κόρνερ(!) για να ανοίξει η Ένωση το σκορ και να παίξει πιο άνετα για το τελικό 4-0.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Η σεζόν κυλάει μάλλον μίζερα για την ΑΕΚ, που τουλάχιστον μπορεί να χαμογελάει για τον Μπάρκα και τον Γαλανόπουλο.

5. ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΕ ΚΥΡΙΕ;

Εντάξει, ο Μπέντο που κράτησε στον πάγκο τον Ιντέγε, είχε να βάλει τον Καρντόσο. Ο Πετράκης με ποια λογική κράτησε στον πάγκο τον Πέδρο Κόντε, τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος. Ναι, είναι γρήγοροι ο Μαμπουλού και ο Ζάιρο, αλλά δεν είναι φορ, ούτε σκόρερ. Στο τέλος μπήκε ο Κόντε, με το ματς στο 0-1 και τον ΠΑΣ να παίζει με δέκα και δύο σουτ τα βρήκε.

4. ΓΑ-ΜΑΤΟΣ

Μετά την Λίμπερετς, ο Μάτος “καθάρισε” και κόντρα στον Πλατανιά. Ο Βραζιλιάνος είναι μακράν ο καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος και η μοναδική πραγματικά καλή μεταγραφή του ΠΑΟΚ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Τώρα βέβαια το τι ομάδα είναι ο φετινός Δικέφαλος το καταλαβαίνει κανείς και μόνο αν σκεφτεί πως κανείς δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ απ’τα τρία που έχει ο Μάτος, που μάλιστα όπως μου λέει και ο Περπερίδης ο Βραζιλιάνος είναι 2ος σε τελικές πίσω απ’τον Ροντρίγκεζ.

3. ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ ΟΠΩΣ ΝΤΑΒΙΝΤ ΣΙΛΒΑ

Ο Ουζουνίδης “φόρεσε” 4-4-2 στο ξεκίνημα του στον Παναθηναϊκό. Ζέκα-Λουντ στον άξονα να μένουν χαμηλά, Ιμπαρμπο περιφερειακά του Μπεργκ, ο Εμποκού να παίρνει ευκαιρίες στα αριστερά. Στο Περιστέρι κλειδί για όλα ήταν ο εκπληκτικός Βιγιαφάνιες, που έκανε φανταστικό ματς.

Top10 Greatness, 14η αγωνιστική: Καρντόσο-όσο

Η παρουσία του στα δεξιά στο 4-4-2 θυμίζει τον τρόπο που πολλά δεκάρια χρησιμοποιούνται απ’τους προπονητές τους. Εκεί έπαιζε ο Ίσκο στη Μάλαγα, ο Νταβίντ Σίλβα στη Σίτι, ακόμα κι ο Τουράν στην Ατλέτικο. Όταν η ομάδα αμύνεται παίζουν δεξιά και στο κομμάτι της κατοχής συγκλίνουν και κινούνται ελεύθερα στο χώρο. Ο Βιγιαφάνιες ήταν εξαιρετικός σ’αυτόν τον ρόλο και είναι κρίμα που ο (μάλλον άκεφος) Μπεργκ δεν έκανε γκολ μία απ’τις πάσες του Αργεντινού.

Μένει να δούμε το πως θα λειτουργήσει αυτό το 4-4-2, αλλά και ο Βιγιαφάνιες σε παιχνίδια με αντιπάλους που θα περιμένουν χαμηλά τον Παναθηναϊκό.

2. ΚΑΡΝΤΟΣΟ-ΟΣΟ

Στους Ζωσιμάδες δεν γίναμε σοφότεροι όσον αφορά τον Ολυμπιακό. Ο αντίπαλος βρήκε πάλι καθαρή ευκαιρία με τετ-α-τετ, ένα θέμα που σύντομα θα δούμε αναλυτικά σε αρθρογραφία και οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο: σέντρες-μακρινά σουτ, μακρινά σουτ-σέντρες. Αυτό κάνουν όταν δεν κλέβουν την μπάλα και αντιμετωπίζουν οργανωμένη άμυνα, αυτό έκαναν ακόμα κι όταν ο ΠΑΣ έπαιζε με δέκα.
Με την είσοδο του Ιντέγε στη θέση του Φορτούνη το πράγμα έγινε και επίσημο με το 4-4-2, η άμυνα του ΠΑΣ “κοιμήθηκε” στη σέντρα του Σεμπά και ήρθε το πραγματικά καλό νέο για τον Ολυμπιακό, το πρώτο γκολ του Καρντόσο με τα ερυθρόλευκα.

1. ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ Η ΞΑΝΘΗ

Στο προηγούμενο Top10 “πανηγυρίζαμε” για το γεγονός πως η Ξάνθη νίκησε στα Πηγάδια για πρώτη φορά απ’τον Φεβρουάριο κι αναρωτιόμασταν αν η ομάδα του Λουτσέσκου μπορεί να κάνει και το απίστευτο, να πάρει δεύτερο σερί τρίποντο εντός. Όπερ και εγένετο, 1-0 την ΑΕΛ, κι έτσι η Ξάνθη νίκησε δύο σερί φορές στην έδρα της για πρώτη φορά απ’τον περσινό Νοέμβριο, όταν είχε υποδεχθεί Παναιτωλικό και Πανιώνιο.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ) EUROKINISSI SPORTS


Σκόρερ ο Βασιλακάκης, που όπως έγραψε κι ο Πέτρος Παπαμακάριος, σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε δύο σερί ματς και φέτος τα βάζει μόνο σε νίκες: ένα στη Λεωφόρο, ένα με τον Αστέρα, ένα με την ΑΕΛ. Ποιος θα το έλεγε πως η ομάδα που ξεκίνησε με δύο ήττες θα έμενε αήττητη για εννέα σερί ματς και θα ήταν ισόβαθμη με την ΑΕΚ στην 3η θέση.

Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

Εσύ από πού θα δεις τον επόμενο αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας;;; Θα κάτσεις να τον δεις από καναπέδες, καφενεία, από κάποιο site με live streaming που θα κολλάει κιόλας;;; Όχι βέβαια! Αγόρασε προϊόντα, κράτα την απόδειξη, γίνε μέλος του Head & Shoulders Greatness Club στο Facebook και διεκδίκησε ένα διπλό VIP εισιτήριο στην κερκίδα της αγαπημένης σου ομάδας! Μπες στη σελίδα του Head & Shoulders στο Facebook και μάθε περισσότερα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ