STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα πλάνα Ουζουνίδη - Μοράις για το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Τα πλάνα Ουζουνίδη - Μοράις για το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε ποια είναι τα τελευταία πλάνα των Μαρίνου Ουζουνίδη και Ζοζέ Μοράις ενόψει του ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ και κατά πόσο επηρεάζουν οι απουσίες την ενδεκάδα που θα παρατάξουν στο ντέρμπι.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ολοκλήρωσαν το Σάββατο το απόγευμα την προετοιμασία τους για το ντέρμπι της Κυριακής (15/1) που θα διεξαχθεί στην Λεωφόρο.

Όπως είναι φυσιολογικό κάθε προπόνηση πριν από κάθε παιχνίδι είναι πιο χαλαρή από τις υπόλοιπες αν και είναι γεγονός ότι ούτε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ούτε ο Ζοζέ Μοράις περίμεναν την προπόνηση του Σαββάτου για να καταστρώσουν τα τελικά τους σχέδια.

Είναι επίσης γεγονός ότι το ντέρμπι της Κυριακής έρχεται σε έναν μήνα όπου και οι δυο ομάδες παίζουν συνεχόμενα ματς χωρίς ανάσα και χωρίς τη δυνατότητα για προετοιμασία των πλάνων τους ειδικά για το ντέρμπι.

Αν και η ΑΕΚ είναι από τη μια ευνοημένη στο συγκεκριμένο κομμάτι γιατί δεν αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο οπότε ο Πορτογάλος είχε την ευκαιρία να δουλέψει λίγο περισσότερο με τους παίκτες του. Από την άλλη βέβαια η μη διεξαγωγή του αγώνα με τους Βοιωτούς στερεί από τον Μοράις τον Βράνιες ο οποίος είναι τιμωρημένος, δεν εξέτισε την ποινή του και έτσι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με τον Παναθηναϊκό.

Σίγουρο είναι επίσης ότι οι δυο ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, οι πράσινοι αρκετά περισσότερα, και οι δυο προπονητές θα αναγκαστούν να κάνουν κάποιες αλχημείες στις ενδεκάδες που θα παρατάξουν.

ΠΟΙΟΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ

Ας δούμε πρώτα ποιος λείπει από κάθε ομάδα και μετά να προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα πλάνα των δυο τεχνικών.

Ο μεν Ουζουνίδης δεν θα έχει στην διάθεση του τους Ζέκα (τιμωρημένος), Εμποκού, Κουλιμπαλί, Γουακάσο (διεθνείς) και τους τραυματίες Κουτρουμπή, Μολέντο, Μέστο. Συν τον Ιμπάρμπο ο οποίος παραμένει αδικαιολογήτως απών αλλά και τον Ιβανόφ που δεν υπολογίζεται. Σύνολο εννιά απουσίες για τον 48χρονο προπονητή εκ των οποίων οι επτά βασικών ποδοσφαιριστών.

Ο δε Μοράις δεν θα έχει στην διάθεση του τους τιμωρημένος Βράνιες, Αραβίδη και τον τραυματία Τσιγκρίνσκι. Τρεις απουσίες στο σύνολο για τον Πορτογάλο τεχνικό με τους δυο αμυντικούς να υπολογίζονταν στα βασικά πλάνα του ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Με βάση τα όσα έχουν δείξει οι δυο προπονητές στις τελευταίες προπονήσεις και με βάση τις απουσίες που έχουν είναι αναγκασμένοι να προβούν σε αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα και να στηριχθούν σε παίκτες που δεν έπαιζαν αρκετά το τελευταίο διάστημα ενώ και στις για τις δυο ενδεκάδες υπάρχουν κάποια διλήμματα.

ΜΕ ΑΜΥΝΑ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός είναι κυρίως αμυντικά λόγω των απουσιών Μολέντο, Κουτρουμπή, Μέστο, Κουλιμπαλί αλλά και του Ζέκα που θα μπορούσε να παίξει στο κέντρο και να "οδηγήσει" τον Κουρμπέλη στα στόπερ. Φαίνεται όμως ότι εκεί ο Ουζουνίδης θα επιλέξει τους Ρέις, Τελάντερ στα στόπερ.

Όσο για τα διλήμματα που υπάρχουν είναι δυο. Το πρώτο έχει να κάνει με τη χρησιμοποίηση ή μη του Λέτο και το δεύτερο γιατί αν παίξει ο Αργεντινός ποιος εκ των Μπουμάλ ή Π. Βλαχοδήμου θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Αν ο Ουζουνίδης βάλει τον Λέτο τότε το τριφύλλι θα παραταχθεί με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στο τέρμα. Στο δεξί άκρο θα παίξει ο Μαρινάκης και αριστερά ο Χουλτ ενώ οι δυο στόπερ θα είναι οι Τελάντερ, Ρέις. Οι δυο αμυντικοί χαφ θα είναι οι Κουρμπέλης, Λουντ και στα άκρα θα αγωνιστούν οι Βιγιαφάνιες και ένας εκ των Μπουμάλ ή Π. Βλαχοδήμου. Σε αυτό το σενάριο οι Λέτο, Μπεργκ θα είναι το δίδυμο στην επίθεση.

Το δεύτερο πλάνο έχει να κάνει με το 4-2-3-1 και το να μην αγωνιστεί ο Αργεντινός. Τότε ενδεχομένως θέση στην ενδεκάδα θα έχουν και ο Π. Βλαχοδήμος και ο Μπουμάλ και δεν θα αλλάξει κάτι άλλο στην πράσινη ενδεκάδα.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΙΤΟ

Πρόβλημα στην άμυνα και δη στα στόπερ αντιμετωπίζει και ο Μοράις καθώς δεν έχει στην διάθεση του τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι. Το δίδυμο των Λαμπρόπουλου, Κολεβέτσιου που όμως θα αγωνιστούν έχουν παίξει αρκετά ματς μαζί στο παρελθόν ακόμα και ντέρμπι. Οπότε δεδομένα δεν θεωρούνται λύση ανάγκης.

Το δίλημμα στο οποίο θα πρέπει να δώσει απάντηση ο Πορτογάλος είναι αν θα επιλέξει ως βασικό τον Πατίτο που είχε κάποιες ενοχλήσεις στην διάρκεια της εβδομάδας ή θα επιλέξει να βάλει στην θέση του τον Μπακασέτα ή τον Βάργκας. Αν και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο Αργεντινός θα παίξει από τη στιγμή που βρίσκεται στην αποστολή της ΑΕΚ για την Λεωφόρο.

Άρα το σχήμα με το οποίο θα δούμε την ΑΕΚ στο "Απόστολος Νικολαϊδης" θα έχει τον Μπάρκα στο τέρμα. Στο δεξί άκρο θα παίξει ο Γκάλο και αριστερά ο Ντίντακ ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος. Μπροστά τους θα παίξουν οι Σιμόες, Γιόχανσον και η τριάδα στο 4-2-3-1 θα αποτελείται από τους Πατίτο δεξιά, Χριστοδουλόπουλο αριστερά και Μάνταλο στο κέντρο.

Μοναδικός προωθημένος για την "Ένωση" θα είναι ο Τόμας Πέκχαρτ ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος και σκοράρει συνέχεια το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ