STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ποιοτικότερος ο Αστέρας, 2-0 στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό

Ποιοτικότερος ο Αστέρας, 2-0 στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό
Αστέρας Τρίπολης, πανηγυρικό INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε νικηφόρα τη σεζόν 2015-2016. Επικράτησε 2-0 του Πανθρακικού, με γκολ των Μπερτόγλιο και Γιάννου. Ανώτεροι οι Αρκάδες, αποβλήθηκε στο 77' ο Αργεντινός.

Επέστρεψε στις νικηφόρες πρεμιέρες στη Super League ο Αστέρας Τρίπολης, έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες τα δύο τελευταία χρόνια. Οι Αρκάδες που ήταν καταφανέστατα ανώτεροι επικράτησαν με 2-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή και κατέκτησαν το πρώτο τρίποντο.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των "κυανοκίτρινων" στην Κομοτηνή, έπειτα από μια ήττα και τέσσερις ισοπαλίες. Έσπασε το ρόδι στη συγκεκριμένη έδρα η ομάδα της Αρκαδίας, που εκκίνησε με ιδανικό τρόπο την εφετινή Super League.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Γρέβενης

4ος διαιτητής: Γεώργιος Κύζας

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μ. Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Σερφά, Μεχία, Μάρτινς (83' Νικόλτσης), Παπαχρήστος (56' Χασομέρης), Παπαγεωργίου (70' Σέτι), Τζάνης, Χαβίτο, Ίγκορ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Βεργέτης): Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (87' Τορμένα), Λανθαρότε (65' Φούντας), Μάσα (74' Δημούτσος), Μπερτόγλιο, Γιάννου.

Γκολ: Μπερτόγλιο (25'), Γιάννου (63')

Κάρτες: 45'+1' Αθανασιάδης - Μπερτόγλιο (8', 77'), Γιάννου (32'), Χαμντανί (37'), Αλόκο (54'), Ιγκλέσιας (59'), Γιαννούλης (70')

Κόκκινη: 77' Μπερτόγλιο

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Αστέρας Τρίπολης πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Οι Αρκάδες με την ποιότητα που τους διακρίνει έφταναν με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Η ομάδα πάντως που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ ήταν ο Πανθρακικός. Στο 7' ο Χαβίτο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ιγκλέσιας προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, αυτή χτύπησε στο πόδι του Ίγκορ και κατευθύνθηκε με δύναμη προς την εστία του Κοσίσκι, ο οποίος άπλωσε το ένα του χέρι και αποσόβησε το 1-0.

Σε μία από τις επισκέψεις του στην ακριτική άμυνα ο Αστέρας άνοιξε το σκορ, φάση όμως κατά την οποία οι Θρακιώτες διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ. Στο 25' ο Μάσα έβγαλε από αριστερά τη σέντρα, ο Μπερτόγλιο έπιασε την κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι και σκόραρε. Ο Αθανασιάδης που βγήκε για να μπλοκάρει μαρκαρίστηκε στον αέρα από τον Γιάννου, με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτό να τη διώξει ή να τη μπλοκάρει.

Στο 27' ο Ιγκλέσιας πραγματοποίησε σουτ μέσα από την περιοχή και ο γκολκίπερ του Πανθρακικού έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ με το ένα χέρι. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λέπτου ανήκε στους "κυανοκίτρινους". Ο Μάσα πίεσε και έκλεψε την μπάλα από τον Αθανασιάδη, σούταρε, όμως ο Σερφά με κεφαλιά έδιωξε πάνω στη γραμμή και έσωσε την ομάδα του από ένα δεύτερο τέρμα.

Ποιοτικότερος ο Αστέρας, 2-0 στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό
INTIME SPORTS

Στο δεύτερο μέρος ο Ρόκα άλλαξε το σχήμα του από 3-5-2 σε 4-3-3, με εμφανή τη διάθεση να σημειωθεί το γκολ της ισοφάρισης. Ο Χασομέρης αντικατέστησε τον Παπαχρήστο, αλλά οι "πράσινοι" εξακολουθούσαν να μην είναι σε θέση να απειλήσουν τον Κοσίσκι. Είχαν μεν τη μπάλα, αλλά έως εκεί. Και αφού δεν καρποφόρησε η πίεση, το πλήρωσαν. Ο Γιάννου στο 63' πλάσαρε μέσα από την περιοχή, ο Αθανασιάδης μπλόκαρε αρχικά, αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο στράικερ του Αστέρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι απλά το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά κατέρρευσε ο Πανθρακικός, που έμεινε από δυνάμεις. Ήταν και πολλά τα λάθη που έκανε η ομάδα της Κομοτηνής. Αν εξαιρεθεί το σουτ του Χασομέρη στο 71' που πέρασε δίπλα από το δοκάρι και την κεφαλιά του Τζάνη στο 85' που πέρασε πάνω από το οριζόντιο, η ομάδα της Κομοτηνής δεν δημιούργησε άλλη ευκαιρία.

Ο Αστέρας Τρίπολης κάνοντας τα απαραίτητα απέσπασε το "διπλό" στη Θράκη και ξεκίνησε με τρίποντο την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

Η φάση του αγώνα

Στο 75' ο διαιτητής Παπαδόπουλος έχασε από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα. Την πήρε ο αμυντικός του Πανθρακικού Ποτουρίδης, προκειμένου να του την έδινε στην πρώτη ευκαιρία. Από τα ωραία στιγμιότυπα σε ένα ματς που κατά τα άλλα δεν είχε να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Ο διαιτητής

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τη φάση του πρώτου γκολ, υποστηρίζοντας πως έχει γίνει φάουλ στον γκολκίπερ Αθανασιάδη. Αυτή επί της ουσίας είναι η μοναδική φάση για την οποία σηκώνεται συζήτηση γύρω από τη διαιτησία του Παπαδόπουλου.

Ποιοτικότερος ο Αστέρας, 2-0 στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μάσα. Ο Αργεντινός ήταν πολύ κινητικός όσο αγωνίστηκε και ήταν εκείνος που "τάισε" Μπερτόγλιο και Γιάννου στα γκολ που σημείωσαν. Από αυτόν προήλθαν τα δύο γκολ του Αστέρα Τρίπολης.

Μας άρεσε

Ο Στάικος Βεργέτης διαθέτει υλικό που του επιτρέπει να έχει αρκετές εναλλακτικές στα χέρια του. Πολύ ποιοτική ομάδα. Έβγαλε Λανθαρότε και έβαλε Φούντα, έβγαλε Μάσα και έβαλε Δημούτσο. Ο Αστέρας έχει πολύ ποιοτική ομάδα.

Δεν μας άρεσε

Απερίσκεπτος ο Μπερτόγλιο. Απαράδεκτο αυτό που έκανε, που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί. Ο διαιτητής του έδειξε πως μπορεί να εκτελέσει το κερδισμένο φάουλ όταν του το υποδείξει αυτός. Ο Αργεντινός δεν τον άκουσε, έδωσε γρήγορα πάσα και κιτρινίστηκε, ενώ είχε δεχτεί άλλη μία στο πρώτο μέρος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ