STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Skoda Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Skoda Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-1
INTIME SPORTS

Η Skoda Ξάνθη είχε τα δοκάρια (2) και ο Αστέρας Τρίπολης το γκολ με τον Περόνε που του έδωσε τη νίκη με 1-0 στα Πηγάδια για την 22η αγωνιστική. Τρεις αποβολές στην αναμέτρηση. Δείτε το γκολ και τα στιγμιότυπα

Το πολύ όμορφο γκολ του Περόνε ο οποίος είχε μπει αλλαγή, ήταν αρκετό για τον Αστέρα Τρίπολης να αποδράσει από τα Πηγάδια της Ξάνθης με τη νίκη με 1-0 επί της τοπικής Skoda Ξάνθη στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό με τις δύο ομάδες να τελειώνουν τον αγώνα με λιγότερους παίκτες (με 10 η Skoda Ξάνθη και 9 ο Αστέρας Τρίπολης) και τους γηπεδούχους να έχουν δύο δοκάρια. Η ομάδα της Τρίπολης με την τρίτη της εκτός έδρας νίκη έφτασε στους 31 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη με την τέταρτη σερί ήττα της παρέμεινε στους 29.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, είχαν και ένα δοκάρι με τον Μαρκόφσκι, αλλά δεν κατάφεραν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή του Αστέρα ο οποίος όσο περνούσε η ώρα ισορροπούσε και δημιούργησε ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Skoda Ξάνθη πίεσε είχε και δεύτερο δοκάρι, ωστόσο ο Αστέρας παίζοντας έξυπνα πήρε το "τρίποντο" με την "χρυσή αλλαγή" του Σάκη Τσιώλη, τον Περόνε. Σε γενικές γραμμές πάντως το παιχνίδι ήταν καλό και είχε ρυθμό, με γκολ, δύο δοκάρια και 3 αποβολές.

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena

Διαιτητής/Βοηθοί: Καλογερόπουλος (Αθηνών)/ Ποντίκης (Πρέβεζας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)/ Κωνσταντινίδου (Δυτικής Αττικής)

Καιρός: Αίθριος κατά περιόδους

Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Στάζιακ (79' Πλατέλλας), Κομεσίδης, Εντιμάρ, Ντάνι, Βασιλακάκης (74' Καζάκης), Βλαχοδήμος (68' Μάνταλος), Πόι, Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι.

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Χακόμπο (77' Στεφανάκος), Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Άλβαρες (32' Χίμο), Ράγιος, Μπρέσκα, Ουσέρο, Χουανίτο, Σολάκης (57' Περόνε).

Κίτρινες κάρτες: Πόι (40΄, Skoda Ξάνθη)-Άλβαρες (17', Αστέρας Τρίπολης), Σολάκης (50', Αστέρας Τρίπολης), Τσαμπούρης (56', Αστέρας Τρίπολης), Ράγιος (64΄, Αστέρας Τρίπολης), Στεφανάκος (85', Αστέρας Τρίπολης)

Κόκκινες κάρτα: Μαρκόφσκι (70', Skoda Ξάνθη)-Τσαμπούρης (72΄, Αστέρας Τρίπολης), Ράγιος (93', Αστέρας Τρίπολης)

Σκόρερ: Περόνε (67', Αστέρας Τρίπολης)

Ξεκίνημα με δοκάρι η Skoda Ξάνθη

Οι γηπεδούχοι που προέρχονταν από τρεις σερί ήττες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση προκειμένου να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να αποβάλουν το άγχος. Από την άλλη ο Αστέρας έπαιξε με αντεπιθέσεις.

Στο 5ο λεπτό, ο Μπρέσκα από δεξιά έκανε την σέντρα και ο Ουσέρο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Η απάντηση της Skoda Ξάνθη ήρθε πέντε λεπτά αργότερα (10').

Ο Μαρσελίνιο έκανε το σουτ με τον Χακόμπο να διώχνει σε κόρνερ. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαρκόφσκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Χακόμπο.

Στο 17', ο Αστέρας είχε ένα άστοχο σουτ του Ουσέρο, με τους γηπεδούχους να απειλούν με τον Εντιμάρ (19') και τον Μαρσελίνιο (20'), αλλά τον Χακόμπο να είναι σε καλή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα και στις δύο ευκαιρίες.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, συνέχισε να πιέζει και στο 26' η κεφαλιά του Βασιλακάκη έφυγε άουτ, ενώ στο 37' από την κεφαλιά του Ντάνι ο Χακόμπο μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 43' πάλι ο Χακόμπο είπε "όχι" στο σουτ του Βλαχοδήμου και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα κλαι την μεγάλη ευκαιρία να την έχει η Skoda Ξάνθη με το δοκάρι του Μαρκόφσκι.

Δοκάρι, γκολ και αποβολές στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 46', ο Χακόμπο ήταν και πάλι στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Μαρσελίνιο.

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβαινε συνεχώς από τις δύο ομάδες και στο 62', η Skoda Ξάνθη είχε και δεύτερο δοκάρι στην αναμέτρηση από δυνατό σουτ του Μπέρτο.

Στο 65' από το σουτ του Ουσέρο ο Βιβιανί απέκρουσε την μπάλα, αλλά δεν έγινε το ίδιο και δύο λεπτά αργότερα (67'), όπου η ομάδα της Τρίπολης κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Ο Ράγιος έβγαλε μια μπαλιά στον Περόνε που είχε μπει ως αλλαγή στην θέση του Σολάκη και ο Αργεντινός με μια "λόμπα" από δεξιά νίκησε τον Βιβιανί και έκανε το 0-1 για τους Αρκάδες.

Σαν να μην έφταναν τα δοκάρια και το γκολ που δέχθηκε η Ακριτική ομάδα, στο 70', έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Μαρκόφσκι για σκληρό μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το έργο της Skoda Ξάνθη θα ήταν δύσκολο, τελικά οι αριθμιτές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν δύο λεπτά αργότερα (72'), όταν αποβλήθηκε ο Τσαμπούρης από τον Αστέρα Τρίπολης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που έκαναν ήταν στο 88', όταν από την κεφαλιά του Πλατέλλα ο Στεφανάκος που αντικατέστησε τον Χακόμπο μπλόκαρε την μπάλα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα (93') αποβλήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης και ο Ράγιος με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη να παίρνει μια πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 στα Πηγάδια.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Εμανουέλ Περόνε είναι σίγουρα ο πρωταγωνιστής του αγώνα στα Πηγάδια, καθώς αγωνίστηκε ως αλλαγή (μπήκε στην θέση του Σολάκη) και πέτυχε το γκολ που έδωσε την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι δεν βρέθηκε σε καλή μέρα για την Skoda Ξάνθη στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Είχε μια κεφαλιά στο δοκάρι στο 10ο λεπτό, ενώ στο 70' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ