STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Pregame: Καλλονή - Εργοτέλης

Pregame: Καλλονή - Εργοτέλης

Ιστορική ημέρα η σημερινή για την Καλλονή, καθώς η Μυτιλήνη θα υποδεχθεί για πρώτη φορά παιχνίδι της Α' κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Αντίπαλος της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη θα είναι μια άλλη νησιώτικη ομάδα, ο Εργοτέλης. (video)

Ωρα έναρξης: 19:15 - Novasports1

Γήπεδο: Μυτιλήνης

Διαιτητής: Ζαχαριάδης Πραξιτέλης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας) – Κούλα Χασάν (Ξάνθης)

Τα γιορτινά της φοράει σήμερα η Μυτιλήνη, καθώς το Δημοτικό Στάδιο του Νησιού ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί ποδοσφαιρικό αγώνα επίσημης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο και τρεις μήνες!

Τελευταία φορά ήταν στις 26 Μαϊου 2013, όταν για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, η Καλλονή είχε αναδειχθεί ισόπαλη 2-2 με τον Ολυμπιακό Βόλου. Φυσικά, τα εγκαίνια, μετά τα βελτιωτικά έργα στο γήπεδο, έγιναν πρόσφατα, στο φιλικό με την ιταλική Ουντινέζε που διεξήχθη στις 13 Αυγούστου και τελείωσε ισόπαλο 2-2.

Ο Εργοτέλης μπορεί να μην είναι... Ουντινέζε, αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι η ομάδα επιστρέφει στο σπίτι της μετά από 35 παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε ως φιλοξενούμενη, εντός κι εκτός εισαγωγικών, αποτελεί πόλο έλξης για το φίλαθλο κοινό της Λέσβου.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με διαφορετικά αποτέλεσμα το φετινό πρωτάθλημα. Η Καλλονή απέσπασε ιστορική ισοπαλία στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ (1-1) με σκόρερ τον αγέραστο ποδοσφαιρικά Καμαρά, ενώ ο Εργοτέλης ηττήθηκε 2-1 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, ματς με το οποίο έπεσε την περασμένη Δευτέρα η αυλαία της 1ης αγωνιστικής.

Πέρυσι οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Σούπερ Λίγκα. Το παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ, με τυπικά γηπεδούχο την Καλλονή, τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Αντίθετα, στο ματς του Ηρακλείου το οποίο διεξήχθη την τελευταία αγωνιστική, ο Εργοτέλης επικράτησε με 3-0, έχοντας ως σκόρερ δύο παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται πλέον στον Ολυμπιακό. Ο Μπουχαλάκης στο 29' άνοιξε το σκορ, με τον Διαμαντάκο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με δύο προσωπικά τέρματα στο 37' και στο 64'. Οι δύο ομάδες ήταν αντίπαλες και την περίοδο 2012-13 στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, με τα δύο ματς να τελειώνουν με "λευκή" ισοπαλία.

Το περσινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ


ΑΕΛ Καλλονής - Εργοτέλης 0-0, 17η αγωνιστική (HL) by greeksuperleague
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ