STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στα χνάρια του Τζιμπούρ

Στα χνάρια του Τζιμπούρ
Αμπντούν INTIME SPORTS

Ο Ράφικ Τζιμπούρ έκανε την αρχή και πλέον η αγορά της Αλγερίας έγινε πιο προσιτή για την Ελλάδα με τους Αμπντούν της Καβάλας, Σολτάνι του Ηρακλή και Σαλαλί του Πανιωνίου να είναι μέλη της Σούπερ Λίγκα.

Όταν πριν από έξι χρόνια ο Ράφικ Τζιμπούρ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, λίγοι ίσως θα περίμεναν ότι σήμερα οι ελληνικές ομάδες θα εμπιστεύονταν περισσότερους παίκτες από την πατρίδα του.

Ο 27χρονος άσος έχει ήδη αγωνιστεί σε τέσσερις ελληνικές ομάδες ενώ πλέον φόρεσε και την φανέλα μίας πέμπτης στην χώρα μας.

Η αρχή έγινε με τον Εθνικό Αστέρα όπου στο πρώτο μισό της περιόδου 2005-2006 πέτυχε 11 γκολ σε 16 συμμετοχές με αποτέλεσμα να μετακομίσει τον Ατρόμητο.

Στην ομάδα του Περιστερίου έμεινε από τον Ιανουάριο έως και τον Δεκέμβριο του 2006 έχοντας 14 συμμετοχές και 6 τέρματα στο ενεργητικό του.

Επόμενος σταθμός ήταν ο Πανιώνιος ο οποίος τον απέκτησε ως αντάλλαγμα με τον Αιγύπτιο, Μαγκντί και από τον Ιανουάριο του 2007 έως και τον Ιούνιο του 2008, σε 38 συμμετοχές, σημείωσε 18 τέρματα.

Οι Νεοσμυρνιώτες τον παραχώρησαν έναντι περίπου 3 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ όπου την πρώτη σεζόν είχε 28 συμμετοχές και 8 γκολ, τη δεύτερη 19 συμμετοχές και 6 τέρματα ενώ μέχρι την αποχώρηση του στα μέσα της σεζόν είχε 12 συμμετοχές και 5 τέρματα.

Από τον Ιανουάριο έγινε μέλος του Ολυμπιακού και μάλιστα κόντρα στον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ είναι μόνιμο μέλος της Εθνικής Αλγερίας και το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα ήταν στην αποστολή της για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

O "Αργοναύτης"

Το καλοκαίρι όμως ένα ακόμη μέλος της Εθνικής Αλγερίας με χρόνο συμμετοχής και στο παιχνίδι με την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Τζαμάλ Αμντούν έγινε μέλος της Σούπερ Λίγκα, έχοντας την φιλοδοξία να βαδίσει στα χνάρια του Τζιμπούρ.

Ο 24χρονος μέσος μεταγράφηκε στην Καβάλα προερχόμενος από την Ναντ με την οποία είχε τη διετία 2008-2010, 54 συμμετοχές και και 8 γκολ.

Οι εμφανίσεις του με τους "Αργοναύτες" είναι εξαιρετικές καθώς μετράει 18 συμμετοχές και 2 τέρματα μέχρι στιγμής στην Σούπερ Λίγκα όντας από τους πρωτεργάτες της πορείας της ομάδας του με προορισμό μία θέση στα πλέι οφ.

Ήδη μάλιστα το όνομα του έχει βρεθεί στο επίκεντρο των σεναρίων για την μεταγραφή του σε μία εκ των μεγάλων ομάδων του κέντρου.

Μάλιστα έχοντας βραβευτεί ως κορυφαίος σε αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, έσπευσε να αφιερώσει το βραβείο στον συμπατριώτη του, Ράφικ Τζιμπούρ.

Ήρθε με...ρόπαλο

Ο Καρίμ Σολτάνι ήταν ένας ακόμη Αλγερινός παίκτης που έγινε κάτοικος Ελλάδας το περασμένο καλοκαίρι. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός με καλό βιογραφικό προερχόμενος από την ολλανδική Ντε Χάαγκ με την οποία είχε από το 2008 έως το 2010, 55 συμμετοχές και 10 γκολ, αποκτήθηκε από τον Ηρακλή και είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα, δείχνοντας ότι θα αποτελέσει μία καλή λύση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Σολτάνι μετράει 18 συμμετοχές και 4 γκολ στη Σούπερ Λίγκα μέχρι στιγμή και ήδη η διοίκηση του "Γηραιού" έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο παίκτης του "Γηραιού" είναι μάλιστα στα υπόψιν του προπονητή της Αλγερίας για την κλήση του στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

"Πάνθηρας" στην "πλατεία"

Ο τελευταίος και νεότερος της...παρέας των Αλγερινών που ήρθαν στην χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι, είναι ο Μοχάμεντ Σαλαλί.

Ο 22χρονος επιθετικός είναι βασικό μέλος της Εθνικής Ελπίδων της Αλγερίας με πολύ καλές εμφανίσει και ο Πανιώνιος προχώρησε στην απόκτηση του καθώς έπεισε στο διάστημα της δοκιμής του ότι μπορεί να προσφέρει κυρίως και για το μέλλον.

Και αν δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στα δύο πρώτα παιχνίδια, την τρίτη αγωνιστική αγωνιζόμενος ως βασικός στο παιχνίδι με τον Άρη, είχε εξαιρετική απόδοση και δέχτηκε εγκωμιαστικά σχόλια.

Ο Τύπος στην χώρα του τον αποκάλεσε ως νέο Τζιμπούρ. Συνολικά μέχρι σήμερα έχει 11 συμμετοχές με την "κυανέρυθρη" φανέλα χωρίς να έχει σκοράρει αλλά το μέλλον του ανήκει και ο ίδιος βλέπει στην ομάδα όπου έκανε καριέρα ο Ράφικ Τζιμπούρ την ευκαιρία να βαδίσει στα χνάρια του...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ