STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-2

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-2
INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ με ανατροπή και έφτασε τις 5 νίκες στις έξι πρώτες αγωνιστικές! Αήττητοι από το 1983 στα Γιάννενα οι "κυανέρυθροι".

Το τρελό όνειρο που ζουν οι φίλοι του Πανιωνίου από το ξεκίνημα της σεζόν συνεχίστηκε και στα Γιάννενα. Ο Πανιώνιος πέρασε με 2-1 από τους "Ζωσιμάδες" κάνοντας μάλιστα ανατροπή στο σκορ απέναντι στον τοπικό ΠΑΣ και συμπλήρωσε 5 νίκες στις έξι πρώτες αγωνιστικές, φτάνοντας έτσι τους 15 βαθμούς που έχει και ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός (με ματς λιγότερο).

Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 2' με τον Ίλιτς και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ μέχρι το ημίωρο όπου ήταν συντριπτικά ανώτεροι όμως η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου βρήκε για μία ακόμα φορά τον τρόπο να "αποδράσει" από ματς με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Γουνδουλάκης ήταν εκείνος που έφερε το ματς στα ίσια στο 36' με εκτέλεση πέναλτι και ο Λαμπρόπουλος έκανε την ολική ανατροπή στο 71' με καρφωτή κεφαλιά, με τους "κυανέρυθρους" να οφείλουν μεγάλο μέρος στην επιτυχία και στον γκολκίπερ Περιστερίδη με δύο καθοριστικές επεμβάσεις σε καίρια σημεία της αναμέτρησης (η πρώτη στο 1-0 υπέρ του ΠΑΣ και η δεύτερη ένα λεπτό πριν το γκολ του Λαμπρόπουλου).

Με την πέμπτη νίκη στις έξι πρώτες αγωνιστικές, η ομάδα της Νέας Σμύρνης πραγματοποιεί μακράν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της στη Super League, ενώ μπορεί να κορδώνεται με υπερηφάνεια και για την εκπληκτική παράδοση που έχει χτίσει στην πόλη των Ιωαννίνων.

Και αυτό γιατί μετράει 3 νίκες στις 4 τελευταίες επισκέψεις της στους "Ζωσιμάδες" ενώ παραμένει αήττητος εκεί από τον Μάιο του 1983 (στα 17 ματς που έχουν μεσολαβήσει ανεξαρτήτως έδρας, ο Πανιώνιος έχει 10 νίκες ενώ υπάρχουν και 7 ισοπαλίες).

Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη του, μετά το 1-0 επί του Λεβαδειακού την περασμένη Δευτέρα, και έχασε έτσι την ευκαιρία να αποσπαστεί από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μην ξεχνάτε! Στις 22.45 κάνει σέντρα η SUPER BALL, η πληρέστατη διαδικτυακή εκπομπή που παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος, Θέμης Καίσαρης και συμμετέχουν εκλεκτοί καλεσμένοι!

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Αμπάρκιολης Απόστολος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας), Καραϊσαρίδης Νικόλαος (Πιερίας)

4ος: Ντίτσιος Γεράσιμος (Πρέβεζας)

Παρατηρητής: Γιαννόπουλος Γεώργιος (Αθηνών)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Πάντος, Τσουκαλάς (82' Νικλητσιώτης), Λίλα, Βίλα, Γεωργίου (65' Τζάνης), Κοροβέσης (77' Γιάκος), Ίλιτς

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ανδράλας, Κούρος, Γουνδουλάκης, Ρόβας, Σάμαρης (66' Μενδρινός), Αραβίδης, Κολοβός (58' Ντούνης), Καμπάνταης (73' Διαμαντάκος)

Σκόρερ: Ίλιτς (2') / Γουνδουλάκης (36' πεν.), Λαμπρόπουλος (71')

Κίτρινες κάρτες: Σάμαρης (22'), Αραβίδης (29'), Ανδράλας (64'), Μενδρινός (72')

Γκολ από τα αποδυτήρια για ΠΑΣ

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ονειρεμένο για τους φίλους του ΠΑΣ καθώς η ομάδα τους βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 2ο λεπτό!

Μετά από βαθιά μπαλιά προς την άμυνα του Πανιωνίου, ο Ίλιτς απέφυγε με ωραία ντρίμπλα τον Λαμπρόπουλο και βλέποντας τον Περιστερίδη εξουδετερωμένο (είχε γλιστρήσει) δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να κάνει το 1-0 και να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Ηπειρωτών.

Το γκολ αυτό έδωσε τεράστια ώθηση στους γηπεδούχους που πήραν εξ ολοκλήρου τα ηνία της αναμέτρησης και στο 14' είχαν νέα καλη στιγμή, με το σουτ του Ίλιτς μέσα από την περιοχή να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βίλα έφυγε μόνος του προς την περιοχή του Πανιωνίου αλλά το πλασέ του δεν ήταν όπως θα ήθελε, ενώ στο 28' ο ΠΑΣ έχασε κραυγαλέα ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματά του.

"Έγκλημα" από Γεωργίου, τιμωρία από Γουνδουλάκη

Ο Γεωργίου είδε τη μπάλα να στρώνεται στα πόδια του λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, όμως νικήθηκε στο απίστευτο τετ α τετ που είχε με τον Περιστερίδη καθώς το χαμηλό και "άψυχο" πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου γκολκίπερ.

Στον αντίποδα, ο Πανιώνιος χρειάστηκε να περιμένει 35 λεπτά για να δει ένα σουτ να πηγαίνει προς την αντίπαλη εστία (ο Φεγκρούς μπλόκαρε εύκολα μακρινό σουτ του Κολοβού), όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό έφερε το ματς στα ίσια!

Ο Καμπάνταης έπεσε στη μεγάλη περιοχή ύστερα από τράβηγμα της φανέλας του από τον Πάντο, ο Γουνδουλάκης εκτέλεσε εύστοχα και το 1-1 ήταν γεγονός κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι "κυανέρυθροι" άγγιξαν μάλιστα και την ανατροπή, με τον Καμπάνταη να βρίσκεται στη μικρή περιοχή σε κενή εστία αλλά να χάνει το κοντρόλ της μπάλας, μαζί και την σούπερ ευκαιρία για το δεύτερο γκολ.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αμφότερες με επιθετική διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο, με την καλύτερη πάντως φάση να καταγράφεται στο 50' για λογαριασμό του Πανιωνίου: ο Αραβίδης δοκίμασε φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φεγκρούς.

"Καθάρισαν" Λαμπρόπουλος και... Περιστερίδης

Μετά από το πρώτο ενθουσιώδες δεκάλεπτο, ο ρυθμός έπεσε, για να φτάσουμε όμως στο δίλεπτο 70'-71' όπου το ματς πήρε... φωτιά.

Στο 70' ο Περιστερίδης προχώρησε σε δεύτερη σωτήρια επέμβαση στο ματς, αποκρούοντας το κοντινό πλασέ του Ίλιτς και στην αμέσως επόμενη φάση (71') ο Πανιώνιος παρέδωσε μαθήματα κυνισμού και αποτελεσματικότητας στον αντίπαλό του.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Μενδρινού, ο Λαμπρόπουλος έπιασε καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στο δεξί "παραθυράκι" του Φεγκρούς, για να γραφτεί το 2-1 υπέρ της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Στο 76' χάθηκε μάλιστα τεράστια ευκαιρία για νέο γκολ από πλευράς Πανιωνίου: αρχικά η κεφαλιά του Κούρου βρήκε το αριστερό δοκάρι ενώ στη συνέχεια ο Φεγκρούς τη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια πάνω στη γραμμή και ενώ υπήρξαν "φωνές" από τους φιλοξενούμενους πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

Άμυνα-ατσάλι και απίστευτο ξεκίνημα με 15 βαθμούς

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ άσκησε πίεση για να φτάσει στην ισοφάριση όμως ο Πανιώνιος ήταν "φαρμακερός" με αντεπιθέσεις και ήταν η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου που απείλησε για τελευταία φορά στο ματς.

Αυτή ήταν στο 87', με τον Νικλητσιώτη που είχε περάσει αλλαγή πριν λίγα λεπτά, να βρίσκεται στο ύψος του πέναλτι και να κάνει το δυνατό σουτ, με τη μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

MVP

Ο Κώστας Περιστερίδης είχε ευθύνη στο γκολ του ΠΑΣ στο 2ο λεπτό, καθώς γλίστρησε και διευκόλυνε το έργο του Ίλιτς για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως στη συνέχεια πήρε ρεβάνς από τον... εαυτό του. Στο 28' κράτησε όρθιο τον Πανιώνιο όταν μπλόκαρε τη μπάλα στο πλασέ του Γεωργίου ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι, ενώ στο 70' είπε "όχι" σε κοντινό πλασέ του Ίλιτς, διατηρώντας το 1-1 ένα λεπτό πριν "μιλήσει" ο Λαμπρόπουλος.

Αδύναμος κρίκος

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το απόλυτο αφεντικό στο πρώτο ημίωρο, όμως η αναποτελεσματικότητα των παικτών του μπροστά από την αντίπαλη εστία δεν του επέτρεψε να "καπαρώσει" τους βαθμούς της νίκης. Έλειψαν από τους Ηπειρώτες ο κυνισμός και το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και αυτό "πλήρωσαν" στη συνέχεια, με τον Πανιώνιο να είναι πιο αποτελεσματικός και να φεύγει με το "χρυσό" τρίποντο από τα Ιωάννινα.

Στατιστικά αγώνα

1 Γκολ 2
1 Ασίστ 1
16 Τελικές Προσπάθειες 9
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
1 Κεφαλιές 2
3 Αποκρούσεις 4
9 Επεμβάσεις 25
27 Κλεψίματα 39
22 Φάουλ 24
4 Οφσάιντ 4
5 Κόρνερ 2
58 Λάθη 58
3/25 Γεμίσματα 3/11
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ