STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Προς αποχή το Σ/Κ οι διαιτητές!

Προς αποχή το Σ/Κ οι διαιτητές!

Έντονα προβληματισμένοι οι Έλληνες διαιτητές μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σκέφτονται να απέχουν από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Πιέζει και η ΕΠΟ προς αυτή τη κατεύθυνση. Ψηφίζουν οι διαιτητές.

Ενώπιον του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη δεν περνούν μονάχα παράγοντες ομάδων της Superleague, μέλη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και πειθαρχικών επιτροπών, αλλά και διαιτητές. Οι οποίοι είναι έντονα προβληματισμένοι, όχι επειδή κατηγορούνται, αλλά για τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Εκτιμούν ότι είναι αδύνατο να κατηγορούνται για διαιτητικά λάθη στο γήπεδο. ' 'Ποιος διαιτητής στον κόσμο δεν έχει κάνει λάθος; Βρείτε μας έναν. Δεν διώκονται όμως γι' αυτά τα λάθη τους, ούτε τους βάζουν ταμπέλες” λένε στο Sport24.gr διαιτητές της Σούπερ Λίγκας που ισχυρίζονται ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει, λέγοντας ότι πρόκειται για ανθρώπινα λάθη.

Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, βάζουν τα δεδομένα κάτω και αναζητούν τρόπο να αντιδράσουν. Μία επιλογή είναι να απέχουν από τα παιχνίδια της προσεχούς αγωνιστικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Γι' αυτό το λόγο έλαβε χθες (Τρίτη, 21/4) χώρα συνάντηση ορισμένων διαιτητών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Ανδρέαδη, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή, Χρήστο Υφαντή. Σήμερα (Τετάρτη 22/4) από το πρωί οι διαιτητές συζητούν μεταξύ τους, έχουν ανοιχτή γραμμή με τους επικεφαλής της ΚΕΔ και της ΕΠΟ (επεξεργάζονται και ενδεχόμενο καταγγελίας σε UEFA – FIFA), εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ως ένδειξη στήριξης στους υποψήφιους κατηγορούμενους συναδέλφους τους!

Μένει να φανεί εάν όντως τραβήξουν στα άκρα το σκοινί και αποφασίσουν να μη σφυρίξουν στο προσεχές Σαββατοκύριακο! ' 'Υπάρχει προβληματισμός από όλους τους διαιτητές. Κάτι οριστικό αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Θα βάλουμε όλα τα δεδομένα κάτω να δούμε πώς θα ενεργήσουμε. Ο προβληματισμός έχει να κάνει με τη διαδικασία της ποινικοποίησης μιας διαιτητικής απόφασης. Δεν υπερασπιζόμαστε απατεώνες. Αλλά δεν υπάρχει κανένας διαιτητής στον κόσμο που να μην έχει κάνει λάθος. Είναι σαν να λέμε σε έναν ποδοσφαιριστή 'Έκανες λάθος πάσα; Θα σε κλείσουμε στη φυλακή'' ανέφεραν στο Sport24.gr άνθρωποι της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Ψηφίζουν την Τετάρτη (22/4) οι διαιτητές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ψηφοφορίας των 29 διαιτητών της Superleague σχετικά με την πρόταση που έχει κατατεθεί για αποχή από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Τα αποτελέσματα αναμένονται το απόγευμα της Τετάρτης (22/4). Η πληροφόρηση που υπάρχει αναφέρει πως αν έστω και ένας διαιτητής διαφωνήσει για την αποχή, τότε οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά και η πρόταση θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ