STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το pre game της 22ης αγωνιστικής

Το pre game της 22ης αγωνιστικής
Λαμπρόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Super League διαβάστε δέκα σημεία που πρέπει να επικεντρωθείτε και θυμηθείτε τα γκολ της προηγούμενης (VIDEOS).

Αγωνιστική με σπουδαίο ντέρμπι η 22η, αφού η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι έχει αρκετό ενδιαφέρον αφού συγκρούονται δυο διαφορετικοί... κόσμοι. Ας τα δούμε όμως όλα αναλυτικά.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο (13/2)

Ατρόμητος - Βέροια 15:00 ( NS3, Sport24.gr και Sport24 Radio 103.3)

Πανθρακικός - Πλατανιάς 17:15 ( NS3, Sport24.gr και Sport24 Radio 103.3)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 19:30 ( NS1, Sport24.gr και Sport24 Radio 103.3)

Κυριακή (14/2)

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 15:00 ( NS2, Sport24.gr και Sport24 Radio 103.3)

ΑΕΛ Καλλονής - Πανιώνιος 17:15 ( NS3, Sport24.gr και Sport24 Radio 103.3)

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 17:15 ( NS2, Sport24.gr και Sport24 Radio 103.3)

ΠΑΟΚ - Ηρακλής 19:30 ( NS1, Sport24.gr και Sport24 Radio 103.3)

Δευτέρα (15/2)

Skoda Ξάνθη - Αστέρας 19:30 ( NS1, Sport24.gr και Sport24 Radio 103.3)

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Το ποινολόγιο της 22ης αγωνιστικής

Λεβαδειακός: Γιάννης Στάθης

Ολυμπιακός: Σάσα Ζντιέλαρ

Παναιτωλικός: Σεμπαστιάν Ρουσκουγέδα

Πανθρακικός: Γιάννης Ποτουρίδης, Αντώνης Τσιάρας

ΠΑΟΚ: Ρόμπερτ Μακ

ΠΑΣ Γιάννινα: Αλέξανδρος Νικολιάς

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε

1) Ντέρμπι γοήτρου

Ο Ολυμπιακός με το ενάμιση πόδι έχει κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει πως η αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι αδιάφορη, αφού συγκρούονται δυο διαφορετικοί κόσμοι. Στην Ένωση θέλουν το τρίποντο για να σπάσουν το αήττητο και να δείξουν πως τη νέα σεζόν θα αποτελέσουν διεκδικητή του τίτλου. Από την άλλη πλευρά ο Μάρκο Σίλβα θα τεστάρει πολλά ενόψει Άντερλεχτ και φυσικά θέλει να ξεκαθαρίσει ποιος είναι το αφεντικό. Ενδιαφέρον ματς.

2) Η μάχη των δυο δεκαριών

Πέτρος Μάνταλος εναντίον Κώστα Φορτούνη. Οι δυο ταλαντούχοι μεσοεπιθετικοί έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και με ένα γκολ σε ντέρμπι να την εκτοξεύσουν. Ο Μάρκο Σίλβα αναμένεται να δώσει ελεύθερο ρόλο στον Φορτούνη, ενώ ο Πογέτ περιμένει συγκεκριμένα πράγματα από τον Μάνταλο. Τα πάντα θα κριθούν στο ατομικό ταλέντο.

3) Μιζέρια

Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο στο κύπελλο Ελλάδας. Οι πράσινοι κάθε ματς δείχνουν και χειρότεροι στο επιθετικό κομμάτι, ενώ οι τραυματισμοί έχουν δέσει τα χέρια του Αντρέα Στραμαντόσι. Στα Γιάννενα θα κριθούν πολλά, ενώ ενδεχόμενη ήττα θα φέρει σε δύσκολη θέση και τον Ιταλό τεχνικό, αφού ακολουθούν ντέρμπι. Μεγάλη απώλεια του Τσουκαλά για τον ΠΑΣ. Ουσιαστικά μιλάμε για άλλη ομάδα.

4) Το παραμύθι συνεχίζεται

Ο Πανιώνιος αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι από τον ΠΑΟΚ, όμως στο πρωτάθλημα δείχνει δυνατός παρά τις απώλειες παικτών. Αν καταφέρει και φύγει με το διπλό από την Μυτιλήνης και την έδρα της Καλλονής, τότε η υπόθεση πλέι οφ είναι στα... πόδια του. Πάντως θα γίνει μεγάλη μάχη για την 5η θέση με τον ΠΑΟΚ να μην αισθάνεται καθόλου άνετα.

5) Πήρε μπρος

Ο Τραϊανός Δέλλας έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και δεν αλλάζει. Σιγά σιγά ο Ατρόμητος προσαρμόζεται στα θέλω του Έλληνα τεχνικού και αυτό αποδίδει. Νίκη σε δυο κολλητά δύσκολα ματς και ευκαιρία να σκαρφαλώσει κι άλλο εναντίον της Βέροιας. Το θέμα είναι να σκοράρει και κανένας επιθετικός.

6) Χαμός στα πλέι οφ

Αυτή η αγωνιστική έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την 5η θέση. Θεωρητικά έξι ομάδες είναι μέσα στο κόλπο και μία νίκη ή ήττα αλλάζει τις ισορροπίες. Πλησιάζοντας προς το τέλος η κάθε γκέλα θα πονάει, ενώ ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας πρέπει να προσέξουν για να μην την... πατήσουν.

7) Δεν συμπληρώνει 18άδα

Στον ΠΑΟΚ αναφερόμαστε. Οι τραυματισμοί είναι πολλοί με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα να μην βγει καν 18άδα από παίκτες πρώτης γραμμής! Και όλα αυτά απέναντι στον επικίνδυνο και πληρωμένο Ηρακλή που ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ενδεχόμενη γκέλα θα βάλει σε περιπέτειες τον δικέφαλο και τον Τούντορ μιας και ο ΠΑΟΚ δεν βλέπεται στα τελευταία ματς.

8) "Προβάδισμα η ΑΕΚ"

Ο Σταύρος Τζωρτζιόπουλος πέρασε τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από την ΑΕΚ, οπότε έχει εικόνα από τα αποδυτήρια των δυο συλλόγων. Όπως δήλωσε στον Sport24 Radio 103.3, μικρό προβάδισμα σε αυτό το ντέρμπι έχει η Ένωση.

9) Και στατιστικά έχουμε

Βάσει στατιστικής Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι οι δυο καλύτερες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα. Οι δυο καλύτερες επιθέσεις και οι δυο καλύτερες άμυνες. Δεν είναι όμως μόνο αυτό... δείτε τα στατιστικά τους.

10) Τελευταία ευκαιρία

Ο Πανθρακικός παίζει την τελευταία του ζαριά απέναντι στον Πλατανιά. Στο μυαλό όλων υπάρχει μόνο η νίκη, αφού άλλο αποτέλεσμα σημαίνει πως μόνο με θαύμα μπορεί να παραμείνει η ομάδα στην Super League. Όλα αυτά απέναντι σε έναν σταθερό Πλατανιά που δεν χαρίζεται εύκολα. Με γκέλα της Βέροιας πάντως και νίκη των "κροκοδείλων" όλα παραμένουν ανοιχτά.

Η "προϊστορία" των αναμετρήσεων

Σάββατο (13/2)

Ατρόμητος - Βέροια

Εξαιρετική παράδοση για τον Ατρόμητο, αφού σε 17 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις δεν έχει χάσει ποτέ! Βέβαια στα τελευταία οκτώ παιχνίδια έχουμε έξι ισοπαλίες και δυο νίκες για την ομάδα του Περιστερίου. Το όβερ είναι δύσκολη υπόθεση, ενώ στο Περιστέρι έχουμε έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Πολλές οι κάρτες στα τελευταία παιχνίδια.

Πανθρακικός - Πλατανιάς

Καλή παράδοση εντός για τους "κροκόδειλους". Μετρούν 3 νίκες και 1 ισοπαλία στην Κομοτηνή. Και οι τρεις νίκες ήρθαν με το ίδιο σκορ (1-0), ενώ στο "χ" το σκορ ήταν 1-1. Γενικότερα από τις συνολικά εννέα αναμετρήσεις μόλις μία φορά βγήκε το όβερ και αυτό πέρσι.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Πάμε και στο σπουδαίο ντέρμπι. Μοιρασμένα τα πράγματα, αφού η ΑΕΚ μετρά 19 νίκες, 16 φορές νίκησε ο Ολυμπιακός και 20 φορές είχαμε ισοπαλία. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια η Ένωση κέρδισε δυο φορές, μία ο Ολυμπιακός και άλλη μία είχαμε ισοπαλία. Οι ισοπαλίες μεταξύ των δυο ομάδων έρχονται με εντυπωσιακό τρόπο (όσον αφορά το σκορ). Στα τελευταία δυο ματς για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ είχαμε τρεις αποβολές!

Κυριακή (14/2)

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός

Καλή παράδοση για τους πράσινους που μετρούν 12 νίκες στα Γιάννενα, 7 φορές κέρδισε ο ΠΑΣ και 6 ματς ήρθαν ισόπαλα. Η τελευταία νίκη για την ομάδα των Ιωαννίνων εντός ήρθε το 1986 με σκορ 1-0. Από τότε (εντός/εκτός για όλες τις διοργανώσεις) ο "Άγιαξ" νίκησε άλλες δυο φορές. Μία το 1989 και μία το 2016. Και οι δυο στην έδρα των πράσινων για το Κύπελλο Ελλάδας.

ΑΕΛ Καλλονής - Πανιώνιος

Λίγα τα παιχνίδια. Η Καλλονή μετρά 2 νίκες και ο Πανιώνιος μία στην Μυτιλήνη. Γενικότερα τα πράγματα είναι μοιρασμένα με το άντερ να εμφανίζεται περισσότερες φορές (4). Τελευταίο διπλό του Πανιώνιου στην έδρα των "σαρδελών" το 2011 για το Κύπελλο με το εντυπωσιακό 3-2.

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός

Μοιρασμένα τα πράγματα. Από τρεις νίκες για την κάθε ομάδα και μία ισοπαλία. Όλα αυτά στο Αγρίνιο. Στα τελευταία οκτώ ματς (εντός/εκτός) ο Παναιτωλικός έχει κερδίσει μόλις μία φορά με σκορ 2-1 και ο Λεβαδειακός 4 φορές.

ΠΑΟΚ - Ηρακλής

Καλά τα πηγαίνει ο ΠΑΟΚ. Μετρά 27 νίκες, 14 φορές είχαμε ισοπαλία και 10 φορές έφυγε με το διπλό ο Γηραιός. Βέβαια το τελευταίο διπλό ήταν το 2003 με σκορ 1-0 με το γκολ να πετυχαίνει ο Έντερσν Φοφόνκα. Από τότε ο δικέφαλος μετρά οκτώ σερί νίκες στην Τούμπα στις οποίες δέχθηκε μόλις ένα γκολ!

Δευτέρα (15/2)

Skoda Ξάνθη - Αστέρας

Τρεις νίκες για την Ξάνθη, δυο για τον Αστέρα και τρεις ισοπαλίες. Γενικότερα έχουμε τρελά παιχνίδια με τη μία ομάδα να κερδίζει την άλλη στην έδρα της. Σπάνια έχουμε όβερ, ενώ ο Αστέρας έχει ηττηθεί μία φορά στα τελευταία εννέα παιχνίδια (εντός/εκτός).

Τα γκολ της 21ης αγωνιστικής

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ