STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στον "αέρα" η 26η αγωνιστική!

Στον "αέρα" η 26η αγωνιστική!
INTIME SPORTS

Οι εκπρόσωποι δέκα ομάδων της Superleague αποφάσισαν να απέχουν από την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, εξαιτίας των φαινομένων βίας και με αφορμή όσα συνέβησαν σε "Καραϊσκάκης" και "Βικελίδης".

Το συνδικαλιστικό όργανο του ΠΣΑΠ συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης, έχοντας στο πλευρό του και την παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, FIF Pro.

Στη σύσκεψη, εκτός από τους αρχηγούς των ομάδων της Superleague, έδωσαν το "παρών" και αρχηγοί των ομάδων των μικρότερων κατηγοριών.

Από πλευράς Ολυμπιακού στη σύσκεψη βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Αντώνης Νικοπολίδης, από τον Παναθηναϊκό οι Κώστας Κατσουράνης, Αλέξης Τζόρβας, Γιώργος Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο Σίλβα και από την ΑΕΚ οι Παντελής Καφές, Τραϊανός Δέλλας και Νάτσο Σκόκο.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες που τάχθηκαν υπέρ της απόφασης για αποχή είναι η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Ατρόμητος, ο Ηρακλής, η ΑΕΛ, ο Ολυμπιακός, ο Πανσερραϊκός, ο Παναθηναϊκός, η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ.

Ουσιαστικά, ο ΠΣΑΠ αναμένει και τους Εργοτέλη, Ολυμπιακό Βόλου, Κέρκυρα, Καβάλα, Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο, προκειμένου να λάβει το "ΟΚ" από όλες τις ομάδες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, τόνισε:

" Το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και απειλείται άμεσα η σωματική βία των παικτών και όχι μόνο των μεγάλων ομάδων αλλά και συναδέλφων της Β' και Γ' εθνικής, ενώ υπάρχουν και γιατί δεν πουλάνε. Η ζωή έχει πολύ μεγάλη αξία για όλους τους συναδέλφους. Η πλειοψηφία των ομάδων της Superleague, ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος, Ηρακλής, Λάρισα, Ολυμπιακός, Πανσερραϊκός, Παναθηναϊκός, Ξάνθη και ΠΑΟΚ, συντάσσονται στην απόφαση που έχει παρθεί.

Περιμένουμε τις υπόλοιπες ομάδες, να συνταχθούν στο πλευρό μας για τον αγώνα που κάνουμε κατά της βίας. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι και στο ίδιο μήκος κύματος περιμένουμε να κινηθεί η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Συζητάμε πράγματα που στο εξωτερικό είναι δεδομένα, γιατί να μην είναι δεδομένα και στη χώρα μας.

Οι απαντήσεις οι δικές μας θα γνωστοποιηθούν άμεσα και αύριο-μεθαύριο θα πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις. Θα γνωστοποιηθούν άμεσα οι προτάσεις μας που θα αφορούν και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ώστε να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δεν εισακουστούν" .

Το παίρνει πάνω της η UEFA

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία (UEFA) αποφάσισε να ασχοληθεί η ίδια με τα φαινόμενα βίας στην Ελλάδα (ενώ σε άλλου είδους υποθέσεις συνηθίζει να παραπέμπει τα θέματα στην ΕΠΟ) κι έχει τοποθετήσει το θέμα στην ατζέντα της για τη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης (10/03) στη Νιόν.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ