STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τελικός U-17: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0

Τελικός U-17: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0
INTIME SPORTS

Με ένα φανταστικό γκολ του Χρήστου στο 82΄ με ασύλληπτο σουτ από μακρινή απόσταση, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 1-0 στον μεγάλο τελικό του Final-4 του πρωταθλήματος Super League Κ-17 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για το 2015. (VIDEO)

Ένα απίθανο σουτ του Χρήστου στο 82΄ έκρινε το τελικό αποτέλεσμα του τελικού του πρωταθλήματος Κ-17 της Super League, με τον Ολυμπιακό να κατακτά τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ που ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πασπαλά στις καθυστερήσεις είχε την ατυχία να χάσει τον Χατζηδίμπα νωρίς στην αναμέτρηση, απώλεια που φάνηκε να του στοιχίζει.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι τους έλειπε η αποτελεσματική τελική προσπάθεια, τελικά πανηγύρισαν το τρόπαιο χάρη σε ένα τρομερό γκολ λίγο πριν το φινάλε.

Το παιχνίδι είχε πάθος δύναμη και θύμισε ντέρμπι υψηλού επιπέδου, με τα νέα παιδιά να αφήνουν πολλές υποσχέσεις, εφαρμόζοντες εξαιρετικά και την τακτική στον ανασταλτικό τομέα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Ολυμπιακός (Μαυρογενίδης): Γαβαλάς, Μπέτσας, Φουάσης, Νικολάου, Ρέτσος, Χρήστου, Τζουμάκης (Τσιλίκης 55΄), Λάμπρου (Θυμιανός 90+4΄), Βάρκας (Κολτσίδας 90΄), Κηπουρός (Ξενιτίδης 80΄), Κιρτζιαλίδης (Κούγιος 58΄)

ΠΑΟΚ (Τασούλης): Σιαμπάνης, Χαραλαμπίδης (Παπαθανασίου 65΄), Αηδονίδης, Λιάπτσης, Δημητρίου, Κυριλλίδης, Αργυρίου (Καπρέτσος 59΄), Μίσκοβιτς, Κωνσταντίνου, Χατζηδίμπας (Ευθυμίου 16΄- Κουτούσης 85΄), Ματθαίου

Γκολ: 82΄ Χρήστου

Κίτρινες κάρτες: Γαβαλάς 90+3΄/ Πασπαλάς 88΄

Κόκκινες κάρτες: Πασπαλάς 90+3΄ (δεύτερη κίτρινη)

Δείτε το Live της αναμέτρησης.

Όμορφες εικόνες πριν από τη σέντρα με τους παίκτες των δύο ομάδων να πηγαίνουν στους πάγκους των αντιπάλων και να χαιρετιούνται δίνοντας τα χέρια.

Νωρίτερα, κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι αρχηγοί συνόδευσαν το τρόπαιο στο κέντρο του γηπέδου σε ένα ωραίο τελετουργικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας ήταν αφιερωμένος κατά του παιδικού καρκίνου, καθώς η Super League στηρίζει τους συλλόγους «Λάμψη» και «Φλόγα».

Τελικός U-17: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0
INTIME SPORTS

«Σφιχτό» πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού κυριάρχησε η τακτική και οι δυνατές μονομαχίες. Οι δύο ομάδες πρόσεχαν ιδιαίτερα τα νώτα τους, δίνοντας «μάχες» με πάθος στο χώρο του κέντρου. Ο ρυθμός ήταν καλός, αλλά οι καλές στιγμές λιγοστές στο πρώτο 45λεπτο και δημιουργήθηκαν κυρίως από πλευράς Ολυμπιακού, με τον ΠΑΟΚ να «αποσυντονίζεται» από την απώλεια του Χατζηδίμπα που αντικαταστάθηκε αναγκαστικά λόγω τραυματισμού στο 16'. Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν τη μπάλα δίχως να δημιουργούν κάποια αξιόλογη φάση, ενώ στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ελαφρώς πιο επικίνδυνοι επιθετικά και κυκλοφορούσαν κάπως καλύτερα τη μπάλα, δίχως όμως να έχουν κάποια μεγάλη φάση. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν σταθεροί στην άμυνα και προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους μεσοεπιθετικά. Αξιοσημείωτο το ότι δεν υπήρξε ούτε ένα κόρνερ στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

«Πλήγμα» για ΠΑΟΚ

Με τη συμπλήρωση 13 λεπτών αγώνα προέκυψε σοβαρό πρόβλημα για τον «Δικέφαλο», με τον Χατζηδίμπα να τραυματίζεται μετά από μαρκάρισμα του Νικολάου και να μη μπορεί να συνεχίσει. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν έτσι νωρίς στο παιχνίδι τον σκόρερ των δύο τερμάτων τους στον ημιτελικό και ένα από τα βαρόμετρα της ομάδας, μιας και οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες περνούν από τα πόδια του. Στη θέση του πέρασε ο Ευθυμίου στο 16'. Πάντως το σύνολο του Αλέξη Τασούλη έδειχνε εμφανώς επηρεασμένο από την αντικατάσταση του «10αριού» του, χάνοντας σε δημιουργία στον μεσοεπιθετικό τομέα. Ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο και μετά υπερτερούσε στη μεσαία γραμμή, ελέγχοντας το ρυθμό.

Τελικός U-17: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0
INTIME SPORTS

Πιο απειλητικός ο Ολυμπιακός

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 12', έπειτα από ωραία ενέργεια του Βάρκα ο οποίος απέφυγε τον Λιάπτση στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως το παράλληλο γύρισμά του πέρασε ανεκμετάλλευτο, καθώς ο η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σιαμπάνη. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να δείχνουν πιο επιθετικές διαθέσεις, με μια παράλληλη σέντρα από τα δεξιά να φτάνει εύκολα στα χέρια του Σιαμπάνη και μια επικίνδυνη σέντρα του Φουάση, ξανά από τα δεξιά στο 22', να βρίσκει τον Βάρκα που όμως έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά προ του Σιαμπάνη. Η πρώτη τελική προσπάθεια από πλευράς «ασπρόμαυρων» ήρθε στο 29', με ένα σουτ του Ματθαίου να κοντράρει και να αλλοιώνεται, με αποτέλεσμα να μην ανησυχήσει τον Γαβαλά. Στο 32' ο Σιαμπάνης πρόλαβε τον Βάρκα που επιχείρησε να διεισδύσει επικίνδυνα προς την εστία του ΠΑΟΚ, ενώ στο 34' ο Τσουμάκης σούταρε άουτ παίρνοντας τη μπάλα έπειτα από λάθος της άμυνας του «Δικεφάλου». Στο 44' οι Πειραιώτες γύρισαν ωραία τη μπάλα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Κηπουρός προσποιήθηκε έξυπνα αποφεύγοντας τους αμυντικούς, όμως το σουτ του δεν ήταν το ιδανικό και ο Σιαμπάνης μπλόκαρε εύκολα.

Στο 52' ο Κηπουρός επιχείρησε το πρώτο καλό σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, στέλνοντας όμως τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια και στο 65' μια κεφαλιά του Νικολάου έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κηπουρού έφυγε ψηλά άουτ. Οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά και τις δύο ομάδες να γίνονται ακόμη πιο προσεχτικές όσο κυλούσε ο χρόνος, καθώς όλα έδειχναν πως το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και να επιχειρεί να φτάσει στο γκολ με κεφαλιές, με τον Λάμπρου να αστοχεί επίσης στο 71'. Ο «Δικέφαλος» οπισθοχωρούσε όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε, δείχνοντας να μένει από δυνάμεις, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να ελέγχουν τον ρυθμό, αλλά να τους λείπει η ουσία και οι καλές τελικές προσπάθειες. Στο 76' ο Κουγιός επιχείρησε μία επικίνδυνη σέντρα με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σιαμπάνη που απλά παρακολουθούσε την πορεία της. Οι «ασπρόμαυροι» δεν δημιουργούσαν προϋποθέσεις για να φτάσουν κοντά στο γκολ ούτε στις αντεπιθέσεις.

Τελικός U-17: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0
INTIME SPORTS

Το εκπληκτικό γκολ του Χρήστου έκρινε τον τελικό

Στο 82' ο Χρήστου πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, με ένα φοβερό σουτ-βολίδα αρκετά έξω από την περιοχή, που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στα δύχτια, δίχως να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Σιαμπάνη. Το γκολ του αμυντικού μέσου των «ερυθρολεύκων» ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και έμελλε να κρίνει το αποτέλεσμα του μεγάλου τελικού, χαρίζοντας το τρόπαιο του πρωταθλητή στον Ολυμπιακό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ