STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πλατανιάς - Νίκη Βόλου 3-1

Πλατανιάς - Νίκη Βόλου 3-1
INTIME SPORTS

Ο Πλατανιάς εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 5ο λεπτο και επικράτησε 3-1 της ουραγού Νίκης Βόλου, παίρνοντας έτσι ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη για την παραμονή (video).

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου δεν είχε σκοράρει στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθληματος όμως απέναντι στην Νίκη Βόλου σημείωσε τρία γκολ που ήταν αρκετά για να της δώσουν την πρώτη της νίκη μετά από τις 26 Οκτωβρίου και να της επιτρέψουν να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι Κρητικοί βρέθηκαν από νωρίς (5ο λεπτό) με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Ταΐρη με απευθείας κόκκινη κάρτα και μπορεί να αστόχησαν στο πέναλτι που κέρδισαν όμως κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος έχοντας "μαξιλαράκι ασφαλείας" με τα δύο γκολ διαφοράς.

Στο δεύτερο μέρος πέτυχαν νωρίς και ένα τρίτο γκολ και ουσιαστικά "κλείδωσαν" τη νίκη κόντρα στους Θεσσαλούς που μπόρεσαν να σημειώσουν το γκολ της τιμής στο 73' με τον Σκούρτη.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη του Πλατανιά στα έξι συνολικά ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής στα Περιβόλια ενώ στον αντίποδα η Νίκη γνώρισε την έβδομη ήττα της σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς και εξακολουθεί να είναι η μοναδική ομάδα της Super League που δεν έχει πάρει βαθμό ως φιλοξενούμενη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωστάρας, Γεώργιος Γεωργιάδης

Τέταρτος: Ιωάννης Μουρτζάκης

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μπανανά (66' Αποστολόπουλος), Ζαραδούκας (72' Δημήτρης), Τετέ, Μαχαμάτ, Τσουράκης, Ζιλβάν Γκόμες (76' Μιλούνοβιτς), Ναζλίδης, Τόρες

Νίκη Βόλου (Τζαναβάρας): Ταΐρης, Μαρινάκης, Ίβενς, Καρασαλίδης, Μαχλελής, Λάουξ, Κοτσαρίδης (46' Αναστασόπουλος), Νικλητσιώτης (6' Δήμιζας), Μάρτινς, Μουζακίτης (86' Τζιώρας), Σκούρτης

Γκολ: Ναζλίδης (12'), Ζίλβαν Γκόμες (45+1', 53') / Σκούρτης (73')

Κίτρινες κάρτες: Ζαραδούκας (10') / Μαρινάκης (35΄), Κοτσαρίδης (39'),

Κόκκινες κάρτες: Ταΐρης (5')

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Το ματς

Το παιχνίδι "άναψε" από νωρίς στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων καθώς μόλις στο 4' ο Ταΐρης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Τόρες και αντίκρυσε δικαιολογημένα την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Οι συγκινήσεις πάντως στο ξεκίνημα είχαν και συνέχεια καθώς ο Δήμιζας που πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια κατάφερε -αν και "κρύος"- να αποκρούσει την εκτέλεση πέναλτι του Ναζλίδη στο 7' (έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία) και να κρατήσει το 0-0.

Στο 11ο λεπτό η Νίκη είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς όταν το σουτ του Μουζακίτη αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Ολίμπα, για να γίνει τελικά 1-0 υπέρ των Κρητικών στο αμέσως επόμενο λεπτό: μετά από γύρισμα του Τόρες ο Ναζλίδης έκανε το κοντινό πλασέ και άνοιξε το σκορ καταφέρνοντας έτσι να εξιλεωθεί για το χαμένο πέναλτι.

Η συνέχεια βρήκε τον Πλατανιά να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας (στο ημίωρο έφτασε το 70%) και να ψάχνει το δεύτερο γκολ, όμως από τη μία τα αρκετά αβίαστα λάθη των ποδοσφαιριστών του και από την άλλη η φιλότιμη αμυντική διάθεση των παικτών της Νίκης είχαν ως αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται πραγματικά επικίνδυνες φάσεις στα καρέ των φιλοξενουμένων.

Πλατανιάς - Νίκη Βόλου 3-1
INTIME SPORTS

Όλα αυτά όμως μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όπου ο Πλατανιάς έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ από στημένη φάση. Ο Ζίλβαν Γκόμες εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ και ο Δήμιζας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα, για να περάσει αυτή τη γραμμή της εστίας του και να λήξει το ημίχρονο με ένα "καθαρό" προβάδισμα για τους γηπεδούχους.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε την Νίκη Βόλου να μπαίνει επιθετικά θέλοντας να παίξει τα ρέστα της στην προσπάθεια να "επιστρέψει' το ματς και είχε ένα καλό σουτ στο 47' με τον Μουζακίτη (μπλόκαρε ο Ολιμπά), όμως στο 53' ήρθε η "χαριστική βολή": Τσουράκης και Ζίλβαν Γκόμες έπαιξαν εξαιρετικά το 1-2, με τον νεαρό Βραζιλιάνο να "κεραυνοβολεί" μέσα από την περιοχή τον Δήμιζα για το 3-0.

Πλατανιάς - Νίκη Βόλου 3-1
INTIME SPORTS

Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες με τον Τσουράκη και τον Τόρες για ένα ακόμα γκολ, όμως αυτό ήρθε τελικά από τη Νίκη Βόλου στο 73' με ωραία προσωπική ενέργεια του Σκούρτη, όταν μπήκε στη μεγάλη περιοχή και νίκησε με ωραίο πλασέ τον Ολιμπά. Αυτό μάλιστα ήταν το 4ο φετινό του γκολ όταν όλη η Νίκη έχει πανηγυρίσει 7 γκολ σε 13 παιχνίδια!

Αμέσως μετά ο ρυθμός έπεσε και από τις δύο πλευρές, με τους παίκτες του Πλατανιά φτάνουν έτσι σε μία δίκαιη νίκη (17-7 οι τελικές προσπάθειες) και να παίρνουν ένα τρίποντο που τους επιτρέπει να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Πλατανιά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το οποίο έγειρε ουσιαστικά η πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Αν και έπαιζε με 10 από παίκτες σχεδόν με το ξεκίνημα η Νίκη έδειχνε να αντέχει όμως οι ελπίδες της πως θα μπορούσε να κυνηγήσει κάτι θετικό στο δεύτερο ημίχρονο έσβησαν μετά το λάθος του Δήμιζα που έφερε το 2-0.

Πλατανιάς - Νίκη Βόλου 3-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο διαιτητής Θάνος πήρε τη σωστή απόφαση στο 5' όταν έδειξε την άσπρη βούλα μετά το αντικανονικό μαρκάρισμα του Ταΐρη στον Τόρες αλλά και την κόκκινη κάρτα στον γκολκίπερ της Νίκης Βόλου. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η δυσκολότερη φάση στο παιχνίδι, με τον ρέφερι να μην αντιμετωπίζει προβλήματα στη συνέχεια του αγώνα και να τα πηγαίνει καλά όσον αφορά στον πειθαρχικό έλεγχο.

Πλατανιάς - Νίκη Βόλου 3-1
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Ο Ζίλβαν Γκόμες ήταν ο παίκτης που έκανε ουσιαστικά τη διαφορά στο ματς και μετέτρεψε το εύθραστο 1-0 υπέρ της ομάδας στο επιβλητικό 3-0 λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η εκτέλεση φάουλ του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν αριστοτεχνική ενώ όμορφο ήταν και το "τελείωμά" του στη φάση του δεύτερου προσωπικού του τέρματος.

Πλατανιάς - Νίκη Βόλου 3-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Το γκολ του Βασίλη Σκούρτη ο οποιός πραγματοποίησε μία πανέμορφη προσωπική ενέργεια και εκτέλεσε με ψύχραιμο πλασέ τον Ολιμπά στο 73'. Ο 24χρονος φορ είναι ουσιαστικά η... μισή ομάδα όσον αφορά στην παραγωγικότητα καθώς από τα 7 γκολ της Νίκης έχει σημειώσει τα 4.

Πλατανιάς - Νίκη Βόλου 3-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Το γεγονός ότι η Νίκη Βόλου έμεινε από νωρίς με παίκτη λιγότερο, γεγονός που την έφερε σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και την εμπόδισε σε μεγάλο βαθμό να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα στην Κρήτη. Οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα προέρχονταν από σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Καλλονής όμως αυτή η ήττα από τον Πλατανιά τους κράτησε καθηλωμένους στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Πλατανιάς - Νίκη Βόλου 3-1
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ