STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Νίκη Βόλου 4-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Νίκη Βόλου 4-0
ΠΑΣ INTIME SPORTS

Καταιγιστικός ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι σε μια Νίκη Βόλου χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Οι Ηπειρώτες συνέτριψαν με 4-0 τους Θεσσαλούς και απέσπασαν βαθμολογικά οφέλη για τέταρτο σερί ματς. Μιχαήλ (7'), Μανιάς (49'), Ίλιτς (75'), Τσουκαλάς (82') τα τέρματα των νικητών.

Παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου. Σε καταπληκτική μέρα βρέθηκαν οι Ηπειρώτες που περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τους ''κυανόλευκους'', οι οποίοι στερούνται ποιότητας και εμπειρίας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας)

Βοηθοί: Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος (47' Σκόνδρας), Τζημόπουλος, Στρούνα (46' Χαρίσης), Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβες, Μανιάς, Ίλιτς (80' Ηλιάδης)

Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Ταΐρης, Καρασαλίδης, Μαχλελής, Ίβενς, Μαρινάκης, Κοτσαρίδης, Λάουξ, Τσουκάνης (54' Σταμπολζίεφ), Νικλητσιώτης (77' Σκουρτάι), Κυζιρίδης (61' Γιαννιτσάνης), Τζιώρας.

Γκολ: Μιχαήλ (7'), Μανιάς (49'), Ίλιτς (75'), Τσουκαλάς (82')

Κάρτες: Τσουκάνης (5')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Από την 7η αγωνιστική μέχρι και σήμερα, τη 10η, ο ΠΑΣ Γιάννινα φτάνει σε βαθμό ή βαθμούς. Το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη συνέχισε τη βαθμολογική της αναρρίχηση, καθώς στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου μόνο εκείνο υπήρχε στο γήπεδο. Στον αγώνα που έγινε στους Ζωσιμάδες, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, έπαιξαν πιο επιθετικά και είχαν την απαιτούμενη ποιότητα για να φτάσουν στο τρίποντο. Η αρχή έγινε με το τυχερό γκολ του Μιχαήλ, στο 7', που άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση. Οι πιτσιρικάδες της Νίκης Βόλου δεν ήθελαν και πολύ να χάσουν την ψυχραιμία τους. Πέρα από κυκλοφορία της μπάλας και ανούσιας υπεροχής τους, το πρώτο μισό κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Στο δεύτερο μέρος επήλθε η κατάρρευση για την ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα. Πάλι με γκολ στα πρώτα λεπτά, στο 49', το πλήρωσαν οι Θεσσαλοί. Επί της ουσίας με το 2-0 (Μανιάς) οι ''κυανόλευκοι'' δεν θα μπορούσαν να ελπίζουν σε πολλά. Όχι γιατί το σκορ ήταν απαγορευτικό, αλλά γιατί με το υπάρχον υλικό ήταν ανέφικτο να σημειώσει δύο γκολ. Οι παίκτες του ΠΑΣ έπαιζαν από εκείνο το σημείο και μετά με... φτερά στα πόδια.

Στο 75' οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση και από ασίστ του Μανιά ο Ίλιτς δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0, ενώ το 4-0 σημείωσε στο 82' ο Τσουκαλάς από παιδικό λάθος της άμυνας των Βολιωτών.

Η φάση του αγώνα

Θα επιλέξουμε το πρώτο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα. Αρχικά γιατί με αυτό ο ΠΑΣ απελευθερώθηκε και κατάφερε να φτάσει σε ακόμα τρία γκολ. Αφετέρου γιατί επρόκειτο για τυχερό τέρμα, υπό την έννοια ότι η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Ταΐρη.

Ο διαιτητής

Ο Αμπάρκιολης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Πέρα από μια φάση με τον Τσάβες που έπεσε στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι, άλλη δύσκολη στιγμή δεν κλήθηκε να ξεπεράσει ο ρέφερι από την Καβάλα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Με διαφορά ο Αλέξης Μιχαήλ. Ο αριστερός οπισθοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε το πρώτο γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ από δική του ασίστ έγινε το 2-0. Και δεν ήταν μόνο αυτά, αλλά και το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης είχε μεστή παρουσία.

Μας άρεσε

Δεν είναι ότι η μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΣ βρήκε απλά πρόσφορο έδαφος για να κάνει... πάρτι απέναντι στην άμυνα της Νίκης Βόλου. Είναι ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του βρέθηκαν σε καλή μέρα, σε αντίθεση με τους πιτσιρικάδες των ''κυανόλευκων'' που έχαναν την ψυχραιμία τους ολοένα και περισσότερο ύστερα από κάθ γκολ.

Δεν μας άρεσε

Αποδείχθηκε για ένα ακόμα παιχνίδι ότι η Νίκη Βόλου αδυνατεί να σταθεί με αξιώσεις στη Superleague. Δημιουργήθηκε μια ομάδα με σαφώς χαμηλότερη δυναμικότητα συγκριτικά με την περσινή που κατέκτησε την άνοδο από τη Football League. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Δεν μας άρεσε καθόλου η θεσσαλική ομάδα στο ματς των Ζωσιμάδων.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ