STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στον δικαστή Ολυμπιακός και Μητρόπουλος

Στον δικαστή Ολυμπιακός και Μητρόπουλος
INTIME SPORTS

Στον Αθλητικό Δικαστή απολογούνται σήμερα Ολυμπιακός και Τάσος Μητρόπουλος, όχι όμως και ο Β.Μαρινάκης, καθώς το κατηγορητήριο εναντίον του εστάλη από τον Αθλητικό Εισαγγελέα στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και όχι της Superleague.

Ενώπιον του αθλητικού δικαστή απολογούνται σήμερα Ολυμπιακός και Τάσος Μητρόπουλος. Τα επεισόδια που έγιναν στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου είναι ακόμη νωπά κι όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η θέση της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ αλλά και του γενικού αρχηγού της ομάδας είναι δύσκολη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν πρόκειται να απολογηθεί σημερα, καθώς ο αθλητικός εισαγγελέας έστειλε το κατηγορητήριο για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι θα αποσταλεί πίσω η υπόθεση για να εκδικαστεί από τον Δικαστή της Superleague.

Θυμίζουμε τι ανέφερε στο κατηγορητήριό του ο αθλητικός εισαγγελέας:

Για την ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, φίλαθλοί της εδημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων η αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα πέραν των συνηθισμένων τοιούτων.

Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», χίλιοι (1.000) περίπου φίλαθλοί της, αφού υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα των κερκίδων, μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και μανία κατά των ποδοσφαιριστών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ιδιαίτερα κατά των Σιμάο, Σισέ, Καντέ, Τζόρβα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι, Νίνη και Γκοβού, ενώ αυτοί κατευθύνονταν προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων, τους οποίους εξυλοκόπησαν και ετραυμάτισαν, η δε αστυνομική αρχή αναγκάστηκε να επιστρατεύσει και να επέμβει με τα ΜΑΤ για την καταστολή των επεισοδίων.

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 15 παρ. 5 κεφ. Α και Β και παρ. 6 εδ. α’ του ίδιου άρθρου, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ."

Για τον Τάσο Μητρόπουλο:

Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι, στον Πειραιά, στις 19-2-2011, ο πρώτος τοιούτων Τ. Μητρόπουλος, τυγχάνων αξιωματούχος και δη γενικός αρχηγός της εγκαλουμένης «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και παρευρισκόμενος ως εκπρόσωπός της στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη, κατά τη διάρκεια του αγώνα της εγκαλουμένης με την ομάδα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», αφενός μεν, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εξύβριζε με διάφορες φράσεις τον ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» Σωτήρη Νίνη και μετά την επίτευξη του δευτέρου τέρματος της ομάδας του αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει κατά του ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» Σεμπαστιάν Λέτο, στον οποίο επιτέθηκε και τον έσυρε από τη φανέλα, με αποτέλεσμα να διατάξει ο διαιτητής του αγώνα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο, πλην όμως, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του διαιτητή δεν απομακρύνθηκε.

Επιπροσθέτως δε, την ίδια υβριστική και απειλητική συμπεριφορά επέδειξε και προς τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κατά την αποχώρησή τους με πούλμαν από το γήπεδο. Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 10 παρ. 1 εδ. β’ και 11 παρ. 1,2,3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ