STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0
INTIME SPORTS

Χωρίς νικητή (0-0) έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό που διεξήχθη σε... δυο δόσεις. Τρεις κλασικές ευκαιρίες το τριφύλλι και δυο οι γηπεδούχοι στα τελευταία δέκα λεπτά αλλά και οι δυο ομάδες έμειναν στο μηδέν.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό το οποίο ολοκληρώθηκε σε δυο δόσεις λόγω της αναβολής του αγώνα της Κυριακής εξαιτίας της ομίχλης μετά από 26 αγωνιστικά λεπτά όπου δεν είδαμε τίποτα ουσιαστικά και κυριολεκτικά.

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα, τα 64' που απέμεναν και διεξήχθησαν την Δευτέρα, είδαμε τον Παναθηναϊκό να μπαίνει καλύτερα στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου και εν συνεχεία τον ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος να αναλαμβάνει τα ηνία μέχρι και το 80'.

Στα τελευταία δέκα λεπτά και οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη χάνοντας εκατέρωθεν ευκαιρίες ενώ για τους πράσινους ο Νίκος Καρέλης αποδείχτηκε μοιραίος χάνοντας τρεις φάσεις για γκολ σε εννιά λεπτά.

Οι πράσινοι πέταξαν δυο ακόμα βαθμούς εκτός έδρας μετά τους χαμένους βαθμούς σε Τρίπολη και Ξάνθη και έμειναν στους επτά και τους έξι πόντους μακριά από την κορυφή. Από την άλλη ο ΠΑΣ πήγε στους 24 πόντους και εδραίωσε την παρουσία του στην ένατη θέση.

Οι δυο ομάδες την Δευτέρα συνέχισαν το παιχνίδι με τις ίδιες ακριβώς ενδεκάδες, όπως ξεκίνησαν το ματς και όπως προβλεπόταν από τον κανονισμό, και οι όποιες διορθωτικές κινήσεις από τους δυο προπονητές έγιναν από το 57' και μετά με την είσοδο αρχικά του Μπεργκ και εν συνεχεία των Δώνη (70') και Κλωναρίδη (85').

Ο τελευταίος μάλιστα πέρασε στην θέση του Μπούι εκεί που το τριφύλλι τα έπαιζε όλα για όλα για να πάρει το τρίποντο και έδωσε ταχύτητα στους πράσινους η οποία προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΣ.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης "άργησε να μιλήσει" κάνοντας τις κινήσεις του στο 80' με την είσοδο του Μανιά και στο 89' του Γιάκου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Βοηθοί: Φραγκιαδάκης, Μερκενίδης

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Χαρίσης, Κοροβέσης, Ακόστα (89' Γιάκος), Τσάβες, Ίλιτς (80' Μανιάς)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Μπούι (85' Κλωναρίδης), Ντίνας (57' Μπεργκ), Ατζαγκούν (70' Δώνης), Καρέλης

Γκολ: -

Κίτρινες: 47' Λαγός, 75' Μπούι, 82' Μπεργκ

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Μπήκε καλύτερα ο Παναθηναϊκός

Με την επανέναρξη του αγώνα την Δευτέρα και ενώ στο μέρος του αγώνα που είχε διεξαχθεί την Κυριακή δεν συνέβη το παραμικρό ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος. Το ρολόι έδειχνε το 41' και οι πράσινοι έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Ατζαγκούν. Μετά από κόρνερ από τα δεξιά και την μπάλα να μην απομακρύνεται ο Νιγηριανός έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Βελίδη.

Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων οι πράσινοι έχασαν την καλύτερη στιγμή στο παιχνίδια όταν ο Καρέλης δέχτηκε ωραία την σέντρα από τα αριστερά, γύρισε μέσα στην περιοχή και από πλάγια προτίμησε να μην πλασάρει αλλά να δώσει δίπλα στον Ατζαγκούν γυρνώντας παράλληλα την μπάλα αλλά ο μέσος των πράσινων δεν πρόλαβε την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας την υπεροχή του αγώνα αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που απείλησε πρώτος χάνοντας τρομερή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη ευκαιρία του ΠΑΣ

Ήταν το 54' όταν ο Ταυλαρίδης γύρισε προς τα πίσω την μπάλα με τον Ίλιτς να εκμεταλλεύεται το λάθος του στόπερ των πράσινων και να φεύγει από τα αριστερά. Ο Ίλιτς έκανε την σέντρα προς τον Κοροβέση που πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή σταμάτησε αρχικά στα πόδια του Μπούρμπου και εν συνεχεία ο Τριανταφυλλόπουλος απομάκρυνε.

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0
INTIME SPORTS

Στο 57' ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στην μάχη τον Μάρκους Μπεργκ αντί του Ντίνα και άλλαξε το σύστημα των πράσινων σε 4-4-2 με ρόμβο στην μεσαία γραμμή.

Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που απείλησαν και πάλι στο 61' σε μια φάση διαρκείας στα πράσινα καρέ αλλά οι επιθετικοί του ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσαν να βρουν χώρο για να σουτάρουν από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Στιλ να βγαίνει και να μπλοκάρει τελικά την μπάλα.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο ματς και να είναι καλύτεροι απ' ότι στο πρώτο ημίχρονο έχοντας την μπάλα στην κατοχή τους περισσότερη ώρα και ψάχνοντας διαδρόμους προς την εστία του Στιλ. Ο Γιάννης Αναστασίου στην προσπάθεια του να κλείσει τους χώρους αυτούς έκανε και την δεύτερη αλλαγή ρίχνοντας στην μάχη τον Δώνη αντί του Ατζαγκούν.

Δεκάλεπτο με σωρεία χαμένων ευκαιριών εκατέρωθεν

Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο 84' όταν ο Ζέκα έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά και έκανε την σέντρα με την μπάλα να φτάνει στον Καρέλη. Αυτός κατέβασε με το στήθος και σούταρε με την μια με την μπάλα όμως να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βελίδη.

Οι παίκτες των Ιωαννίνων απάντησαν στο επόμενο κιόλας λεπτό με τον Ακόστα να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και από το ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στιλ.

Στο 87' ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Μπεργκ από το ύψος του κέντρου έκανε την μπαλιά προς τον Καρέλη αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Βελίδη αλλά το ψιλοκρεμαστό πλασέ του πέρασε πάνω από την εστία του γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0
INTIME SPORTS

Στην επόμενη κιόλας επίθεσης του ΠΑΣ έφτασε και αυτός κοντά στο γκολ όταν σε σέντρα από τα αριστερά του Κοροβέση ο Τσουκαλάς από πολύ πλάγια θέση έπιασε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι και τον Στιλ και να απομακρύνεται.

Την τελευταία κουβέντα στο ματς όμως την είπαν οι πράσινοι που έχασαν μια πολύ καλή στιγμή να πάρουν το ματς στις καθυστερήσεις. Με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω στο τελευταίο δεκάλεπτο οι πράσινοι έκλεψαν την μπάλα με τον Κλωναρίδη ο οποίος έφυγε κατά μέτωπο έδωσε αριστερά στον Καρέλη αλλά αυτός έκανε και πάλι το σουτ με τον Βελίδη να διώχνει σε κόρνερ. Ο επιθετικός των πράσινων θα μπορούσε να δώσει παράλληλα στον Μπεργκ για να τελειώσει αυτός την φάση αλλά προτίμησε να σουτάρει ο ίδιος.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Καρέλη στο 87'. Η πιο κλασική ευκαιρία του ματς και για τις δυο ομάδες. Ο επιθετικός των πράσινων είναι τετ α τετ και σε πολύ καλή θέση και το πλασέ του φεύγει ελάχιστα έξω. Αν εκεί είχε επιτευχθεί το τέρμα για το τριφύλλι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε τη νίκη.

Ο διαιτητής

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος. Χωρίς λάθη η διαιτησία του Αρετόπουλου και στις δυο δόσεις. Υπερβολική μόνο η κάρτα του στον Λαγό ενώ οι άλλες δυο σε Μπεργκ και Μπούι είναι δικαιολογημένες. Ήταν κοντά στις φάσεις αλλά επειδή η παρουσία του κρίνεται συνολικά ίσως το μεγαλύτερο του λάθος αυτό το διήμερο ήταν η αρχική επανέναρξη του αγώνα την Κυριακή.

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0
INTIME SPORTS

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Σταύρος Τσουκαλάς. Πολύ καλό παιχνίδι από τον μέσο του ΠΑΣ Γιάννινα σε άμυνα και επίθεση. Ο μέσος των γηπεδούχων κέρδισε πολλές μονομαχίες και βοήθησε την ομάδα του ενώ είχε και κάποιες επιθετικές προσπάθειες οι οποίες όμως δεν του βγήκαν.

Μας άρεσε

Το τελευταίο δεκάλεπτο. Χαμένες ευκαιρίες, η μπάλα πάνω κάτω και η μια φάση μετά την άλλη σε μια ρώσικη ρουλέτα για τις δυο ομάδες. Μακάρι να ήταν όλο το παιχνίδι στον ίδιο ρυθμό και έτσι ακριβώς όπως και τα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης.

Δεν μας άρεσε

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου. Τόσα ειπώθηκαν και τόσα γράφτηκαν από την Κυριακή το βράδυ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας και όλοι σημείωναν πως το γήπεδο των Ιωαννίνων πλέον δεν έχει πρόβλημα με τον πάγο. Και όμως αυτό δεν ίσχυε καθώς όπως είδαν όλοι στο παιχνίδι η μια πλευρά από την μεριά των πάγκων είχε και πάλι πάγο και οι παίκτες και των δυο ομάδων γλιστρούσαν όταν πήγαιναν από εκεί.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ