STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 6η αγωνιστική: Ο Ολυμπιακός, το σκορποχώρι του Τιμούρ και ο "Στράμα" στην κορυφή

Top10, 6η αγωνιστική: Ο Ολυμπιακός, το σκορποχώρι του Τιμούρ και ο "Στράμα" στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός που συσπειρώθηκε και σκόρπισε την ΑΕΚ. Το σκορποχώρι του Τιμούρ, το οφσάιντ και τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός μόνος πρώτος.

To Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 6ης αγωνιστικής της Superleague και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση...

10. ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Τον Πλατανιά πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο, για διάφορους λόγους. Η απάντηση της ομάδας του Παράσχου είναι το καλύτερό της ξεκίνημα στην κατηγορία, χωρίς ήττα μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Τα βρήκε σκούρα με τον “σφιχτό” Παναιτωλικό του Μαντζουράκη, αλλά και το 0-0 καλό είναι.

9. ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Ατρόμητος-Ξάνθη έκλεισαν την αγωνιστική στα Πηγάδια με έναν αγώνα-επίδειξη των ικανοτήτων τους. Της αδυναμίας δηλαδή να σκοράρουν, αφού και οι δύο ομάδες μαζί έχουν δύο γκολ. Ο Ατρόμητος έχει μόνο την οβίδα του Ούμπιδες στο ματς με τον Αστέρα και η Ξάνθη έχει να πανηγυρίσει 348 λεπτά, απ’το γκολ του Γιουνές με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα. Μετά τη διακοπή η Ξάνθη πάει στη Λεωφόρο και ο Ατρόμητος υποδέχεται τη Βέροια, με την ελπίδα πως μέχρι τότε θα βρουν τρόπο να σκοράρουν.

8. ΜΕ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ο Αστέρας δεν πήρε τίποτα ούτε στη Λεωφόρο, στο ντεμπούτο του Ελευθερόπουλου. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα, χειρότερο ξεκίνημα ever στο πρωτάθλημα, προβλήματα παντού. Η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει ακόμα γκολ στην κανονική ροή του αγώνα: έχει σκοράρει δύο φορές απ’την άσπρη βούλα, με ισάριθμες εκτελέσεις του Ιωαννίδη, με πέναλτι που αμφότερα έχουν έρθει όταν ο Αστέρας παίζει με δέκα. Θέλει πολλή δουλειά στη διακοπή, θα υποδεχθεί τον Πλατανιά στην Τρίπολη.

Top10, 6η αγωνιστική: Ο Ολυμπιακός, το σκορποχώρι του Τιμούρ και ο "Στράμα" στην κορυφή

Μέχρι τότε, ακτίδα φωτός ο Τσιλιανίδης: στα δύο πρώτα ματς έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο δεν έπαιξε καθόλου, αλλά στη Λεωφόρο μπήκε στο ημίχρονο και “σήκωσε” σχεδόν μόνος του τον Αστέρα.

7. ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΕΞΩ, ΗΤΤΑ ΜΕΣΑ

Ο Ηρακλής πήρε με κόπο και ιδρώτα τον πόντο απ’την ΑΕΚ, όπως τον είχε πάρει και στην πρεμιέρα στη Λάρισα, αλλά στη Θεσσαλονίκη έμεινε πάλι με άδεια χέρια. Ήττα με 1-2 απ’τον Ολυμπιακό, ήττα με 1-2 και απ’τον Πανιώνιο. Το κακό για τον "Γηραιό" είναι πως το πρόγραμμα δεν “στρώνει”. Μετά τη διακοπή παίζει έξω με ΠΑΟΚ, υποδέχεται τον Ατρόμητο και πάει στη Λεωφόρο. Το ματς με τους Περιστεριώτες πρέπει να σημειωθεί από τώρα για την πρώτη νίκη της σεζόν.

6. Ο ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε τα προκριματικά για να παρουσιαστεί πολύ πιο έτοιμος από πολλές ομάδες του πρωταθλήματος. Το 3-5-2 του ταιριάζει γάντι, όλοι οι νεοαποκτηθέντες προσφέρουν και σκοράρουν (Κόντε, Βιντάλ). Ο Σαμόλης λέει να προσέξουμε τον τελευταίο: Βραζιλιάνος που ήρθε για την Βέροια, τον έκλεψε ο ΠΑΣ, με τρομερή τεχνική κατάρτιση. Δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα για την ομάδα του Πετράκη, που κάτι μου λέει πως χωρίς το λάθος του Πασχαλάκη θα είχε αποδειχθεί πολύ δύσκολος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

5. ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΝΤ

Ο,τι έχασε στην ήττα με τη Βέροια, το πήρε πίσω με το διπλό στο Καυτανζόγλειο. Η απάντηση του Μιλόγεβιτς στο “τι θα γίνει με τον Ν’Γκογκ” ήταν “τίποτα”: το 4-2-3-1 έμεινε σταθερό, ο Ανσαριφάντ στη θέση του, ο Γάλλος ξανά ως αλλαγή. Ο Μασούντ συνεχίζει ακάθεκτος: σκόραρε με την Ξάνθη, είχε ασίστ με τη Βέροια, σκόραρε ξανά στη Θεσσαλονίκη και έβαλε τα κλάματα για το θάνατο του θείου του.

Top10, 6η αγωνιστική: Ο Ολυμπιακός, το σκορποχώρι του Τιμούρ και ο "Στράμα" στην κορυφή

Θυμίζουμε πως πριν δυο χρόνια η ΑΕΚ ήθελε τον Ιρανό και κάτι μας λέει πως σύντομα θα τον διαβάσουμε στο ρεπορτάζ των μεγάλων ομάδων.

4. ΠΑΟΚ ΣΕ ΕΦΑΓΑΝ, ΑΛΛΑ…

Ναι, προφανώς και δεν μπορούμε να μιλάμε για λάθος του επόπτη στο γκολ του Περέιρα. Λάθος κάνεις όταν καλείσαι να πάρεις μια απόφαση, να κρίνεις. Η θέση του Περέιρα δεν επιδέχεται κρίσης: και στο κέντρο του γηπέδου να ήταν ο επόπτης θα έβλεπε πως ήταν onside. Πέραν τούτου όμως, υπάρχει λόγος για τη δεύτερη σερί λευκή ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ “μπερδεύτηκε” με το αναγκαίο ροτέισον μετά τον αγώνα της Πέμπτης, έβγαλε κούραση μετά το 60’ και δεν βοηθήθηκε απ’τις αλλαγές, εκτός απ’τον Μπίσεσβαρ που τον συμμάζεψε στο τέλος.

Top10, 6η αγωνιστική: Ο Ολυμπιακός, το σκορποχώρι του Τιμούρ και ο "Στράμα" στην κορυφή

Λείπει η σταθερή δημιουργία, ο ΠΑΟΚ τα κάνει όλα γρήγορα, αλλά και βιαστικά, του λείπει η ποιότητα στο σετ παιχνίδι.

3. Ο ΤΙΜΟΥΡ ΘΑ ΦΥΓΕΙ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ

“Καλή επιτυχία και καλά ξεμπερδέματα”. Μ’αυτά τα λόγια είχα υποδεχθεί την απόφαση της ΑΕΚ να μιλήσει με ξένους προπονητές διάφορων ποδοσφαιρικών στιλ και να καταλήξει στη “λύση” Κετσπάγια. Στο μοναδικό πράγμα που θα μπορούσε να δώσει λύση ο Γεωργιανός ήταν στο “δεν βρίσκουμε προπονητή, θα έχουμε γκρίνια, να πάρουμε κάποιον γρήγορα”. Κάπως έτσι η ΑΕΚ έφτασε να έχει το 2016 προπονητή που πιστεύει πως στην επίθεση οι ομάδες δεν χρειάζονται δουλειά, πλάνο και οδηγίες, γιατί τα κάνουν οι παίκτες μόνοι τους, έναν τύπο που έκανε φυσική κατάσταση και διπλό, που δεν έχουν σε εκτίμηση οι ίδιοι οι παίκτες του.

Top10, 6η αγωνιστική: Ο Ολυμπιακός, το σκορποχώρι του Τιμούρ και ο "Στράμα" στην κορυφή

Ο Τιμούρ θα φύγει, οι άνθρωποι που αποφάσισαν να κάνουν πρωταθλητισμό με αυτόν θα μείνουν.

2. ΤΟ “ΚΑΝΟΝΑΚΙ” ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Ακόμα και σε δύσκολο φεγγάρι ο Ολυμπιακός έχει τρόπο να συσπειρώνεται και να παίρνει τα ντέρμπι στο γήπεδό του. Πόσο μάλλον όταν απέναντί του βρίσκει ένα σκορποχώρι. Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν ένταση και τρεξίματα, θύμισαν κάτι απ’το περσινό καλό διάστημα του Σίλβα και έδωσαν στον Μπέντο το “κανονάκι” που έψαχνε μετά τις δύο ήττες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.

Top10, 6η αγωνιστική: Ο Ολυμπιακός, το σκορποχώρι του Τιμούρ και ο "Στράμα" στην κορυφή

Στα πολύ καλά νέα, η επιστροφή του Φορτούνη, που “ανάγκασε” το “Καραϊσκάκης” να τον χειροκροτήσει 38 μέρες μετά την αποδοκιμασία με την Αρούκα και η εμφάνιση του Μαρτίνς, που έδωσε αισιοδοξία για ακόμα καλύτερο παιχνίδι απ’τον άξονα. Ζητούμενο στη διακοπή, η άνοδος των Καρντόσο-Μάριν και να δούμε επιτέλους τον Ρομαό, γιατί ακολουθεί δύσκολο και βαρύ πρόγραμμα.

1. ΜΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΣΕΖΟΝ

Παναθηναϊκός μόνος πρώτος. Πρώτη φορά από πότε; Ο Παπαμακάριος μας ενημερώνει πως η τελευταία φορά που οι πράσινοι ήταν μόνοι πρώτοι ήταν πριν από 1.688 ημέρες, στις 18 Φεβρουαρίου του 2012, μετά την 22η αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα τότε έμεινε στην κορυφή μόνο για μία αγωνιστική, αφού στην επόμενη ηττήθηκε απ’τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο: στη συνέχεια έχασε και από AEK και από Ολυμπιακό για να χάσει ουσιαστικά ένα πρωτάθλημα που είχε στα χέρια του οκτώ ματς πριν το τέλος.

Top10, 6η αγωνιστική: Ο Ολυμπιακός, το σκορποχώρι του Τιμούρ και ο "Στράμα" στην κορυφή

Μέχρι τότε, top of the league ο Ιταλός. How you doing?

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ